ייעוץ בנושא קניית ציוד

giladpre

New member
ייעוץ בנושא קניית ציוד

שלום לכולם, אני מצטרף טרי לספורט הנפלא הזה. לומד בימים אלו במועדון קייטאווי המעולה. מעוניין לרכוש ציוד קייט משומש (מה לעשות תקציב מוגבל) אודה מאוד לעזרתכם איזה ציוד מתאים לי (גובה 1.75, משקל 70): גודל קייט? האם שטוח? C? חצי שטוח? 5 חוטים או 4? גודל גלשן? דו כיווני? מותגים מומלצים? תודה רבה, גלעד

rooe007

New member
המלצה

ברוך הבא לעולם מופלא תן קצת פרטים איך הולך בקורס,, בגדול יש די הרבה מותגים ועל רובם תשלם כסף נוסף על המותג ולא על המוצר,,במידה ואתה הולך על משומש אז על תלך על משהוא זול מידי כי זה יצור לך תקלות תפעול,,ציוד משומש טוב יהיה סביב 3000 שח ,גלשן דו כיווני,קייט מידה 12,קשה להאמין שתימצא שטוח במחיר הזה (אלא הוא דגם ממש לא מוצלח)לשן יעלה סביב 1000 שח,קייט סביב 2000 שח,אני אישית חושב שקייט סי הוא סבבה למתחיל,קייט שטוח יש יתרונות אבל יש גם חסרונות ברוח חלשה ,חוסר יציבות באוויר בגדול אני ממליץ לך להעזר במקום בוא אתהלומד ובמידה ויש להם מכירת ציוד תן להם להוביל אותך להכוונה,הם מכירים את היכולת שלך ואת הצרכים האמיתים שלך קייט אווי נחב הוגן ומיקצועי,,שאל אותם אם אתה לומד שם בכול מיקרה נישמח לעזור (אל תיסתבך עם זה,ככול שתידע יותר אז תצא יותר מבולבל)

giladpre

New member
תשובה

תודה רבה על העזרה, לגבי הקורס - הולך סבבה, אני אחרי שני שיעורים, ואם תרצה הרוח אז ביום רביעי יש לי שיעור שלישי. אני כמובן אתייעץ גם איתם לגבי ציוד. עוד כמה שאלות אם אפשר - איזה אורך גלשן כדאי לי לקחת (אני 1.75 גובה, 70 ק"ג), כדאי 5 חוטים או ארבעה? תודה גלעד

מספר הערות והארות

לגבי הנושא של מותגים. לא מסכים עם rooe007 שמדובר בתשלום נוסף רק בגלל שמדובר במותג. לא מדובר פה באופנה או בביגוד שבו באמת יש ערך למותג. מדובר בספורט מאד מאד טכני ומכאן שברוב המקרים מה שבמשך שנים עולה כסף ומוביל בכל זאת ברחבי העולם - יש סיבה לכך. יש המון הבדל באיכות הבד, באבזור הבר וכו' וזה משמעותי. השבוע אגב יצא לי לראות בר של אחד הקייטים הזולים בשוק ובהשוואה לבר של 2003 ומטה לא ראיתי יותר מדי הבדל, הוא מגיע בלי ליש עם שחרור מהיר לקייט וכו' - מכאן שיש סיבה למחיר הנמוך של הקייט. צודק rooe007 בנוגע למשומש - אל תלך על זול מדי!!! גם כאן יש סיבה למה הזול כל כך זול (שנתון, מצב הקייט וכו'). השיקול בנושא הקייט הוא כלכלי בלבד - יש לך אפשרות כלכלית לך על מה שיותר מתאים ויותר חדיש. אם תקפיד על הכללים שמסבירים לך בקורס אין סיבה שתהרוס אותו מהר כמו שהרבה אוהבים להפחיד. בכל מקרה ניתן למצוא קייטים משומשים במחיר סביר ששווים את ההוצאה. השיקול של 4/5 חוטים: אין ספק ש - 5 חוטים. הנושא של 4 חוטים (בקייט C) הוא דבר שעבר זמנו אבל בכל מקרה זה יוזיל לך את המחיר אם תלך על 4 חוטים. גלשן - לך על גלשן משומש. הרי הגלשן להתחלה הוא גלשן זמני. יש מקומות שנותנים לך דיל נהדר בנושא רכישת גלשן למתחילים והאפשרות לשדרג אותו לאחר מכן (אצלנו לדוגמא יש אפשרות לשדרג לאחר מכן בחדש בקבלת זיכוי מלא על הסכום ששילמת). אין לך מה לחפש בגלשן חד כיווני. אחלה אולי לשיעורים אבל אל תקנה כזה. אל תקנה גלשן פחות מ - 1.37 (ראיתי כבר כאלה שמכרו להם 1.32 מייד לאחר קורס ואמרו להם שזה הכי טוב בעולם בשבילם), אבל ההמלצה שלי למשקל שלך היא אם תמצא מעל 1.40 מומלץ יותר. פשוט יהיה לך יותר קל להמשיך איתו לאחר הקורס. בכל שאלה שיש אתה מוזמן להמשיך להתייעץ, כאן או אפילו בטלפון אם תבחר

למעלה