ייעוץ בנושא תהליך ומסלולי ויזה להגירה

• פותח הנושא dw99
  • פורסם בתאריך

dw99

New member
ייעוץ בנושא תהליך ומסלולי ויזה להגירה

היי. אנחנו זוג + 2 קטנטנים המעוניינים להגר לאוסטרליה.
1. בעבר התחלנו בירורים והתייעצות עם סוכן אבל זה נתקע בשלב הIELTS (קיבלתי בניסיון שני 7 בכללי אבל בשמיעה 6.5 כך שלא הגעתי ל60 נקודות).
2. כעת פנינו לסוכן אחר שהציע את האפשרות להשיג 5 נקודות חסרות או באמצעות ויזת סטודנט לאשתי (ובזמן זה להשיג עבודה עבורי עם ויזת המשך 457) או להוסיף 5-10 נקודות על ידי ניקוד לאשתי (גם IELTS?) או state sponshership.
3. אין לנו ממש חסכונות אבל בארץ אנחנו די שוקעים מחודש לחודש ב1000$ אוסטרלי. ממילא נצטרך לקחת הלוואה לתהליך (סד"ג להערכתנו 5500$ לסוכן, 8000$ לויזה (כל אחת בנפרד), 7000$ לטיסות (תינוק קטן יהיה בן שנתיים רק ב3.16) סה"כ 20500AUD או בשקלים 61500
הבנו גם שכדאי להערך עם הוצאות עבור התאקלמות נחיתה 15000-5000$ שבשקלים יוצא 15000-45000
עד כאן הרקע.
השאלה שלי:
א. האם מישהו מכם מכיר מישהו שבאמת הצליח להגיע עם משפחה על ויזת סטודנט ואח"כ בן הזוג עבר ל457?
אם כן יש למישהו הערכה לעלויות ולוז (הסוכן. הטפסים הרשמיים, הלימודים, טפסי ההמשך - או שהמעסיק מממן ? סה"כ התהליך אמור להיות קצר יותר בהתחלה 3-4 חודשים לטענת הסוכן. האמנם?)
ב. האם כדאי לדעתכם לנסות את הדרך הקצרה (שהיא בסופו של דבר ארוכה ולא זולה כלל) או את הדרך הארוכה עם ויזה עצמאית 189 שהיא יותר מורכבת במקרה שלי עם הנק' החסרות (ידרש מבחן סף אנגלית לבת הזוג/טפסים למדינה, הכרה מקצועית וכו, אך ברגע שמסיימים אין תלות במעסיק/לימודים) ?
תודה מראש
דביר

ANZ1

New member
אתם לוקחים את הזמן באיזי, הא ?

שאלת את אותה שאלה לפני 4.5 שנים, וגם השאלה ההיא היתה אחרי כמה שנים שהייתם באוסטרליה, ומאז רק עשית מבחן אחד באנגלית.
אתה בטוח שאתם רוצים להגר ?
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=697&MessageId=153241499

כל שנה שעוברת עושה את ההגירה יותר קשה, יותר רחוקה ועם סיכוי יותר קטן להצליח.

ובקשר לשאלות שלך, אם כבר שילמת לסוכן הגירה, או שאתה סומך על סוכן ההגירה ואז תעשה את מה שהוא ממליץ, כי סוכן הגירה מקצועי יודע יותר מכל אדם אחר שהיגר, ואם אתה לא סומך עליו, תחליף.

dw99

New member
תודה. התייחסות מאנשים שעשו מסלול הגירה ויזת לימודים+457/189

היי.
בנתיים הבאנו תודה לאל 2 ילדים לעולם. לא כזה איזי
אבל בהחלט שווה את המאמץ.
תודה על ההתייחסות. אגב כפי שציינתי עשיתי פעמיים את הIELTS. בניסיון השני היה חסר לי עבור 7 בכל התחומים 0.5 בשמיעה. (לקחתי את זה לא קל, אבל זה מה יש. ואין בטחון שבניסיון 3 נוסף אוציא יותר טוב).
רצינו לקבל רושם ופידבק מאנשים שכבר עשו מסלול הגירה כזה או בסגנון...
יום נעים

אני כבר קצת חלש במספרי ויזות,

אבל אנחנו הגענו על ויזת סטודנט (שלי) ותוך-כדי שהות פה ביקשנו וגם קיבלנו תושבות-קבע על בסיס המקצוע של זוגית.
קשה לי לענות לך מה יותר כדאי ומה יותר בטוח וכו', וגם את החשבונות אני אשאיר לאחרים (אנחנו הגענו עם שני תיקים וכמה ארגזים, ואת הילדים עשינו כבר אחרי הנחיתה), אבל ממה שאני מבין מכל התיאור שלך, נשמע לי שיהיה לכם יותר קל להוציא כבר ויזה אחת של תושבות וזהו, במקום לדלג בין ויזת סטודנט לויזת תושבות זמנית לויזה קובעה. בכל אחד מהשלבים הללו אתם עשויים להיתקע.
אם הבעיה היא שחסר לך קצת ב-IELTS, אז אין עצה אלא שתטחן לעצמך את התחת באנגלית עד שתגיע לרמה הנדרשת. נשמע שכל שעה שתשקיע בתרגול אנגלית תהיה שווה לך כמה מאות דולרים בחישוב הסופי...

dw99

New member
תודה. אכן עצה טובה....

התכוונת לומר שיש כזה מסלול של הגשה לויזת תושבת קבועה עצמאית לגמרי ? נראה לי שזה לא בתפריט. רק לאחר 4 שנים בערך של ויזה עצמאית 189 אפשר לבקש תושבות קבע. אשמח שתתקן אם אני טועה...
בנוסף הרגע גם התקבל עדכון מהסוכן שלקחנו כי גם על ויזת סטודנט יש מגבלת שעות עבודה למקבל הויזה ולבן הזוג לעד 20 ש"ש. כך שכנראה ירד מהפרק.
מישהו מכיר את הסוכן מיכאל כדורי ? יכול לתת חוות דעת ?
וגם איך כדאי ללמוד לIELTS יותר יעיל ? לקחתי בפעם האחרונה כמה שיעורי עזר מאבי מברייניאק והוא בהחלט עזר, אבל כנראה לא מספיק. תרגלתי לפחות 4-5 חוברות של שנים קודמות. איך עוברים את הדבר המייגע הזה ???

OmerZeh

New member
PTE

אני ממליץ לעשות את המבחן הזה, טוענים שהוא יותר קל והציונים יותר גבוהים. אנחנו (אני ואישתי) ניגשנו בלי ללמוד וקיבלנו 50 ו 60 (לויזה שלנו זה מספיק).
http://pearsonpte.com/test-takers/results/

ANZ1

New member
ונתת דוגמא הפוכה

ניגשתם להבחן במבחן, וקיבלתם ציון נמוך
הציונים שקיבלתם זה של אדם שיודע קצת אנגלית, של ישראלי שסיים 12 שנות לימוד ומסוגל באנגלית שבורה להסתדר כתייר ולקנות בחנות או לתקשר בתחום צר שלמד בו כמה מילים מקצועיות.

מה שאותו שואל צריך לעשות זה לא ללמוד למבחן , אלא ללמוד אנגלית,
להתכונן למבחן יכול לשפר קצת את הציון ולהביא את הנבחן להבנה מה הוא הולך לעבור.
כדי לשפר ציון, ולא רק חצי שברי ציונים, צריך ללמוד את החומר, ללמוד אנגלית.

OmerZeh

New member
ואו אתה מהנחמדים אה?

60 ב PTE מקביל ל6.5 בIELTS שזה מה שהבחור הוציא ולכן אני מניח שאם הוא ילמד יוכל להוציא יותר מזה. חוצמזה שלויזת ספונסר לא צריך יותר מFunctional English כך שזה הספיק לנו. ותודה לך גאון הדור על ההסבר על היכולת האקדמאית של כל אחד מאיתנו כי הרי אתה יודע

shnets

New member
הפוך גוטה הפוך

"מה שאותו שואל צריך לעשות זה לא ללמוד למבחן , אלא ללמוד אנגלית..."

טעות! השואל צריך לעבור את המבחן ולדאוג לאנגלית שלו אח"כ. שיעור פשוט בסידרי עדיפות.

dw99

New member
PTE / TOFEL

תודה.
לגבי הTOFEL הבנתי שיש מבחן אינטרנטי/ממוחשב/ידני. לדעתכם יש עדיפות ? האם אין חלק של כתיבה בכל אופן ?
לגבי PTE הצצתי וראיתי באתר שיש כרגע רק מודל אקדמי. על פניו נשמע פחות מתאים.

Monash

New member
Re:

רק לאחר 4 שנים בערך של ויזה עצמאית 189 אפשר לבקש תושבות קבע.
Wrong!!!!
189
Is a Permanent Visa
I have the feeling that you are confused between Permanent Visa & Citizenship
Student visa may get you here but there are no guarantee that it will keep you here.
Furthermore to study cost a lot of Dollars....
YS

tukatuh

New member
אל תרים ידיים

שלום דביר,

אנחנו גם רוצים להגר מישראל לאוסטרליה וחושבים על זה כבר 3 שנים ורק לפני שנה בדיוק התחלנו בתהליך שהתחיל כמו אצל כולם בגישוושים, לימוד אנגלית, סוכן, ניירת, עוד ניירת, הוכחת הניסיון התעסוקתי, קבלת הניקוד הרצוי, עוד ניירת, תעודות יושר, בדיקות רפואיות ועכשיו ממתינים לאישור מהקייס אופיסר.

לי אישית לקח 2 נסיונות בIELTS כדי להגיע ל7 בכל הפרקים, ואני חייב לציין שזה לא היה קל אבל ממש לא בשמיים. אני במקור מהגר מברה"מ ויש לעולים משם די הרבה בעיות עם שפות בכלל ועם אנגלית בפרט, קשור במבנה השפה הרוסית כנראה. ובכל זאת עם עבודה קשה (כל יום שעתיים לפחות) וכתיבת כ40 -50 חיבורים ומכתבים אפשר לשפר את הרמה. הבעיה אצלי היתה כתיבה. אצלך אני מבין זאת שמיעה שזה פשוט תרגולים ואם אתה צריך חומר (מבחנים של קמבריג') אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי ואשמח לעזור.

אני חושב שאתה צריך לנסות שוב IELTS ולדעתי זה הרבה יותר קל מכל הוויזות סטודנט וכל הטריקים האלו.

באשר להערות של כאלה שכבר היגרו, אני ממליץ לך לסנן כי הם לא באמת מתכוונים לפגוע, הם פשוט משועממים רצח וזה גורם להם להגיב לכל פיפס ולדחוף את הערות הסרקסטיות שלהם שלא שוות התייחסות.

המון בהצלחה!

למעלה