ייעוץ בעניין אימוץ

קסנדרה10

New member
ייעוץ בעניין אימוץ

אני מעוניינת לאמץ כלב או חתול ,רציתי לשאול אילו דברים יש לקחת בחשבון טרם ההחלטה ,מה מומלץ ,איזה סוג כלב או חתול וכו' .
אתן קצת פרטים על עצמי כי אני חושבת שאולי שגרת החיים ,סביבת המגורים וכו' צריכים להלקח בחשבון לשם התאמה ...
אז אני סטודנטית , מה שאומר שלא נמצאת רוב היום בבית , מתגוררת עם הוריי ,לכן עדיף כלב או חתול רגועים ומחונכים ,ואנו גרים בדירה ללא חצר ,מניחה שזה חשוב ,והייתי שמחה לשמע מה עשוי להתאים יותר כלב או חתול ואיזה סוג ...

yaelofer

New member
כמה דברים:

מכיוון שאת עדיין גרה אצל ההורים חשוב שזה יהיה בהסכמתם.
דירה ללא חצר יכולה להתאים גם לכלב וגם לחתול. רצוי לספק להם משחקים שלא ישעמם להם.
כלב זקוק ל-3 טיולים ביום, כך שאם את לא נמצאת בבית בשעות הצהריים חשוב שיהיה מי שיוכל להוציא את הכלב לטיול. (ההורים או דוג ווקר, במידה ועדיין לא חזרת הביתה.) עם חתול אין בעיה כיוון שיש לו את ארגז הצרכים שלו, דבר שחוסך את עניין הטיולים. (למרות שאני חושבת שעניין הטיולים זה לא מה שאמור לגרום לוותר על גידול כלב.)
לגבי איזה סוג ספציפי נחשב יותר רגוע, אני לא בטוחה שיש סוג ספציפי, לדעתי זה גם תלוי בכלב/בחתול עצמו, אבל בעניין הסוג כדאי להתייעץ גם בפורומים השכנים (פורום כלבים ופורום חתולים).
לא חשוב מה תבחרי בסופו של דבר, את צריכה לזכור מראש שאימוץ בע"ח זו התחייבות ל-15 שנה (או יותר לפעמים). תיקחי בחשבון שאולי פעם תירצי לשכור דירה ולא כל בעלי הבתים יסכימו להכנסת בע"ח לדירה, תכירי בן זוג ולא כולם אוהבים בעלי חיים, תירצי ילדים ולפעמים ינסו להכניס לך לראש שצריך להעיף את הכלב/החתול לפני זה. אף אחד מהדברים אינה סיבה לא לאמץ כלב/חתול, אבל אם תחליטי לאמץ זה אומר שתצטרכי לחפש דירות שיקבלו אותך עם הכלב/החתול, בן הזוג יצטרך להסתדר וללמוד לקבל את הכלב/החתול ואותך בעסקת חבילה, וכשיהיו ילדים הכלב/החתול יצטרכו להישאר איתך בתור "הילד" הבכור (וזה הדבר הכי נפלא בעולם והכי טוב לגדל ילדים עם בעלי חיים - יוכלו לספר לך זאת בפורומים השכנים בצירוף תמונות מהממות על גידול ילדים עם חיות.)

למעלה