ייעוץ דחוף בנושא הפלות

ייעוץ דחוף בנושא הפלות

יש לי חברה שיש לה ילד שעושה רושם רושם שיש לו קשיים בספקטרום (בהכחשה) וילדה בריאה. לאחרונה היא מנסה שוב ושוב להרות שוב, וחוותה שתי הפלות שתיהן בשבוע ה-18 להריון (העובר מת ברחם) לאחר שבסקירת מערכות שבוע 16, נראה הכל תקין לחלוטין. האם מישהו שמע, יודע על מקרים דומים? מכיר? יש למישהו תיאוריה לגבי מקור הבעיה בתחום הביורפואי או אחר? אני מאוד אשמח לקבל כיוון...

תיאוריות יש המון

אבל כדי שיהיה להן ערך הן צריכות להגיע מהרופא של החברה שמכיר אותה ויודע את הפרטים עליה ושלח אותה לבדיקות וכו'. . אי אפשר לעשות איבחון רפואי על הפלות דרך האינטרנט, ואנחנו גם לא רופאים.

נכון. אם כי הרופאים לא מוצאים בעיה. מה שעלה

לי מיד לראש הוא שאולי יש קשר בין מה שנראה כהפרעת תקשורת על הבן לבין ההפלות ואולי יש דרך בביורפואה שהיא יכולה להיעזר בה כדי לנסות ולנטרל גורמי סיכון כמו כספית (אולי קילציה בשבילה) או גורם סיכון אחר. מה דעתך תמי? האמת שכשקראתי את התגובה שלך, חשבתי שאולי באמת אני סתם מכניסה ראש בריא (בערך בריא, שלי....) למיטה חולה ולא כדאי בכלל לנסות ולהנות אותה לנסות ולהיעזר בביורפואה. אחרי הכל, על אף הכוונות הטובות.

צ'מעי, זו אפשרות

לא ידוע לי על מחקר שקישר בין הפלות לבין כספית, או בין ילד PDD לריבוי הפלות. (אולי יש כאלה, אני רק אומרת שאני לא מכירה). יש כאן המון אוליים וסימני שאלה, את מבינה? אולי לילד יש בעיית תקשורת, אולי הבעיה קשורה לבעיות פיסיולוגיות, אולי גם לאימא יש הבעיות הפיסיולוגיות האלה, אולי הן קשורות להפלות... ברמה כזו של אי וודאות וניחושים, זה כמו ניחוש בלוטו - אין לו יותר משמעות מאשר כל ניחוש אחר. האם ייתכן שיש לכספית חלק בהפלות ושגישה ביו רפואית תעזור? ייתכן בדיוק באותה מידה שהסיבה גנטית, קשורה לגיל, לבעיות קרישת דם, ללחץ בחיים, לאיכות הזרע של הבעל.... ולי אין שום דרך לדעת מה כאן רלוונטי ומה לא כי אני לא מכירה אותה ולא יודעת עליה שום כלום ואני גם לא רופאה ולא מומחית. אני לא מכירה את היחסים ביניכן ולא יכולה לייעץ לך מה לעשות. מה שאולי אפשר תמיד לעשות הוא לעניין אנשים בגישה ההגיונית שלפיה לאורח החיים שלנו (למשל: תזונה, חשיפה לרעלים) יש השפעה על מצב הבריאות הכללי שלנו. בין אם זה יעזור לגבי ההפלות ובין אם לא, יש סיכוי שתזונה טובה והפחתת חשיפה לרעלים יעזרו למצב הבריאות שלה ולאיכות חייה באופן כללי, וזה כבר טוב
.

כן נראה לי שזה בדיוק הלך הדברים

שאנסה להעביר לה. זו לא חברה קרובה- יותר אחות של...ואחותה, חברה טובה שנורא ביקשה עזרה ועצה.ואני- רק על עצמי לספר ידעתי... אז זה מה שיצא.

למעלה