ייעוץ/הכוונה לגבי קריירה בגיל 45 (הכיוון כרגע סוכנת נסיעות)

Somnium

New member
ייעוץ/הכוונה לגבי קריירה בגיל 45 (הכיוון כרגע סוכנת נסיעות)

שלום,
החלטתי ללמוד משהו ולעשות שינוי מסויים בחיים מבחינת תעסוקה.
לא בשביל מרדף אחר כסף גדול, אלא פשוט לעבוד במקום נעים ,בלי לחץ, ויציב.

חשוב לציין שאני לא יכולה לעמוד הרבה במשך היום לכן חייבת משרה שהיא יותר "ישיבתית".
אני כרגע מתלבטת לגבי קורס של סוכני נסיעות. הבנתי שיש קורס בבית הספר לתיירות בתל אביב שנמשך כחצי שנה.
הפחד שלי הוא שכיום כולם כבר משתמשים באינטרנט ופחות משתמשים בשירותי סוכנויות נסיעות,אז אני לא יודעת עד כמה באמת המקצוע הזה רלוונטי, ואם ניתן יחסית בקלות למצוא עבודה לאחר סיום הקורס?

אשמח לשמוע גם רעיונות נוספים

תודה רבה

סוכן נסיעות - עולם הולך ונעלם

כמו שאמרת בעצמך, רוב האנשים היום מבצעים את כל ההזמנות שלהם באופן עצמאי באינטרנט, וסוכן נסיעות זה באמת אחד מהמקצועות שיעלמו מהעולם. מי שעדיין משתמשים בסוכן אלה חברות שהעובדים שלהן נוסעים הרבה, אבל זה לא מספיק כדי להתבסס עליו למקצוע. אני מבינה לגמרי מדוע את נמשכת לעיסוק הזה, הוא באמת מעניין ומגוון, אבל אני חוששת שזו בחירה לא נכונה בשלב הזה.
לגבי עוד רעיונות? מאוד קשה לי להגיד. ההגדרה היחידה שהצגת היא מקצוע משרדי, ויש מאות כאלה. אם תנסי למקד אותנו לגבי עולמות התוכן שמעניינים אותך, היכולות הבולטות שלך, הרקע התעסוקתי שלך ואיזה עוד דברים חשובים לך שיהיו בעבודה - נוכל לנסות ולעזור יותר בחשיבה.
מצטערת אם ביאסתי בתשובה שלי...

Somnium

New member
תודה על התשובה,

מאוד מבאס לגבי הסוכנות נסיעות.. בעיקרון אני פחות מסתכלת על שכר גבוה אלא פשוט משהו יציב ובישיבה.
חשוב לציין שאין לי עברית ברמת גבוהה (עוזרים לי לכתוב פה).
אני יכולה לדבר ולתקשר, אבל כותבת עם שגיאות וקוראת לאט. אנגלית אני רק עכשיו מתחילה ללמוד, כך שהיא מאוד מאוד בסיסית. ורוסית שפת אם .
בגלל זה אין לי הרבה מאוד אופציות.
אני עבדתי בעיקר בחנויות, פעם אפילו גם כסגן מנהל. יש לי זיקה לתחום הקוסמטיקה ואיפור, אבל לא עבדתי בזה כשכירה (רק באופן פרטי פה ושם).
תודה רבה על העזרה! אשמח לכל עצה והכוונה

קוסמטיקה

שליטה בעברית מאוד חשובה להרבה מאוד תחומים ומשרות, ולכן זה מצמצם לך הרבה אפשרויות. אם רוסית היא השפה העיקרית שלך, יש לך שתי אפשרויות:
1. לחפש תפקידים שפונים לשוק הרוסי, בארץ או ברוסיה, יש הרבה חברות ישראליות שעושות עסקים מול רוסיה ויכול להיות בהן צורך לאנשי אדמיניסטרציה, מכירות טלפוניות, שיווק וכדומה
2. לעבוד בתפקיד שנותן שירות רק לדוברי רוסית בארץ, או שלא מבוסס על שפה - למשל, תפקידי טיפול פיזי. לכן, המשיכה שלך שציינת לקוסמטיקה יכולה דווקא להיות אפשרות מצוינת. את יכולה לעשות קורס קוסמטיקה, מניקור-פדיקור או הסמכה אחרת, ולהתחיל לעבוד גם כשכירה וגם כעצמאית.

avico2591

New member
היי , מה דעתך על עולם הביטוח למשל,

יש אינספור תחומים בו, ניתן גם ללמוד. השאלה מה עוד מעניין אותך
מערכות מידע?! איך נשמע לך?

למעלה