ייעוץ השקעות

ייעוץ השקעות

קודם כל סחטיין על הפתיחה של הפורום הזה, אני בטח יהיה כאן הרבה בשנה הקרובה כי אני מתכוון לגשת לבחינה של האתיקה מקצועית ודיני ני"ע ומקצועית א+ב. יש לי פטורים ממקצוות הבסיס (כלכלה,מימון, סטטיסטיקה וחשבונאות) כי אני אקדמאי מתחום הכלכלה. ואני רוצה לשאול מתי אני אוכל להתחיל את הסטאג' כיועץ השקעות/מנהל תיקים? הבנתי שיועץ השקעות זה 6 חודשים ומנהל תיקים זה 9 חודשים. אם אני עושה סטאג' 9 חודשים זה מספיק גם לקבל את התעודה של יועץ השקעות וגם של מנהל תיקים?

noam4u

New member
התמחות, פטורים ומה שבניהם...

שלום קודם כל, ברוך הבא. את הפטור צריך לקבל לפני מועד ההרשמה לבחינות כמובן, רק להזכיר... את הסטאג אפשר להתחיל מייד לאחר מעבר כל בחינות הייסוד. מכיוון שאתה פטור משלוש, אז מייד לאחר שתעבור את דינים (לומד לבד או בקורס?) תוכל לקבל זכאות להתמחות. התמחות לייעוץ השקעות היא 6 חודשים ולניהול תיקים היא 9 חודשים. בעיקרון, כל מי שהוא מנהל תיקים רשאי לעסוק גם בייעוץ/שיווק, עם התליית רישיון הניהול וקבלת רישיון ייעוץ כמובן.

תודה רבה על המידע

אני מתכוון להבחן בבחינה הקרובה של האתיקה ודיני ני"ע, טרם החלטתי אם אני לוקח קורס בעניין או לא, אבל למקצועיות בטוח אצטרך קורס (כמה עולה הספר של מקצועית א' שלכם ?) או לפחות מרתון לפני הבחינה. לגבי הפטורים, כבר הגשתי בקשה לרשות לני"ע וקבלתי אישור שהפטורים אושרו . לגבי תקופת הסטאג' של מנהל תיקים, לפי מה שהבנתי מתשובתך,מספיק לעשות סטאג' של מנהל תיקים (9 חודשים), ולאחר קבלת רישיון של המנהל תיקים מהרשות, זה נותן לי אוטומוטית גם את תעודת יועץ ההשקעות?

noam4u

New member
לימודים

היי למבחן בדינים בהחלט אפשר ללמוד לבד עם הספר של כנרת. אם בכל זאת תרצה קורס.... אני מרצה בשני קורסים שעומדים להתחיל (במגדל וברמת גן). לגבי מקצועית, יש קורסים ויש מרתונים ויש גם ספרים ללימוד עצמי. לפרטים נוספים תוכל להיכנס לאתר שלי ולראות את המבחר. לגבי שאלת הסטאג' - אכן כך, מי שמקבל רישיון לניהול תיקים, רשאי להפוך אותו לייעוץ השקעות (וכמובן לחזור לניהול אחרי תקופה אם בוחר)

למעלה