ייעוץ זוגי לבן זוג אחד?

ornaok

New member
ייעוץ זוגי לבן זוג אחד?

יש טעם ללכת לבד לייעוץ זוגי, אם אחד מבני הזוג לא רוצה לבוא או אפילו להודות שיש בעיות...? אולי כבר עדיף ללכת לפסיכולוג...? ומישהי יודעת ולי כמה יכול לעלות ייעוץ זוגי טוב בן כמה פגישות בימינו? אשמח לקבל המלצות על מטפל/ת לאחד מאיתנו

T noki

New member
נראה לי שבכל זאת יש טעם

לפחות לפגישה אחת, אולי כדי לקבל זוית ראיה אחרת על הדברים, אולי כדי לקבל טיפים ועצות איך כן לגרום לו להשתתף בתהליך הטיפולי. בכל אופן, גם אם הייתי הולכת לבד, לא הייתי מסתירה את זה ממנו כמובן, הייתי משוחחת איתו על זה ועל הסיבות להתנגדותו, ומסבירה לו למה לך זה כל כך חשוב, ולמה לדעתך אין מה להפסיד מכך שתלכי לפגישה אחת לבד. לגבי פסיכולוג - זה תלוי לגבי הסיבה להליכה לפסיכולוג. לגבי העלות - זה תלוי באיזו מסגרת הטיפול. יש מסגרות פרטיות שאני מניחה יקרות יותר, יש מסגרות עם סבסוד מסוים (תחנות לטיפול משפחתי ופסיכולוגי, אני מכירה באיזור שלנו, לא באיזור המרכז). לגבי טיפול זוגי - הכי טוב לשלוח מסר לגלשני, היא מתמחה בתחום ויכולה ליעץ. ואגב, אורנה, קראתי בצער רב את ההודעה הקודמת שלך על הלימודים, לא עניתי מחוסר זמן (תראי את השעה שבה אני עונה) וגם כי ישבתי וחשבתי וחוץ מ
גדול אין לי רעיונות (אולי לדחות את הלימודים של הבעל? בעיתי... לא יודעת מבחינתכם אם עזרה מההורים או הלוואה ללימודים זה בא בחשבון ואם מלגות זה רלבנטי אבל שווה לברר, לא?)

neta2

New member
ייעוץ זוגי לאחד מבני הזוג? זה לא

ייעוץ זוגי. זה כבר ייעוץ אישי. חשוב שאם רוצים לעבוד על הבעיות בזוגיות ששני בני הזוג ילכו, אך אם אחד מהשניים לא רוצה, לכי את לטיפול רגיל ושם תדסקסי את הבעיות. יש לי הרבה שמות, אם את רוצה במסר. (תלוי גיאוגרפית כמובן) פגישה טיפולית עולה בין 300-400 בהצלחה

אביטלתל

New member
לדעתי בהחלט יש טעם

דבר ראשון הצד שהולך מקבל עזרה וייעוץ להתמודדות עם המצב יכול להיות שאחרי כמה פגישות וסיפורים על מה שקורה, הצד השני יתרצה ויגיע גם אני בטוחה שזה מצב שבו יועצים זוגיים נתקלים בו לא מעט

galiaS

New member
העיריות מספקות שירותי יעוץ פסיכולוג

תחנות לבריאות המשפחה זה נקרא (אולי אני טועה במינוח אבל אפשר לבדוק במוקד העירוני). שווה לבדוק כי הבנתי שזה זול משמעותית.

לבנה123

New member
בוודאי שיש טעם.

והמון טיפולים זוגיים מתחילים מאישה שמגיעה לבד בפעם הראשונה. כבר שמעתי המון מקרים של גברים שמספרים ש"אשתי גררה אותי". ככה שגם זה יכול להיות התחלה של טיפול זוגי ממש, ואם לא - זה יכול להיות מקום בשבילך כדי לנסות להתמודד אחרת עם הדברים. יש מקומות ציבוריים שהם טובים ועולים כלום כמעט, או שהם מסובסדים מאוד. יש גם כמובן מטפלים פרטיים כשבטיפול זוגי הטווח ששמעתי עליו הוא בין 220-500 (בחיי). אם תרצי עזרה בהפניה למקום ציבורי או פרטי, את מוזמנת לפנות אלי במסר. בכל מקרה - שיהיה המון טוב. <וסליחה ששוב נדחפתי לפורום - אני לא מתאפקת ומציצה כאן לעית"ק>

למעלה