שכר? חופשות?
העבודה של יועצת חינוכית דומה ושונה מע"ס, אך לדעתי אין מה כ"כ לקנא בשכרן,
יש מקומות שמשלמים בכבוד לעו"סים, לעו"סים יש אפשרות להתפתח לתחומים עצמאים או פרה עצמאים (כגון הצטרפות לגופים פרטיים), העבודה הציבורית של עו"ס שונה מאוד מייעוץ חינוכי- שם המוקד הנו פדגוגי, במקומות שיש עו"ס ויועצת תיתכן חלוקת אחריות ביניהן, אך עדיין העו"ס תצטרך לעשות את עבודת OUTREACH ולא היועצת, פעם היועצות היו עושות את זה, היום ממש כמעט ולא.
יועצת חינוכית היא קודם מורה, שלמדה תואר שני בייעוץ חינוכי, כשמו כן הוא, אני מסכים עם פוגית שתחום העבודה הסוציאלית עשיר יותר , מגוון יותר וניתן לעבוד עם ילדים בצורה מעמיקה יותר מאשר התערבויות שטחיות של יועצת.
אם השכר הוא הבעיה, אז צריך מעוף ולחפש שכר , אני לא הייתי משקיע כסף על תואר שני+ הכשרה+ לחזור לדוחות אני-אתה, שיעורי כיתה לתעודת הוראה ועוד מטלות סטודנטיאליות מעצבנות בשביל להיות..........יועצת.
עבודה סוציאלית היא תחום ספיציפי המומחה בעבודה חברתית, יעוץ חינוכי מומחים במערכות חינוך, לקויות למידה, שילוב ועוד, שמעתי על קטסטרופות מפיה של מורה לחינוך מיוחד והוראה מתקנת, מאבחנת דידקטית במקצועה, שלימדה בבי"ס שבו הייתה עו"ס על תקן יועצת, ההבנה שלה בלקויות למידה, בתקשורת תלמידים ובהתייחסות לאנשי המקצוע בחינוך המיוחד היה כה גרוע שגבל בבורות של ממש ונזקים בל יתוארו בכל הקשור להתאמות ולקויות למידה.
כמו שלא נאפשר ולא נשקוט שיועצת תעשה חקירת ילדים או תבצע גישור בתוך המשפחה, אל נא להיכנס לתחום שלא לנו, אין לנו ידע מקצועי בהוראה, בחינוך ובייעוץ חינוכי- בכל הקשור לפסיכולוגיה חינוכית ולמידה.