ייעוץ חינוכי לעו"סים/יות - לתואר שני

coaxcable

New member
ייעוץ חינוכי לעו"סים/יות - לתואר שני

מה נדרש? האם יש הכרה בקורסים קודמים, האם יכול להיות שעו"ס/ית תהא גם יועצת חינוכית? מי הגורמים המממנים/משלמים שכר ליועצים חינוכיים בד"כ?

האם כדאי לשלב בין התחומים?

כמו כן, האם עו"ס/ית יכולים לשמש כמאבחן דידקטי?
 

sivanjbs

New member
יעוץ חינוכי

אני לא יודעת לענות לך על כל השאלות
אך בזמנו כשהתעניינתי בבי"ס הם רצו שאשלים ספציפית תואר בייעוץ חינוכי תוך כדי עבודה
על אף שיש לי תואר שני בע"ס.
אני מניחה שאפשר לקבל תוכנית מיוחדת אם יש לך תואר רלוונטי או תואר שני.....
 
יועצת חינוכית

נדרש תואר שני בייעוץ חינוכי, אני לא יודעת אם יכירו לך או לא בקורסים שכבר עשית בעבודה סוציאלית.
אם אפשר גם וגם - אפשר, השאלה מה זה יתן לך. יועצת זה יועצת. בבי"ס אין תקן לעו"ס, לכן כדי לעבוד תצטרכי להשיג משרה של יועצת חינוכית בבי"ס. הגורם המממן את המשרה הוא משרד החינוך, בדומה למורות. האם כדאי לשלב בין התחומים? לא יודעת, לא ברור לי מה זה נותן לך. יועצת היא משרה מאוד ספציפית במקומות עבודה מאוד מסוימים, אני לא רואה מה היתרון בלשלב את זה עם עו"ס פרט לכך שאת כבר מתחום דומה ומכירה מעט על מה מדובר.
עו"ס לא יכולה להיות מאבחנת דידקטית. צריך ללמוד לשם כך איבחון דידקטי, אני לא יודעת מה הלימודים ואם מקבלים עו"סים או לא. לדעתי צריך לכל הפחות תעודת הוראה היות ומדובר על תחום חינוכי.
 
המשפט האחרון שלך נכון-צריך תואר ונסיון בהוראה

בשביל ללמוד אבחון דידקטי (לפחות מהמידע שאני מצאתי באינטרנט).
 

gili3786

New member
היי גם אני מתעניינת

בתואר שני בייעוץ חינוכי, אם את מקבלת עוד פרטים אשמח אם תעדכני כאן:)
 
אשמח לשמוע מה מושך אתכן לתחום

אני בזמנו התעניינתי קצת והתפקיד נראה לי מאוד לא מושך. בטח לא יחסית לתפקידים שעו"ס יכולה למלא.
 

gili3786

New member
....

האמת שכמה עובדות סוציאליות ממורמרות ברווחה אמרו לי שאם הן היו בתחילת דרכן היו הולכות לכיוון של ייעוץ חינוכי. מאז התחלתי לבדוק על המקצוע והתעניינתי יותר ויותר.
א. השכר- שהוא יותר גבוה במעט שעות
ב. התנאים -לאמהות שבינינו לעבוד בבתי ספר ולהיות בחופשות עם הילדים
ג. העבודה עצמה במסגרת בית ספרית נשמעת לי מעניינת.
 

coaxcable

New member
בדיוק מה שאני שמעתי

1.השכר של יועצת שאני מכיר גבןה - ב-3 ימי עבודה שהיא עובדת בפועל או לא, היא מקבל כמעט חצי משרה! יותר ממה שעו"ס מקבל על 3 ימי עבודה לדעתי. יש תנאים מסביב של משרד החינוך. התשלום לא ישיר דרך בי"ס/עיריה/רשות כפי שהבנתי

2.כמובן חופשות! בחינוך מיוחד בכלל העבודה היא קלילה יותר כי דווקא שם יש מעין תקן לעו"ס אם כי לא בכל הרשויות!

3.לעיתים בבי"ס לחינוך מיוחד ניתן לשלב ולחתום כעו"ס ויועצת בבת אחת!
 

KFIRB

New member
שכר? חופשות?

העבודה של יועצת חינוכית דומה ושונה מע"ס, אך לדעתי אין מה כ"כ לקנא בשכרן,

יש מקומות שמשלמים בכבוד לעו"סים, לעו"סים יש אפשרות להתפתח לתחומים עצמאים או פרה עצמאים (כגון הצטרפות לגופים פרטיים), העבודה הציבורית של עו"ס שונה מאוד מייעוץ חינוכי- שם המוקד הנו פדגוגי, במקומות שיש עו"ס ויועצת תיתכן חלוקת אחריות ביניהן, אך עדיין העו"ס תצטרך לעשות את עבודת OUTREACH ולא היועצת, פעם היועצות היו עושות את זה, היום ממש כמעט ולא.

יועצת חינוכית היא קודם מורה, שלמדה תואר שני בייעוץ חינוכי, כשמו כן הוא, אני מסכים עם פוגית שתחום העבודה הסוציאלית עשיר יותר , מגוון יותר וניתן לעבוד עם ילדים בצורה מעמיקה יותר מאשר התערבויות שטחיות של יועצת.

אם השכר הוא הבעיה, אז צריך מעוף ולחפש שכר , אני לא הייתי משקיע כסף על תואר שני+ הכשרה+ לחזור לדוחות אני-אתה, שיעורי כיתה לתעודת הוראה ועוד מטלות סטודנטיאליות מעצבנות בשביל להיות..........יועצת.

עבודה סוציאלית היא תחום ספיציפי המומחה בעבודה חברתית, יעוץ חינוכי מומחים במערכות חינוך, לקויות למידה, שילוב ועוד, שמעתי על קטסטרופות מפיה של מורה לחינוך מיוחד והוראה מתקנת, מאבחנת דידקטית במקצועה, שלימדה בבי"ס שבו הייתה עו"ס על תקן יועצת, ההבנה שלה בלקויות למידה, בתקשורת תלמידים ובהתייחסות לאנשי המקצוע בחינוך המיוחד היה כה גרוע שגבל בבורות של ממש ונזקים בל יתוארו בכל הקשור להתאמות ולקויות למידה.

כמו שלא נאפשר ולא נשקוט שיועצת תעשה חקירת ילדים או תבצע גישור בתוך המשפחה, אל נא להיכנס לתחום שלא לנו, אין לנו ידע מקצועי בהוראה, בחינוך ובייעוץ חינוכי- בכל הקשור לפסיכולוגיה חינוכית ולמידה.
 
אבל מה לגביי העבודה עצמה?

מניסיוני כעו"ס שעבדה תקופה קצרה בבית ספר, וכעו"ס שעבדה מול יועצות בבתי ספר לא הייתי בוחרת בתפקיד כזה. אבל זה עניין מאוד אישי. התפקיד של יועצת מאוד שונה מתפקיד של עו"ס, וצריך לקחת בחשבון שכל נקודת המוצא של יועצת היא נקודת מוצא חינוכית וייעוצית וזה שונה מאוד מאוריינטציה של עו"ס שהיא ממקום הרבה יותר טיפולי. גם הצוות עימו עובדים - צוות של מורים, הוא שונה במהותו ובאופיו בצורה משמעותית מאוד מאשר לעבוד עם צוות של עו"סיות, וכדאי לקחת את זה בחשבון לפני שעושים הסבה.
 

coaxcable

New member
עוסיות ועוסים? לעיתים זה בדיוק כמו לעבוד עם

מורים/מורות - לא שונה. לגבי טיפולי? לא תמיד יש זמן לזה ולא תמיד המקום הוא באמת כזה, גם במקומות המיועדים לכך!
 

KFIRB

New member
תקרא את החתימה

כנראה שמזמן לא היית בבי"ס,

אני הייתי לפני 3-4 שנים, האוירה בבי"ס הינה מערכתית, וממוקדת ציונים, אבחונים חינוך , משמעת וזהו מה בין זה לעבו"ס? מקרי בהחלט.

אם השכר הוא הפקטור, לך תלמד קורס תעודה במחשבים תרוויח יותר גם השעות יהיו נוחות יותר, הסבת מקצוע לא עושים רק בגלל תנאי המשרה...

אם מקום עבודתך לא מיטיב עימך אפשר בחוכמה לעבור למקום אחר.
 
הכוונה לא רק לטיפול גרידא

אלא להתכווננות טיפולית, להבדיל מהתכווננות פדגוגית חינוכית. מניסיוני יש הבדל מהותי בעבודה מול מורות לעומת עבודה מול עו"סיות.
 

coaxcable

New member
יש שוני אבל לא תמיד רואים זאת

לגבי מחשבים - עשיתי הרווחתי הרבה יותר :) אבל חשבתי חברתית, טיפולית ומשהו שהוא לא רק הכסף עצמו, אולי עשיתי טעות? אולי!
 
למעלה