פיתרון אחרון לאחר שניסית הכל ללא הצלחה
רק עלייך לזכור שעם טבעת צריך ללמוד נהיגה, אחרת יהיה לך אוטו שלא נוסע, או שנוסע לא טוב, כי את לא יודעת לנהוג בו.
עם טבעת צריך הדרכה. הדרכה נכונה ניתנת רק כאן בפורום, או בטלפון שלי. במרפאות המעקב השונות ואצל הצוות של המנתחים - ההדרכה שניתנת לא טובה בדרך כלל (והתוצאות לא מאחרות לבוא...).
הגישה הנכונה היא שדיאטה צריך לעשות כל החיים, לוותר על מאכלים משמינים (לפחות באופן קבוע) ולאכול בצורה נכונה (לאט, מעט, כל 3 שעות, לשתות הרבה ובלי סוכר). רק שבעזרת הניתוח הדיאטה תצליח ולא תסבלי מרעב, ובלעדיו לא יכולת להתמיד.
מי שלא רוצה לעשות דיאטה ולהתמודד עם המחלה שלו - הניתוח לא יעזור לו. אולי לטווח קצר של שנים ספורות. בטווח הארוך הוא ישמין, או שיסבול מצרות צרורות במערכת העיכול עקב עומס יתר עליה.
קצב ירידה תלוי בגיל, בהרגלי אכילה, בהתנהגות עם הטבעת, בסגירה שנכונה לטבעת שלך, במצב הורמונלי, במצב נפשי, בנתוני חיים, בידע בתחום התזונה, בגנטיקה, באישיות, בהיסטוריית ההשמנה והאכילה. נראה לך שמנתונים כל כך שונים אפשר לקבוע איזה קצב אופייני או ממוצע? אין ממוצע ואין אופייני.
אני ממליצה למי שאין לו ברירה אלא לעזור לעצמו בצורה ניתוחית - לעשות ניתוח. וקודם לכן ללמוד היטב על הניתוחים הקיימים, להתעניין בכולם ולהחליט איזה ניתוח מתאים לו.
אני מאוד מאוד מרוצה מהטבעת שלי, אך אין לדעת מה יקרה לזולתי, ולכן אני לא יכולה להמליץ לו על בסיס זה שלי הצליח ובגדול. אבל לעצמי אני מאוד ממליצה על ניתוח זה, ואם תתבלה הטבעת, אצחק בפרצופו של כל רופא שימליץ לי לעשות שרוול, ואבקש להחליף את הטבעת בחדשה.