ייעוץ טרום לידה בעניין הנקה

טולילול

New member
ייעוץ טרום לידה בעניין הנקה

שלום רב,

אני לקראת לידה שלישית. את שני בניי הנקתי הנקה מלאה עד גיל 4 חודשים ולצערי עם חזרתי לעבודה החלב התמעט וההנקה הסתיימה (האחד לקראת חצי שנה והשני חמישה חודשי).
לא הצלחתי לשאוב כלל עם שניהם. היה יוצא לי ממש טיפות ספורות הגם שניסיתי לאורך זמן, החלפתי משאבות (מדלה ועוד דגם שהשאלתי מיד שרה, לא זוכרת את שמו).
בסחיטה ידנית היה יוצא לי יותר אך זה כאב מאד ולא יכולתי לעשות זאת לאורך זמן כמובן. בנוסף הוסבר לי על ידי יועצת הנקה שהגיע אלי כי החלב שלי "אחורי" ולכן התינוק מתאמץ כדי לינוק והמשאבה ככל הנראה לא מצליחה עקב כך לשאוב חלב. לציין שבניי שניהם ינקו בתדירות גבוהה מאד במהלך היום. הם עלו יפה במשקל ובאופן עקבי אך ברגע שעברו לתמ"ל היתה קפיצה משמעותית...
בנוסף לשניי בניי היתה צהבת ילודים שהסתדרה בהדרגה. לא מצאו כל סיבה רפואית. התעקשתי להמשיך להניק את שניהם על אף שהמליצו לי לעבור לתמ"ל, ובסוף העניין הסתדר מעצמו.

ולשאלתי - כמובן מאד רוצה להניק גם הפעם ומעוניינת לדעת:
1. האם יש דרך בה אצליח בכל זאת לשאוב?
2. האם יש דרך להגביר כמות חלב כבר מראשית הדרך? אשמח לדעת זאת כדי שאם גם הפעם נהיה עם צהבת נוכל לסייע להורדתה מהר ככל הניתן? אם יש, אשמח לדעת מהי.

הכנה להנקה

שלום לך,להתכונן להנקה זה חשוב, במיוחד כשאת מודעת לקשיים בהתחלה.רצוי ומומלץ להתייעץ עם יועצת הנקה כמה שיותר סמוך ללידה ע״מ שתעזור לך להתמודד עם הקשיים בהתחלה. מיד לאחר הלידה בשלב הקולוסטרום עדיין לא אפשרי לשאוב אותו במשאבה, חזקה ככל שתהיה. הנכון לעשות בשלב הזה במידה והתינוק לא מצליח להתחבר, בשל סיבות שונות (ישנוניות, טיפול בפוטו-לצהבת...) חשוב להתחיל להוציא בסחיטה ידנית את הקולוסטרום, בקשי מיועצת הנקה במחלקה להראות לך כיצד לבצע את העיסוי, וכך כל שלוש שעות הוציאי למזרק קולוסטרום ותני אותו לתינוק.חשוב להתארגן על משאבה טובה, אולי אפילו לשכור משאבה דו-צדדית ע״מ להגביר את איכות השאיבות בהמשך וכך להגביר את הגירוי והכמות.את יכולה להתחיל לקחת לאחר הלידה כדורי חילבה שמגבירים את הכמות. שיהיה בהצלחה ולידה קלה.

למעלה