ייעוץ לגבי אבי

rotemלב

New member
ייעוץ לגבי אבי

שלום אבי בן 63 והוא מכור לאלכוהול ובמילים אחרות הוא שתיין כבר מהיום שנולדתי. לאורך כל חיי יחלתי לכך שירצה להיגמל מהשתייה שהרסה את ביתנו. כיום אני בת 29 נשואה עם תינוקת ולאחר שנים אבי ביקש ממני לעזור לו להיגמל מהשתייה אך הוא לא מוכן ללכת לשיחות וכי גם הוא מתקשה בשפה העברית, והוא טוען כי אין לו סבלנות לשבת לשיחות עם אנשים. הוא מעוניין ללכת למרכז גמילה ולהיות במקום סגור לכן אני שואלת האם אוכל לקבל הכוונה בנושא, מאחר וזה מאוד חשוב לי . היכן עליי לפנות? איפה יש מרכזי גמילה? ומאחר ומצבנו הכספי לא מאיר פנים, האם יש עזרה מהמדינה בנושא? בבקשה אנה עזרו לי לתת לו יד.

shanhen

New member
טיפול גמילה

שלום לך, על כך נאמר: מוטב מאוחר שמאשר אף פעם. לא ברור לי מה ההבדל בין מרכז גמילה לבין "שיחות", שהרי גם במרכז אשפוזי הטיפול נעשה בשיחות, וגם במרכז מרפאתי, שאינו אשפוזי, יש טיפול תרופתי מתאים. בעקרון הטיפול לגמילה מאלכוהול נעשה במרכזי טיפול מרפאתיים, ובמידת הצורך בהפניות לאשפוז לתקופה קצרה. אין כל מניעה להפנות את ביך למסגרת אשפוזית (לא סגורה, כי אין דבר כזה, אבל אשפוז מלא) כדי לסייע בגמילה ואחר כך להמשך טיפול במרכז המרפאתי. חשוב להדגיש כי הטיפול אינו רק עצם הגמילה. הטיפול העירי מתרחש לאחר הגמילה כדי לבסס את החיים ללא אלכוהול. למה הכוונה שהוא מתקשה בעברית. מה שפת הדיבור שלו? יתכן שישנם מטפלים שיכולים לשוחח עמו בשפתו. אני מציע לך להתקשר למרכז האזורי ברמת גן 03-6733228, יתנו לך שם את כל הפרטים הנדרשים וכמובן גם הפנייה למרכז המתאים במקום מגוריי אביך. שתהיה לכם באמת שנה טובה ויבשה... נחום

למעלה