ייעוץ לגבי בחירת לימודים ומקצוע

DROR 123

New member
ייעוץ לגבי בחירת לימודים ומקצוע

שלום לכולם אני בן 21 מאזור המרכז מתלבט בתקופה זו לגבי מסלול לימודים ומקצוע. בתקופת הילדות אף פעם לא הייתה לי תשובה עניינית לשאלה "מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול".בתקופת החטיבה והתיכון למדתי במסגרת חינוכית מאוד פתוחה מה שגרם להתעניינות ולעיסוק במספר רב של תחומי עניין וענפים שונים.בתקופת הצבא לא היו אפשרויות בחירה כלל כמובן.כעת כאשר אני מתלבט לגבי מסלול לימודים שיוביל אותי למקצוע שבו אעסוק,אני רוצה לאסוף כמה שיותר מידע ולדעת שהשתמשתי במספר המקורות המקסימלית בכדי לקחת החלטה בסדר גודל שכזה.אז בנתיים עשיתי כבר כמה מבחני התאמה והייתי בכמה בכמה ייעוצים,וכמובן שהדבר נשא פירות ובטח ובטח שיש לי כבר מספר מצומצם של אופציות שביניהם אני עושה כעת את ההשוואה, אבל פשוט אני רוצה להרגיש שמיציתי את כל המקומות שבהם אני יוכל להעזר בבואי להחליט החלטה זו. אז לאחר ההקדמה הזו רציתי לשאול את יושבי הפורום ואורחיו: איך ומתי ידעתם שהשתמשתם במספיק מקורות מידע ועזר כדי להחליט את ההחלטה לגבי כיוון מקצועי?... שימו לב שאני לא שואל באיזה מידה אתם בטוחים בהחלטתכם או כמה אתם סגורים עליה,אלא רק בפונקציה של מספר המקורות שבהם נעזרתם ואם אפשר גם בזמן שלקח לכם בכדי להתעמק בכולם ולהפיק מהם את המירב. אודה לכל מי יש לו עצה בעניין בתודה דור.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

לדעתי הדרך היא להקציב דייליין להחלטה הזו. תמיד אפשר יותר ויותר לברר אבל בשלב מסוים צריך להחליט.

לאחר סיום התואר הראשון ...

בזמנו גם מאוד התלבטתי, לא הייתה לי ממש "תשובה פנימית". התייעצתי עם סטודנטים למקצועות שונים; עם אנשים מהתחומים שחשבתי עליהם כרלוונטיים ועם אנשים שנראו לי מעורים בעולם העבודה; הלכתי לראות שיעורים באוני' במקצועות שנראו לי רלוונטיים כדי לטעום ולהתרשם; והלכתי למכון ייעוץ קריירה. בסופו של דבר נשארתי עם המחשבה המקורית שהייתה לי בסוף התיכון, וזה מה שלמדתי. כשסיימתי את התואר והתחלתי לחפש עבודה, מהר מאוד ראיתי שמה שהתואר הכשיר אותי אליו כבר לא ענין אותי, ומה שעניין אותי - לא היה לי רקע בו. אז עשיתי תואר שני שנתן לי את הרקע הנ"ל. במחשבה לאחור כנראה שבמכון הייעוץ קלעו בול לגבי, רק שהפסיכולוג שדיבר איתי לא מצא כנראה את הדרך הטובה להעביר לי את זה... ואולי אני לא הייתי בשלה אז ללימודים ההם. בכל מקרה - אתה נשמע לי כמו בחור פרפקציוניסט [מה שמזכיר לי אותי], ובטח השאלה ששאלת כאן בהקשר ללימודים היא שאלה שאתה שואל את עצמך לא רק בהקשר הזה. לפיכך, יש הרבה הגיון וחכמה בעצתו של בן חורין. קח בחשבון שהיום יש ניעות הרבה יותר גדולה בעבודה, יש תארים שניים שמקבלים אליהם בעלי תארים במקצועות אחרים [כמו שנאי עשיתי], ובחלק ממקצעוות עבודה חשוב בעיקר שיהיה לך תואר ראשון, פחות חשוב במה. לא בטוח שזה רלוונטי לתחומים שאתה חושב עליהם [משפטים משל], אבל המסר הוא שאתה לא חורץ את גורלך בצורה בלתי הפיכה כשאתה בוחר מסלול לתואר ראשון ...

DROR 123

New member
נכון אבל

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות......האמת שהתשובה הייתה באמת קרובה למה שחשבתי שבאמת הרגעתם אותי בעובדה שאפשר לעשות המון דברים עם תואר ראשון,אבל אני חושב לעצמי מה הממוצע של זמן הדד-ליין שאנשים מקציבים לעצמם?..אני מניח שזה בסביבות כמה חודשים וזה מה שאני חושב שאתן לעצמי,מה גם שהדבר מוגבל המועד פתיחת שנת לימודים ומועד פתיחת קורסים שונים וכדומה...מה שאני באמת מפחד זה שאני יבדוק ויחקור כל הזמן ולא יגיע לרגע הזה של ההחלטה....אבל עכשיו אני חושב שזה לא יקרה...

בוא נחשוב שניה...

ואם הייתי אומרת שהזמן הממוצע שאנשים מקדישים לעצמם הוא 27 יום, האם זה היה פותר לך ההתלבטויות? מנסיוני, הממצע של האוכלוסיה לא ממש ישנה לך כאן. לך יש את הצורך לבדוק עוד ועוד. אם אתה מכיר את זה ממקומות נוספים בחיים שלך, ויש לך מחשבה פחות או יותר מגובשת בהקשר של הלימודים, הייתי מציעה לך פשוט - להירשם. יש לך גם אפשרות ל-3 תחומים שונים - מקסימום תשנה את דעתך בהמשך. ועוד משהו - תמיד אפשר לשנות. אחרי שנה א', ובמידת הצורך - גם כשיש תואר אפשר לעשות הסבה. מה דעתך? בהצלחה.

בחירת מקצוע

הי, אני מבינה שאתה נורא מפחד לקבל החלטה שגויה. התחושה שלי היא שההחלטה נתפסת כמאד גורלית בעיניך, כמעט כמו "אין דרך חזרה" או "חתונה קתולית". אתה מספר שהלכת למספר ייעוצים וכעת יש כמה אופציות על הפרק ואתה עדיין מתקשה להחליט. נסה לזהות, האם חסר לך מידע נוסף שברצונך לברר ? מה אם היית יודע, היה עוזר לך לקבל החלטה? בדוק אל מול המידע שקיבלת- איזה מרכיבים משמעותיים בעינייך בבחירת מקצוע ולאור הבדיקה, החלט האם לחפש מידע נוסף או שאולי התשובה לא תלויה יותר במידע נוסף אלא ב"שריר" שאתה כנראה מתקשה להפעיל- שריר קבלת ההחלטות. מה יכול לעזור לך לקבל החלטה? איך תרגיש אחרי שתקבל החלטה? בברכה אילת לבנון

DROR 123

New member
תודה רבה

תודה לרבה לכולכם על העזרה והתמיכה....כעת הדרך הלאה נראית לי ברורה פחות או יותר.....שאילת שאלות ומתן תשובות עזרה לי למקד את עצמי בצורה ישירה יותר אל המקום שאליו אני רוצה להגיע...אז שוב תודה וכל טוב

למעלה