ייעוץ לגבי חיסון

heli1980

New member
ייעוץ לגבי חיסון

בני בן שנה ואני אמורה לחסן אותו את החיסון של גיל שנה. שמעתי בגן מסבתא אחת שכלתה מבקשת שיפצלו את החיסון לשניים על מנת להפחית את תופעות הלוואי. האם מישהי שמעה על כך? האם זה נכון? מומלץ?באיזה חיסונים צריך/אפשר לעשות זאת?

yarrin

New member
היום נותנים

חיסונים ללא תופעות לוואי לא? אני אתמול חיסנתי את התינוקת שלי בגיל חודשיים ונתנו לה גם חיסון מחומש ללא תופעות לוואי. את אותו חיסון נותנים בגיל 4 חודשים חצי שנה ושנה.

פיצול חיסונים

בגיל שנה מקבלים 2 זריקות האחת מחומשת ( מכילה חיסון נגד 5 מחלות) והשניה משולשת ( אדמת , חזרת, חצבת). במקום לתת שתי זריקות באותה פגישה אפשר לפצל ולתת אותן בשתי פגישות שונות. אני לא רופאה ולא מומחית לחיסונים אבל ההגיון הבריא שלי אומר שכך תהיה שכך עדיף. דבר נוסף: אם תינוק לא מרגיש טוב ( אפילו אם אין לו חום אלא אמא מרגישה שהוא קוועץ ולא מתנהג בצורה הרגילה) עדיף לדחות את החיסון למועד בו הוא בריא לחלוטין.

נגה אר

New member
גם לי יש שאלה על חיסון

הקטנצ'יק מקבל בודיקורט במכשיר נובוצ'מבר, מנה קטנה, רק לחיצה אחת בבוקר ואחת בערב. רופא אחד אומר לי שלא לחסן כל עוד מקבל את התרופה הזו ורופא אחר אומר שאפשר? הנטיה שלי אומרת ללכת עם הרופא הראשון רק משום שאם יש סיכון ואפילו קלוש- למנוע אותו. יש משהו בזה או שאני מגזימה? הוא בן 7 חודשים ולא קיבל את החיסון של גיל 5 חודשים ושל חצי שנה... אשמח להערות/הארות בנושא.

אני מעדיפה להיות עם המחמירים

= הרופא הראשון. את צודקת לדעתי . לא נורא האיחור בחיסון רק קחי בחשבון לאחר גם את האחרים כדי שהפער בין החיסונים ישאר כמו בספר ולא פחות מזה.

למעלה