ייעוץ לגבי רכישת אופני כבישים למתחילים

יבגני830

New member
ייעוץ לגבי רכישת אופני כבישים למתחילים

שלום רב ,
אשמח לעזרה מחברי הפורום בעניין רכישת אופני כביש .
מעולם לא רכבתי על אופני כביש , אך עכשיו סוף סוף ( אחרי שעשיתי סיבוב קטן על אופני כביש ) החלטתי ללכת על זה ולרכוש במטרה לנסוע לעבודה וחזרה ( כ 14 ק"מ לכיוון) כמה פעמים ,ומדי פעם בסופ"שים .
אני כמובן מעוניין בהמלצה לאופני כניסה ראיתי מגוון רב של דגמים מ 3000-4500 ש"ח לאופניים חדשים , או בין 1700 ( לדגמים הבסיסיים )עד 3000 מיד 2
ההגיון אומר לי ללכת על יד 2 לראות אם אני בכלל מתחבר לזה ומצליח לרכב אך מכיוון שאין לי ידע בדבר אני מפחד לקנות אופניים במצב לא טוב ( אין מי שיעזור לי לקנות ) , לכן אשמח לעצתכם איזה סוג אופניים הייתם ממליצים ?

תודה מראש

oriel29

New member
דעה אישית

גם אני רכשתי לאחרונה (לפני שנה) ועכשיו שידרגתי, ולמרות שהגעתי אחרי שנים ארוכות של רכיבה בשטח,
גם אני הייתי צריך הדרכה וקצת לימודי מבוא, לפני שצללתי לתחום ופתחתי את הארנק..

אז קודם, יש כמה יתרונות ברורים בלקנות חדש, אחריות כמובן, והתאמה אישית בחנות, ופריסת תשלומים, והדרכה כללית (שכמו שאמרתי צריך)
אבל יש גם חסרונות.. המוכר בחנות ספציפית מציע לך את מה שיש לו, לא בהכרח את מה שמתאים לך ב100 אחוז, תוך חודשים ספורים בלבד, (כמו רבים מהרוכבים) אתה תבין שאופני הכניסה מאוד מוגבלים (אלומיניום, מערכות הילוכים וכו׳) וכשתרצה לשדרג, תגלה שערכם כבר ירד בעשרות רבות של אחוזים, מה שלמעשה, יחזיר אותך לנקודת האפס, בנוסף, רבות מהפעמים, רוכבים מגלים שצריך לעשות התאמות ספציפיות לאחר מדידה מדוייקת, להחליף סטם, או כידון, מושב, אורך זרועות קראנק וכו׳ וכו׳ - החלפת כול אלה עלולה להיות יקרה לפחות כמו זוג האופניים עצמו.. מה שמעביר אותי לסעיף המשומשות:
אופניים משומשות, ניתן למצוא בשלל תקציבים, החל מ1000 ועד 15000 (האחרונים עלו כ 40 אלף כחדשות) אבל מצבם כאמור, לא תמיד ברור, ואם אתה חדש לחלוטין בתחום, לא הייתי קונה אותן על ״עיוור״ לא משנה מה התקציב , בכול מצב הייתי נעזר במישהו שמבין מעט, או לחלופין, לוקח אותן למכונאופן שאתה סומך עליו, לפני קניה, בכול אופן לא הייתי קונה אופניים בתקציב גבוהה, אלא מחכה לראות האם את מתאהב בעניין, אם כרטיס הכניסה זול, תמיד תוכל לשדרג או לנטוש בלי כאבי כיס ולב מיותרים.

יבגני830

New member
המשך

תודה רבה על התשובה .

מתוך מה שאמרת אני די מגיעה למסקנה ללכת על חדש אבל הכי זול . מכיוון שאין לי מישהו שמבין שאוכל להיעזר בו לקניית אופניים יד שניה .
לפי הבדיקה שלי יש כמה דגמים רלוונטיים : MERIDA 88-24-בעלות 2990ש"ח , MERIDA 1100-בעלות 3259, specialized ALLEZ COMPACTבעלות 3295, TREK1.1בעלות 3250 , GIANT Defy 4 Compactבעלות 3120 , GIANT Defy 2 Compactבעלות 3900( זכו בפרס העורכים ) .

ועוד שאלה האם לקנות אופני יד 2 אבל באחת החניות יותר בטוח או שגם הם יכולים להביא אופניים " דפוקות " ?

לגבי מדידות האם בחניות הגדולות הם עושים מדידות והתאמות כמו שצריך ( לפי מה שהבנתי זה הדבר הכי חשוב ) ואם כן האם אתה יודע אם אני קונה אופניים אצלהם האם זה בחינם ? ואם לא כמה זה עולה ?

תודה מראש

יעקב 471

New member
אופניים יד שנייה מיועדים לרוכבים מנוסים שיודעים מה לבדוק

יש מספיק רכיבים שעלולים להיות שחוקים/אכולים/לא מכוונים ועוד כהנה וכהנה ואם אתה לא בעניינים לא כדאי להתחיל עם זה. לגבי לקנות מחנות, אני לא סומך על חנויות , הן מחזיקות מלאי משומשים ולא בטוח שבודקות כל זוג בדקדקנות וגם אם כן ......
קנה חדש.

למעלה