שלום לך. בהמשך לקודמי אנסה לענות באופן מפורט ובהיר
ואולי להבהיר חלק מהדברים שהקולגות שלי התכוונו אליהם:
קודם כל חסרים עוד הסברים על הבית ועליכם - מה גודל המשפחה? מה הצרכים מהבית? איפה הוא ממוקם - חוות בודדים בערבה, או הרחבת מושב בשרון, ואולי שכונה בעיר....
קודם כל יופי שיש חץ צפון על התכנית! שנית - קונספטואלי זה סבבה שעשיתם חדר רחצה מלא בקומת הקרקע, וצמוד לממד, מה שמאפשר לממד להוות חדר שינה עתידי במקרה צורך.
אבל במבט כללי - התכנון הזה מאד אלמנטרי ו'טכני' ולא רואים התיחסות רצינית למגרש, לכיוונים וכו.
1. נתחיל בזה שלא מצויינים גבהים בתכנית. אבל ככל שאני מבינה יש הפרשי בגבהים במגרש שלפיהם הבית גבוה כמטר מהכניסה, נכון? ובעצם חילקתם את המגרש לשני מפלסים, תחתון בכניסה, ומוגבה מהבית והלאה צפונה? לדבר הזה יש משמעות וצריך להיות מוסמן ע"ג התכנית (ציון גובה באיזור השער, במבואת הכניסה לבית, בתוך הבית, בחצר האחורית וכו). בנוסף - הפרש/ גבהים כזה מצריך קיר תמך באיזור הקפיצה, או מסלעה, או כל אלמנט שמטפל בהפרש הגבהים. גבהים צריך לסמן החל מהתכניות הכי ראשוניות, כי זה נתון בסיסי בתכנון.
2. המרפסת האחורית ענקית! כמעט כגודל הבית. למה? מה אמור לקרות בכל השטח העצום הזה? שלל פינות ישיבה? רחבת נסיעה לבימבות? לי נראה שהמתכנן פשוט המשיך את קווי הבית הלאה בלי ממש לתת את דעתו על מה ולמה. בנוסף - מדובר בצפון, צד מוגן שמש, האם באמת צריך פרגולה ענקית שכזו? האם באמת החלטתם שאין לכם צורך בגינה? כי מה שיש כאן זה רצועות קרקע שנשארו מסביב. האם זה מספיק לכם? האם זה רצונכם שהנוף שיהיה לכם מהסלון+פ.אוכל הוא נוף של רחבת בטון, מריכה, וחומה עם השכנים?
3. תכנון הבית - ההחלטות על מיקום הפונקציות בבית לא ברורות לי. החל משביל הגישה שמוביל באופן נמרץ והחלטי בשביל רחב ועליה במדרגות הישר לתוך...קיר. בעיני זה מבעס.
דלת הכניסה - שתי כנפיה (שממילא רק אחת מהן תהיה שימושית) נפתחות לתוך המעבר, בלי שום גב לכנף הנפתחת או איזה אלמנט שיגן על מי שעובר שם מלחטוף דלת בגב.פנים. הדלת מכניסה את המגיע הביתה הישר אל חלל המטבח. אין מבואה או איזור כניסה קצת מוגן.
4. חדר שרותים+רחצה ממוקם דוקא בחזית הקדמית. החדר מתוכנן צפוף ולא כייפי. והחלון שלו פיצי, כמו של דירת שיכון. החדר לא קטן, אבל התכנון שלו לא טוב. זה יהיה החלל הכי שימושי בבית כי זו הקומה בו בני הבית שוהים הכי הרבה, שלא לדבר על אורחים.
5.ממד. הכנתם כבר יחידת מגורים עתידית - אז למה חדר שינה קטן כזה? אם יום אחד תרצו לעשות פה יחידת הורים תגלו שהחדר לא מתאים. החלון לא במיקום הנכון (הוא יהיה בגב המיטה, ככה שיהיה לא נגיש לתפעול) והחדר צר. מאחר שבכל שאר חללי הבית, כולם! יש שטחים ריקים/מבוזבזים למכביר - דוקא פה רציתם לחסוך? תרחיבו את החדר הנדיבות ותקבלו חדר עבודה/ארוח/משחקים ו.או יחידת הורים עתידית מרווחת ונוחה. (אולי להורים המזדקנים שלכם, אולי לילד ובת/בן זוג, וכו). בנוסף - החלון היחיד בחדר פונה, צמוד, למכוניות בחניה. זכלומר מהחלון היחיד בחדר תקבלו נוף של המכוניות בחניה, ואויר לנשום עם גזי הפליטה של המכוניות לתוך החדר...
6. כאמור - שאר הקומה מתוכנן בנדיבות, ואפשר להדק ולדייק את התכנון הרבה יותר. מה הצורך בשני שולחנות אוכל מלאים? רק פינת האוכל אוכלת פה שטח של למעלה מ 20 מ"ר ! המדרגות תופסות חלל של למעלה מ 10 מ"ר , בעוד שהיה אפשר לתכנן את המדרגות ולנצל את השטח המבוזבז פה.
במטבח - לא ברור לי, איפה המקרר?
לגבי הפרוגרמה (מה הצרכים והרצונות שלכם מהבית) אנחנו כאמור לא מכירים את התמונה השלמה, וגם לא הראיתם מה קורה למעלה....