ייעוץ - לפני הסתבכות פוטנציאלית

roni54345

New member
ייעוץ - לפני הסתבכות פוטנציאלית

במענה לפנייתי באינטרנט , קיבלתי מייל מבעל חוות סוסים שהציע לי להיכנס שותף בחווה שלו - אין לי שום פרטים מעבר לכך בשלב זה .
מאחר ואין לי רקע בעסקים , הייתי מעוניין לשאול אתכם לפני שאני פונה אליו ועושה טעויות אקוטיות , מה עליי לשאול אותו ,איזה ניירות עליי לבקש לראות או כל טיפ אחר שאתם חושבים .
תודה רבה

paretomc

New member
ייעוץ, כדי שלא תסתך לשוא

עצה שנתתי כאן בעבר בנוגע לכניסה לשותפות
ועצה כללית יותר בקישור הזה.

המלצה גורפת - לא ללכת על שותפות בלי ייעוץ חיצוני. יותר מדי אנשי םנגררו לשותפויות כי לא היה להם נעים לפרוש באמצע התהליך, סגרו הסכמים לא טובים כי לא ידעו מה לשאול.

התהליך יכול להיות קצר מאוד ולא יקר במקרה של השקעה קטנה ו/או עסק שנפסל על הסף, או יקר ומשמעותי במקרה שהסיכונים עצומים.

בהצלחה

paretomc

New member
הפרוצדורה תלויה במבנה של העסק. גם העלות

השלבים הראשונים בבדיקה הם שלך - אתה מקצה זמן לפגישות עם השותף הפוטנציאלי, מכיר אותו יותר לעומק, לומד עליו מכל מני מקורות.
אחרי שאתה מרגיש נוח להתקדם עם השותף, מבקשים ממנו כמה מסמכים והצהרות (שומת מס, דוח מבוקר, מאזן בוחן, תדפיס בנק) ונפגשים לפגישה ראשונה משותפת עם היועץ.
מכאן קובעים סדרה של בדיקות ופגישות, בהתאם להיקף ההשקעה המתוכנן, לסיכון ולמורכבות העסק.

העקרון הבסיסי הוא שהבדיקה לא תהווה סכום משמעותי מההשקעה, ושבכל שלב ניתן לעצור את הבדיקה אם ההשקעה נפסלת.

התוצר יכול להיות אחד משניים:
1. פסילה של ההשקעה
2. מתווה לכניסה להשקעה /שותפות הכולל תנאים כספיים, אחוזים בעסק וברווחיות, תנאים להחזר השקעה, יחסי ניהול ועבודה וכיו"ב.

העלות, כאמור, בהתאם למורכבות ההשקעה ולגודלה, החל מאלפים בודדים להשקעה קטנה בעסק פשוט ועד עשרות אלפים להשקעה גדולה ומורכבת

Simple Finance

New member
כמה טיפים

גם לגבי שותפים וגם לגבי יועצים:
1. לא להסתכל על הקנקן - כלומר, לא להתרשם מאנשים שיודעים למכור את עצמם
2. אם משהו נראה לך "מסריח", כנראה שתחושת הבטן שלך נכונה
3. לעשות "סקר שוק", להיפגש עם כמה יועצים לפחות, ולבחור את מי שנראה הכי אמין, מקצועי ולא "נפוח"

בהצלחה!

למעלה