ייעוץ מבעלי\ות ניסיון

yael5530

New member
ייעוץ מבעלי\ות ניסיון

הייי!:)
אני בת 22 ואני וחבר שלי ביחד כמעט 8 חודשים. זה החבר הראשון שלי ואנחנו גרים ביחד.
אז ככה, אני לא יודעת מה עובר עליי עם הרגשות שלי. אני חושבת שזה קשור לזה שאינני מצליחה לסמוך עליו ולבטוח בו וזה גורם לי המון חרדתיות ובלבול. אני אוהבת אותו ואני חושבת שכבר מההתחלה הרגשתי ככה כלפיו. אך עכשיו, כמעט 8 חודשים אחרי, אני עדיין מרגישה רגשות מעורבים כלפיו. אני אדם יחסית סגור וכבר בהתחלה אמרתי לו את זה ולאט לאט נפתחתי אליו יותר. אך עדיין אינני מרגישה פתוחה איתו ממש. אני לא יודעת אם זו רק אני והקושי שלי להיפתח או שזה גם הוא, שלא מצליח באמת לעזור לי להגיע לשם! הוא בנאדם טוב וחם ומבחינתו הוא מרגיש פתוח איתי.. זה משגע אותי כי אני לא מצליחה להחליט אם לקבל אותו לגמריי בחיי.. יש לו ידידה טובה שהם מאד קרובים ודיברנו על זה הרבה ועל החששות שלי שהוא אתה. קיבלתי את זה בסופו של דבר אבל אני עדיין כל כך מפחדת..מרגיש לי כאילו באיזה שהוא מקום, הוא קצת רוצה אותה. היא תמיד משאירה דברים שלה ברכב שלו וזה עולה לי על העצבים והוא יודע את זה. הוא מבחינתו אומר שהוא אוהב אותי ולא רוצה להרוס את זה ובאיזה שהוא מקום, אחרי 7 חודשים ויותר, אני חושבת שהוא ראוי לאמון שלי בו אבל אני לא מצליחה! לפעמים מרגיש לי שפשוט בא לי כבר מישהו אחר, מישהו שיצליח לקבל את הרגשות האלו, שיצליח לנתב ביחד איתי לרוגע נפשי.. וזה לא שהוא לא מנסה, ולחשוב על לעזוב אותו הורס אותי כי אני אוהבת אותו..אבל עדיין, כל כך מפחדת. כל כך לא שם.. הידידה הזאת מחרפנת אותי. אבל אני לא יכולה להגיד לו לחתוך את הקשר אתה, זה פשוט לקבל את זה ולסמוך עליו..אבל זה לא קורה.

לא מומלץ לגור ביחד.

ההרגשה שלך טבעית, כשיש עוד אישה וזה מפריע.
הוא לא נותן לך את ההרגשה שאת ראשונה במעלה אצלו.
&nbsp
אך כמו שאמרתי, לא מומלץ לגור יחד כי אז...המטרה לשמה אתם ביחד מתפספסת לדעתי.

נשמע שהיא מאוד נוכחת בזוגיות שלכם

למיטב הבנתי, דיברת איתו על זה והוא מודע לכמה זה מפריע לך. השאלה אם הוא עושה משהו בנדון?
&nbsp
מה יגרום לך לסמוך עליו יותר? במידה והיא תצא מהזוגיות שלכם אבל תהיה ידידה אחרת-זה יפריע לך? כלומר, אותה ידידה ספציפית משגעת אותך או הקונספט של ידידה הוא זה שמשגע אותך?

supersonic777

New member
יחסים נופלים על חוסר אמון.התחושה אכן לא נעימה ולא נותנת מנוח

אני הייתי אומר לך,חכי,תראי איך היחס שלו אליך...
אין לך הרבה מה לעשות בעניין.בעצם יש!לומר לו ישירות,אם יש לו קשר "הדוק" עם הידידה...
אמירה ידועה - כשיש ספק,אין ספק!
השאלה היא,אם את רוצה להמשיך בספקולציות או לא...

A לוןA

New member
נשמע כאילו הבעיה לא אצלו

אלא אצלך
נשמע שהוא מנהל מערכת יחסים קרובה (ותקינה) עם מישהי, וחוסר הביטחון שלך בעצמך ובקשר גורם לך להשליך את זה עליו.
מה לעשות?
לעבוד על עצמך, אפילו בעזרת מטפל, ולנכש מהשורש את הבעיה.
אפשרויות נוספות-
1. ללחוץ עליו שיפרד מהידידה שלו. זה עלול לא להצליח וגם אם כן- ישאיר משקעים עמוקים בזוגיות שלכם
2. להיפרד ולמצוא מישהו אחר- אבל סביר שבעיות חוסר הביטחון שלך יהרסו גם את הקשר הזה
3. להיפרד ולמצוא מישהו שאין לו חברות, אמא, או כל מי שיכול לאיים עלייך- ואז אולי תצליחי לשרוד. עד שהוא יספר לך איזה סיפור מצחיק שסיפרה סמדי במשרד היום ואת שוב תיכנסי לסרטים.

בקיצור- טפלי בשורש הבעיה- חוסר הביטחון שלך- ולא בסימפטומים.

לא נראה לי.

לדעתי הכל בסדר עם מיס יעל5530, למה?
ה'חוסר ביטחון' לדברייך שנדמה מהפוסט של יעל -
דווקא נעוץ בהתנהגות טבעית של אישה שרוצה להרגיש היחידה עבור הגבר שלה.

A לוןA

New member
בוא נבדיל

אם היא לא היחידה עבור הגבר שלה רומנטית ומינית- זה עניין אחד
הבעיה פה שהיא רוצה להיות היחידה נקודה.
&nbsp
הוא אומר לה שהיא היחידה עבורו
אין לה שום סיבה קונקרטית לחשוד שהוא לא דובר אמת
אבל עצם ההימצאות של אחרת בסביבתו מחרפן אותה
וזה ממש- אבל ממש- לא תקין. וזה גם יהרוס לה מערכות יחסים אחרות- וזה לא קשור אליו בכלל.

אבל על זה בדיוק אני מדבר.

איך גבר יתן תחושה אמיתית של מיוחדות, של 'את היחידה שבעולם שלי'
כשהיא יודעת שיש לו קשר עם אחרות.
&nbsp
"הוא אומר לה שהיא היחידה" - אבל בפועל יוצר קשר של חיבה עם מישהי אחרת - זה לא אמיתי.
והיא מרגישה עת זה חזק ועמוק.
&nbsp
זה אותו טבע שלה ושל עוד מיליארד נשים שמתקשות לראות את בן זוגן עם דמות אישה אחרת גם אם לא נגע בה בציפורן או רק נשם לידה (אני בכוונה מקצין).
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
"יש לו ידידה קרובה...והם מאוד קרובים"

A לוןA

New member
זו אחת השאלות העתיקות ביותר בזוגיות

האם למישהו שהוא בן זוגך "מותר" שיהיו לו קשרים עם אחרים.
בכל הפורומים שעוסקים בזוגיות, עולה מדי פעם שאלה כזו. ואני לא מדבר דווקא על קשרים עם בני המין השני, אלא על קשרים בכלל.
לחלק מפריע קשרים עם חברים מבני המין השני, עם חברים בכלל, עם המשפחה וכו' וכו'.

כל עוד ב"חוזה הזוגי" שלהם הכל מוסכם ומקובל על כולם (נניח, לאחד מבני הזוג מפריע שלבן הזוג השני קשרים עם חברים מהמין ההפוך- אבל לבן הזו הזה גם ככה אין חברים מהמין ההפוך- אז אין בעיה בכלל)
הבעיה מתחילה כשיש התנגשות בין אורח החיים של אחד מהם לרצונות/פחדים/שריטות של השני. משום מה ההנחה שלך היא שבן הזוג ה"דורש" (ז"א- זה שמנסה להחיל את פחדיו על השני) הוא ה"קורבן", ובן הזוג השני צריך להתחשב בו ולהכיל את פחדיו.
זו גישה מוטעית, שנותנת לגיטימציה לכפיית רצונו של האחד על האחר.

בקשר למקרה הספציפי הזה-
בוא נצא מתוך נקודת הנחה שלבחור לעיל יש עוד חברים, אבל הם לא מפריעים לה בכלל- מצד שני- הבחורה הזו, אך ורק בגלל היותה אישה- מאיימת עליה.
עכשיו-
אם היא היתה אומרת- אני יודעת שהוא נמשך אליה, הם יצאו יחד ונפרדו ממש לפני שנפגשנו, קראתי תכתובות מפלרטטות שלהם, אני מרגישה שהוא מעוניין בה וכו' וכו'- הייתי אומר- שימי עין.
אבל כאן זה לא המצב. חוסר הביטחון שלה נובע רק מכיוון שיש עוד אישה בשטח. וזו כבר בעיה שצריך לטפל בה. חוסר הביטחון שלה לא קשור אליו- אלא אליה. ואם מערכת היחסים הזו תסתיים- יגיע אחר שיש לו ידידה, חברה, מזכירה במשרד או עמיתה בעבודה- וכל אחת מהן תכניס אותה לסטרס?

אדם יכול ליצור חברויות- אפילו אינטימיות (לא במובן המיני אלא במובן הריגשי) עם כל מיני אנשים, גברים ונשים, ואין בכך כדי להצביע על חוסר נאמנות או סיבה לא לבטוח בו.

אם היתה לי חברה שהיתה מציבה לי תנאים בסגנון "אני לא מסכימה שתהיינה לך חברות אלא רק חברים" היא היתה מוצאת את הדלת הרבה יותר מהר מכפי שהיא מצפה.

אגב, מה אם הבחור, לצורך השאלה- דו מיני? אז אסור לו שיהיו לו חברים בכלל? הוא צריך לשבת בבית קשור ברצועה?

זו דרישה שאינה הגיונית, כולאת ודורשת להיענות לפחדים ולמצוקות שלא קשורים לזוגיות בכלל- אלא לחרדות ופחדים של השואלת עצמה.

יש פה שאלה בכלל?

מדובר בטבע. טבע שנטבע באישה. זה הוא דבר שהוא מושרש, לפי שיטתך - הינך מבקש שהיא תפעל בניגוד לטבעה.
איני רואה פה כפייה. אדרבה, אני רואה פה צד שלא מבין את הצורך הנפשי של האשה, קרי - בת זוגו.
אמרת חברויות אפילו אינטימיות, והדגשת רגשיות. יש לדעת שאצל האישה - זה רגשי בהכפלה.
מכאן תבין, שבן זוג כזה שלוקח לעצמו שותפה לחיים, ובד בבד ממשיך עם "חברויות" כפי שתארת בפוסט הקודם -
פספס את המטרה שלשמה לקח בת זוג.

A לוןA

New member
נו, באמת.

דבר ראשון- צא מהעניין של ה"טבע". באדם המודרני אין שום זכר ושמץ של זכר מה"טבע" והכל הינו התנהגויות נלמדות. אם החברה רוצה- היא יכולה לדכא גם את החזקים שביצרים- מין (ע"ע חרדים שנכנסים להתקפי פאניקה כשנודע להם מה הם צריכים לעשות בליל הכלולות), הישרדות (ע"ע חיילים שבניגוד לכל הגיון רצים לתוך אש תופת כדי לחלץ חברים) וכו'. אז להגיד "טבע" ו"מושרש" ו"ככה זה"- זה פשוט לא נכון בעליל, ומי שמשתמש בביטויים כאלו אינו מבין לא את נפש האדם ולא את תהליכי החיברות שהוא עובר. להגיד "זה טבע האדם" זה פשוט להגיד "ככה אני ולא בא לי להשתנות- הנה התירוץ שלי"
(אגב, ישנן חברות אחרות בעולם בהן אין בכלל מושגים של נאמנות מינית או של "שייכות" זוגית. לאן נעלם בחברות הללו ה"טבע" הנשי/אנושי?)

שנית- מי שלא מסוגל לקבל שהאדם שאיתו יוצר איתו אינטימיות מסוג אחד- אבל מסוגל ליצור אינטימיות רגשית גם עם אחרים- הנכות הנפשית היא אצלו- ולא אצל בן הזוג שלו. היא חרדה, היא חוששת, זה יושב על שריטות שלה- זה בכלל לא קשור אליו. מי שחרדה מזה- צריכה לטפל בעצמה.

יש סוגים שונים של אינטמיות- ואין דין אינטימיות עם חבר או חברת ילדות כדין אינטימיות עם בת זוג. הציפיה שאדם שיוצר מערכת יחסים זוגית ינטוש את כל חברויותיו האחרות ויתמקד רק בה- היא דרישה שאינה הגיונית והינה דכאנית בעליל. מי שחושב שהוא לקח בן זוג ע"מ שהם יהיו כל עולמו ולא יהיה אף אחד אחר בחייו לעולמי עד מעתה ואילך- הוא אדם חרדתי, דכאני והאמת? גם די אומלל, מכיוון שהוא תמיד יבלוש ויחפש מה יכול, חלילה, לערער את היסודות הרעועים שהוא נשען עליהם.

ולא ענית לי על השאלה שלי- אם מישהו הוא דו- מיני ויוצר זוגיות- אז אסור לו שיהיו לו חברים משני המינים? "מותר" לו להיפגש רק עם אמא ואבא?

תפריד.

אין לצאת מעניין ה"טבע". זה חלק מהאדם. מי שמבין נפש האדם (בשונה ממה שאת גורס) - לא יכול להתעלם.

&nbsp
החברה לא יכולה לדכא/לשחרר את יצר המין וההשרדות וכו'... - אנו רואים זאת בשני קצוות העולם (הצד המערבי ה"חופשי", והצד המזרחי ה"דכאני").
&nbsp
טבע נפשי זה לא נכות נפשית. שוב הכל בסדר עם גברת יעל. זה חלק ממנה. זה צורך שלה להרגיש את זה שהוא איתה עד הסוף.
&nbsp
ציינת נאמנות למעלה - יש בזה רמות. ייתכן ולא ברמה שלה (בהנחה והיא לא מתחזקת 'ידידים').
&nbsp
לשאלתך. אסור. (אלה האםשרויות שנתת לי "אסור/מותר") למה?
כי זה לא נקרא אהבה.

A לוןA

New member
אתה מתבלבל לגמרי

תפריד בין אהבה לבין מונוגמיה, ובינה לבין רכושנות.
ישנם זוגות שחיים בזוגיות פתוחה- אז הם לא אוהבים? האהבה בינהם אינה אהבה?
שנית- מונוגמיה
המונוגמיה שבני זוג חולקים היא מונוגמיה מינית ומונוגמיה על אינטימיות רגשית-זוגית. זה לא אומר שלא ניתן ליצור אינטימיות רגשית אחרת עם אנשים אחרים. אם יש לך חברת ילדות- תזרוק אותה מהחלון ברגע שתגיע המיועדת? אם כן- אתה נכנס לכלא זוגי מחד, ואתה חרא של חבר מאידך.
ושלישית- רכושנות
כשאתה נכנס למערכת יחסים אתה נחשף- ריגשית ואחרת. אנשים מנסים "לגדר" את הסיכון. אחת מהגדרות היא רכושנות. אם אשמור עליו שיהיה רק שלי, סגור ומסוגר, אני אפחית לו פיתויים ויש פחות סיכוי שאפגע. הגדר הזו נובעת מכל מיני סיבות- חרדת נטישה, ביטחון עצמי נמוך, פגיעות עבר, חינוך וכו' וכו'. מי שיש לו ביטחון עצמי גבוה, לא נפגע בעברו וסומך ב-100% על בן הזוג שלו- לא יטיל עליו מגבלות, מכיוון שלא יפחד להיפגע. רכושנות אתה יכול לראות אצל זוגות שהאהבה נגמרה אצלם, אבל עדיין לא מוכנים לשחרר את בן הזוג מבחינת רכושנות טהורה.

יכולה להתקיים אהבה ללא רכושנות, ויכולה להתקיים אהבה ללא מונוגמיה. להגיד "זה טבע האדם" זה פשוט טעות שלא עומדת במבחן המציאות.

בקשר לעניין החברתי- כמה שאתה טועה. איך אתה מסביר את יצר ההישרדות הבילתי ניתן לדיכוי מול תמונות של חיילים שרצים תחת אש לחלץ פצוע? איך אתה מסביר את יצר ההישרדות מול שאהידים או מול לוחמי החריקירי היפני?
איךך אתה מסביר את יצר המין הבילתי ניתן לדיכוי מול חרדים שרק המחשבה על לגעת באישה בליל כלולותיהם מכניסה אותם להתקפי חרדה? מול נזירים המוותרים על מיניות מרצון למען אידיאל גדול יותר?
איך אתה מסביר את יצר ההתרבות הבלתי ניתן לדיכוי מול החברה היפנית, שהפסיקה להתרבות או מול החברה המערבית בה שיעור הגידול הוא שלילי?
(לקחתי פה 3 יצרים בסיסיים אצל כל חיה בטבע, כמובן שיש עוד "יצרים בסיסיים" אנושיים שלא הכללתי פה)

בקיצור- אין דבר כזה "זה הטבע האנושי"- אין בין "הטבע" ובין האדם המודרני דבר וחצי דבר. הכל נובע מהתניות חברתיות ולא יותר. ליעל יש בהחלט בעיה, שנשים אחרות בחייו של בן זוגה מאיימות עליה. והבעיה הזו דורשת אחד משלושה-
1. טיפול
2. גבר שאין לו ולא יהיו לו מעולם קשרים עם אף אחד/אחת שיכול לאיים על השריטות שלה
3. סמרטוט

זוגיות פתוחה?

אהבה? אנחנו בדיון הזה רחוקים מלדבר על אהבה.
ברגע שהכנסנו עוד אישה לקשר - החיבור ירד באופן אוטומט ל-50%.
&nbsp
יצא העוקץ.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

A לוןA

New member
בחייך!

אמא שיולדת ילד שני- החיבור שלה לראשון ירד באופן אוטומטי ב50%?
לא שמעת בחיים שלך על אנשים שאהבו יותר מאדם אחד בו זמנית?
&nbsp
עזוב, נו- זה באמת לא לעניין מה שאתה כותב. מה גם שמשום מה אתה נמנע מלהשיב לשאלות ישירות שלא עולות בקנה אחד עם תפיסת המציאות שלך.

A לוןA

New member
נו,

עם טיעון כזה של "אני יודע מה שקורה ולמרות שהם אומרים אחרת אני החלטתי שאני צודק בניגוד לכל הראיות האמפיריות" אין לי איך להתווכח.
מה גם שאתה שוב מתחמק מלענות על כל השאלות שלא נכנסות לך למגרה- וסותרות לחלוטין את התיאוריה השגויה שלך.

אני סיימתי, כל טוב.

shoosh2607

Member
מנהל
יש לי שאלה אליך

אם הבנתי אותך נכון, אתה טוען שאשה, כל אשה, לא תסכים שיהיו לבנזוגה חברות? בכלל?
אם כך - יש לי חדשות בשבילך. לי זה לא מפריע ומעולם לא הפריע.
חברה מבחינתי זה כמו חבר.
וכמו שאלון כתב "אם היתה לי חברה שהיתה מציבה לי תנאים בסגנון "אני לא מסכימה שתהיינה לך חברות אלא רק חברים" היא היתה מוצאת את הדלת הרבה יותר מהר מכפי שהיא מצפה." - אז לי היה בנזוג כזה והוא אכן מצא את עצמו מחוץ לדלת מהר מאד.
אני חושבת שהדבר הכי חשוב במערכת יחסים הוא אמון. אם אני אתחיל לחשוד בכל אחת שהוא מדבר איתה, החיים שלי יהיו נורא מבאסים. לא בשבילי.
&nbsp
&nbsp

כל אחת שהוא מדבר איתה =

ידידה קרובה מאוד? ננסה להתמקד בבעייה שהיא העלתה. זו לא כל אחת.
&nbsp
כעת נתחיל מההתחלה.
איני מכליל. בוודאי שלא "כל" אישה. אבל ה"רוב" השפוי - זה יפריע להן.
היי אמיתית - כשהוא יתחיל לדבר על נשים אחרות, בפרט על המעגל הקרוב לו. כשיספר לך איך שהתחכך איתן, צחק איתן, נהנה איתן - את תרגישי בנוח? תרגישי שהוא...כל כולו שלך? - הרוב תרגשנה שזה מפריע, אם לא יזועו בחוסר נוחות בכיסא למשמע סיפורים כאלה מבן זוגן.
&nbsp
ציינתי בפני A לון - נאמנות, אמון - יש בזה רמות. מי שרוצה בחיבור אמיתי עם השני - יודע שהוא צריך לעלות שלב.
&nbsp
ושאלה לסיום,
לקחת בן זוג לחיים - בשביל? מה המטרה?
יש לַך ידידים, יש לךָ ידידות - בשביל? מה המטרה?

למעלה