ייעוץ מס או ייעוץ פנסיוני

אייל392

New member
ייעוץ מס או ייעוץ פנסיוני

שלום, אני בן 40 ועוסק בשנים האחרונות בתחום התיירות.
אני מעוניין ללמוד מקצוע שיהיה פרקטי וישמש אותי בשנים הבאות.
אני מאד מתחבר לתחום הפיננסי למרות שמעולם לא עסקתי בזה.
אני מתלבט לגבי לימודים של ייעוץ מס או יועץ פנסיוני.
שתי ההכשרות הם של כשנתיים לימודים ואני יודע שהם לימודים לא קלים. מה עדיף ללמוד? מה יותר פרקטי כיום ואולי בשנים הקרובות?
אני יודע שבשניהם ניתן גם לעבודגם כעצמאי דבר שאני לא מתנגד אליו.
אודה לדעתכם.

ההבדל לא מאוד גדול, אם כי יש לי העדפה

הי אייל,
נשמע שאתה מאוד ממוקד. אני חייבת לומר שאני לא רואה הבדל משמעותי בין השניים.
יועץ מס מייצג לקוחות מול רשויות המס וביטוח לאומי והוא מחויב ברישיון.
אני חושבת שבגלל הגיל שלך ובגלל שאתה לא מגיע מרקע פיננסי, יותר הגיוני יהיה עבורך לעבוד כעצמאי, עם כל המשתמע על זה.
יועץ פנסיוני עובד מול לקוחות בכל הקשור להיבטים ביטוחיים. שוק הביטוח מגלגל 500 מיליארד שקל, ולכל אזרח יש לפחות קרן פנסיה, כך שהשירות רלוונטי לכולם. שינויי חקיקה אחרונים הפכו את השוק למורכב הרבה יותר להבנה. יועץ פנסיוני מורשה יכול לעבוד כיועץ או משווק בחברות ביטוח, סוכנויות ביטוח, בנקים או כעצמאי.
עד כמה שאני מנתחת נכון את השוק, יש כאן יותר אפשרויות תעסוקה. יש יותר מגוון של אנשים שמבינים את הצורך בייעוץ פנסיוני. השכר ההתחלתי הוא די דומה ושני התחומים יתחילו עם שכר של כ-5000-6000 ש"ח כמתחיל, אבל בעבודה כעצמאי הגבול הוא אינסופי.
כדאי שתחשוב מה יותר מעניין אותך מבין השניים, כי תכני הלימוד והעשייה שונים.

tal902

New member
חולק עלייך לגמרי בטח לגבי ההבדלים כעצמאי

ייעוץ מס הרבה יותר פרקטי ויותר אנשים (ועסקים) לא רק שזקוקים לשירות הזה אלא גם מוכנים לשלם עליו, בעוד בתור יועץ פנסיוני עצמאי כל הזמן צריך לגייס לקוחות חדשים כי ייעוץ לא נדרש כל שנה אז להוציא כסף מהלקוחות הקיימים שלך יהיה הרבה יותר קשה. ובד"כ גם ייעוץ פנסיוני נדרש רק כל כמה שנים טובות. כמו כן בעולם בו משווקים פנסיונים/סוכני ביטוח נותנים לך סוג של ייעוץ (לא אובייקטיבי אמנם) בלי שאתה נדרש לשלם להם ישירות, לא רבים יהיו מוכנים לשלם לך אלפי שקלים על ייעוץ (ואלו המחירים). בשביל המקרים הפשוטים סוכני ביטוח/משווקים פנסיונים מספקים גם אם הם לא אובייקטיבים לגמרי.
&nbsp
אם אין לך שום העדפה אישית לגבי אחד משני התחומים אני הייתי ממליץ לך ללמוד ייעוץ מס. אם בהמשך תרצה להרחיב ידע ו/או לתת שירות נוסף ללקוחות שלך תמשיך ללימודי ייעוץ פנסיוני.

למעלה