ייעוץ מס בנושאי מיסי שכר דירה.

ייעוץ מס בנושאי מיסי שכר דירה.

היי

האם כל יועץ מס שמפרסם את עצמו כיועץ מס בהכרח מבין בכל חוקי המיסים במדינה כולל נושאי השכ"ד למשל?

קראתי וקראתי כמה וכמה פעמים דפים על נושאי מיסים על השכ"ד.
אני מנסה להבין באיזה מסלול כדאי לבחור, אולי עדיף את המסלולים שכוללים התחשבות גם במימון (משכנתא, נכון?) ואז אולי זה יוצא יותר משתלם מהמסלולים האחרים.
ואולי יש כל מיני שיטות או אפשרויות (חוקיות) שאפשר לסדר ולהסדיר כדי לשלם פחות מס (חוקי).

מין הסתם בכל תחום יכולים להיות אנשים לא מתאימים (שלא נאמר מאכערים)
האם אפשר ליפול גם בנושא ייעוץ מס?
או שיש בכל זאת איזו תקינה או אחריות ליועץ מס שחותם לי על משהו??

כמה להערכתם צריך לעלות ייעוץ מס שכזה?
בהנחה שאני מבינה שזה משהו חד פעמי.

תודה

צריך רואה חשבון או יועץ מס שמבינים בנושא זה ספיציפית

אבל הנושא ניתן ללמידה ע״י חפירה באינטרנט, אני למדתי את הנושא וערכתי חישובי כדאיות של המסלולים בעצמי.
&nbsp
בגדול אני יכול להגיד לך שככל שהתשואה מדמי השכירות נמוכה יותר ועלויות מימון ריבית המשכנתא גבוהות יותר כך יותר כדאי לבחור במסלול מיסוי מלא ולנכות במסגרתו עלויות ריבית משכנתא ופחת והוצאות (בדרך כלל דירות בתל אביב והמרכז). יש לשים לב שבמסלול זה שיער המס הוא שיעור המס השולי מהכנסת מי מבעלי הדירה שמשכורתו היא הגבוהה ביותר כאשר דרגת המס ההתחלתית היא 31 אחוז (או 33 אחוז אני לא זוכר) מהרווח השנתי מדמי השכירות נטו לאחר ההוצאות הנ״ל (למעט מי שהוא מעל גיל מסוים אולי גיל 60 אני לא זוכר כרגע ואז מדרגת המס ההתחלתית נמוכה יותר) ויש גם לשלם מס בריאות וביטוח לאומי.
&nbsp
ולהיפך ככל שהתשואה מדמי השכירות גבוהה יותר ועלויות מימון המשכנתא נמוכות (או שאין משכנתא בכלל) עדיף לבחור מסלול של תשלום מס 10% מהכנסות מדמי השכירות ברוטו
&nbsp
אלו בעקרון שני המסלולים שבדרך כלל כדאי לבחור בהם, יש גם מסלול ביניים שנראה שהוא מתאים רק במיעוט המקרים.

במסלול הראשון, ובמסלול הביניים באופן חלקי, ניתן במכירת הדירה לנכות הוצאות הכרוכות ברכישת הדירה ובשיפוצים בדירה מרווח במכירת הדירה כדי להפחית חיוב במס שבח, במסלול 10% הדבר לא ניתן.

למעלה