ייעוץ מקצועי פשטידתי:
בהעדר לזניה, כהצעתה של מיקי, הלכתי עם כל הכרובית שלי על פשטידת כרובית ובטטה. הסוף שיצא מצוין. באמצע יש כמה שאלות. המתכון כולל: 4 בצלים סגולים (שמתי שניים ושניים) מטוגנים ב- 2 כפות שמן זית וכף שמן קוקוס. מוסיפים אחרי חמש דקות שתי כפות קמח ומטגנים עוד עשר דקות. במקביל, כרובית ובטטות מבושלות, נמעכות, יחד עם 4 בצל קצוץ (כתוב קילו כרובית וקילו בטטות, אין לי מושג במשקלים וכנראה שמתי יותר), כף שמן קוקוס , חצי כוס קמח מלא והיה כתוב שלושת רבעי כוס חלב קוקוס או אחר, אני שמתי חלב אורז כדי שלא יהיה טעם קוקוסי מוגזם. זהו, לתנור ב- 180 מעלות. מצוין, אבל, הקוצבה- היו המון נוזלים והפשטידה היא יותר עיסתית, איך נפטרים מהנוזלים? והיה יותר מדי טעם קוקוסי כאשר המתכונאית (אני חושבת שארי שביט) הסבירה שתפקיד הקוקוס למצק קצת, אז אם גם כך לא יצא מוצק, איך ממצקים בפחות טעם קוקוס? ו- מאחר וממש טעים, איך מתאימים לסדר הפסח, כלומר- מה יכול להחליף את הקמח ? תודה.
בהעדר לזניה, כהצעתה של מיקי, הלכתי עם כל הכרובית שלי על פשטידת כרובית ובטטה. הסוף שיצא מצוין. באמצע יש כמה שאלות. המתכון כולל: 4 בצלים סגולים (שמתי שניים ושניים) מטוגנים ב- 2 כפות שמן זית וכף שמן קוקוס. מוסיפים אחרי חמש דקות שתי כפות קמח ומטגנים עוד עשר דקות. במקביל, כרובית ובטטות מבושלות, נמעכות, יחד עם 4 בצל קצוץ (כתוב קילו כרובית וקילו בטטות, אין לי מושג במשקלים וכנראה שמתי יותר), כף שמן קוקוס , חצי כוס קמח מלא והיה כתוב שלושת רבעי כוס חלב קוקוס או אחר, אני שמתי חלב אורז כדי שלא יהיה טעם קוקוסי מוגזם. זהו, לתנור ב- 180 מעלות. מצוין, אבל, הקוצבה- היו המון נוזלים והפשטידה היא יותר עיסתית, איך נפטרים מהנוזלים? והיה יותר מדי טעם קוקוסי כאשר המתכונאית (אני חושבת שארי שביט) הסבירה שתפקיד הקוקוס למצק קצת, אז אם גם כך לא יצא מוצק, איך ממצקים בפחות טעם קוקוס? ו- מאחר וממש טעים, איך מתאימים לסדר הפסח, כלומר- מה יכול להחליף את הקמח ? תודה.