ייעוץ מקצועי פשטידתי:

יוספה 51

New member
ייעוץ מקצועי פשטידתי:

בהעדר לזניה, כהצעתה של מיקי, הלכתי עם כל הכרובית שלי על פשטידת כרובית ובטטה. הסוף שיצא מצוין. באמצע יש כמה שאלות. המתכון כולל: 4 בצלים סגולים (שמתי שניים ושניים) מטוגנים ב- 2 כפות שמן זית וכף שמן קוקוס. מוסיפים אחרי חמש דקות שתי כפות קמח ומטגנים עוד עשר דקות. במקביל, כרובית ובטטות מבושלות, נמעכות, יחד עם 4 בצל קצוץ (כתוב קילו כרובית וקילו בטטות, אין לי מושג במשקלים וכנראה שמתי יותר), כף שמן קוקוס , חצי כוס קמח מלא והיה כתוב שלושת רבעי כוס חלב קוקוס או אחר, אני שמתי חלב אורז כדי שלא יהיה טעם קוקוסי מוגזם. זהו, לתנור ב- 180 מעלות. מצוין, אבל, הקוצבה- היו המון נוזלים והפשטידה היא יותר עיסתית, איך נפטרים מהנוזלים? והיה יותר מדי טעם קוקוסי כאשר המתכונאית (אני חושבת שארי שביט) הסבירה שתפקיד הקוקוס למצק קצת, אז אם גם כך לא יצא מוצק, איך ממצקים בפחות טעם קוקוס? ו- מאחר וממש טעים, איך מתאימים לסדר הפסח, כלומר- מה יכול להחליף את הקמח ? תודה.
 

Ofericko

New member
נראה לי שהוספת בלילה של מים וקמח חומוס

גם תעזור למיצוק וגם יפחיתו את טעם הקוקוס.
אגב, למה לטגן גם בשמן זית וגם בקוקוס? מעבר לטעם זה נותן משהו נוסף?
 

יוספה 51

New member
אין לי מושג, רק בצעתי את המתכון כלשונו.

קמח חומוס גם ישרת לי את נושא הפסח, נכון? זה אומר שאוכל להביא לארוחת החג את הפשטידה. כמות מקבילה? במתכון זה חצי כוס לתערובת ושתי כפות קמח לטיגון הבצל,
 

Ofericko

New member
בשביל כמויות תמתיני לתותחיות ולתותחים פה.

אני רק עברתי במקרה....

קמח חומוס ישרת לך את פסח נפלא אבל רק לאוכלי קטניות.
 

יוספה 51

New member
באמת לא סיננתי. וכמה קמח חומוס לדעתך?

ובנוסף, תחליף לשמן קוקוס שקצת מכביד בטעם?
 

ella100

New member
אולי תבשלי את הכרובית והבטטות בבישול מרכך,

עם מעט נוזלים,למשל בסיר לחץ.

ציינת שיש הוספה של קמח לבצל המטוגן-אז אפשר להוסיף קמח חומוס.
בכלל,את אותה פעולה (הכנת הבצל טעים טעים עם קמח חומוס) את
יכולה להכין,כל ימות השנה,במיקרוגל.
 
אני חושבת ככה

כרובית ובטטה מעוכות רכות מראש לכן ניתן לשים כמות קטנה של שמן נוזלי כלשהו, או להוריד את שומן הקוקוס לחצי ממהשכתוב. לא הייתי מוסיפה אותו בכלל לטיגון הבצל
קמח חומוס לפי העין , תעבדי עם כף ותתחילי כף אחר כף לקבלךת המרקם הרצוי, קמח חומוס בניגוד לסוגי קמח אחרים מייבש את התבשיל , בגדול היחס הנכון הוא 1:1 עם כמות הנוזלים שיש. עוד פתרון הוא לשלב שבבי תפוחי אדמה או קמח תפוחי אדמה במקום חלק מהקמח הרגיל.
 
למעלה