ייעוץ פסיכולוגי יכול להתנגש עם "הסוד"?

caticat22

New member
ייעוץ פסיכולוגי יכול להתנגש עם "הסוד"?../images/Emo187.gif

היי אנשים
שני הדברים העיקריים שאני רוצה בחיים הם 1) ביטחון עצמי 2) חשיבה חיובית. מאז שקראתי וצפיתי בסוד, אני חייבת לציין שהמון דברים השתנו לטובה. אני יותר בטוחה בעצמי, אני כבר לא דואגת ותמיד מאמינה שמחכה לי עתיד וורוד, אני נמנעת מלחשוב שלילי. הבעיה היא שאני מש רוצה ללכת לייעוץ פסיכולוגי כי לפעמים אני מרגישה שאני חסרת ביטחון, אני חושבת לפעמים מה אנשים מסויימים עלולים לחשוב עליי. אומנם הסוד שיפר את הביטחון שלי אבל הבעיה עדיין קיימת (בצורה מעטה יחסית לפעם). אז שאלתי היא - האם טיפול פסיכולוגי יכול לשבש את עקרונות הסוד ? הרי הסוד אומר שאסור להתבכיין, אסור להגיד "יש לי בעיה", ועצם העובדה שאני הולכת לפסיכולוג בעצם אומרת שכן יש לי בעיה ושאני כן צריכה עזרה .. מצד שני , אני רמגישה שאני חייבת לשלב עוד משהו יחד עם עקרונות הסוד כדי להצליח בחיי. מין הרגשה כזו שלבד אני לא אצליח לשנות את צורת החשיבה שלי והדימוי העצמי שלי. מה דעתכם ? תודה

ע ו פ ר ה

New member
לפעי דעתי

יעוץ פסיכולוגי לא צריך להפריע לסוד. העבודה עם הסוד, אכן מעלה שאלות לגבי הערכים והאמונות שלנו ולעיתים צריכים עזרה חיצונית כדי להבין ולפרק את האמונות האלה. שאלה שהייתי שואלת היא: האם טיפול פסיכולוגי שהוא ארוך מאוד או למצוא דרך אלטרנטיבית, שעושה את אותה עבודה בזמן קצר יחסי. באהבה עופרה

caticat22

New member
הי עופרה תודה , תגובה

לא הבנתי את שאלתך - האם את ממליצה על טיפול פסיכולוגי קצר? ומה בעצם אני יכולה להגיד לעצמי כדי לא להרוס את עקרונות הסוד - "יש לי ביטחון עצמי אבל אני רוצה לשפר אותו ולכן פניתי לייעוץ" ?

ע ו פ ר ה

New member
אני ממליצה

כיום על תהליכים קצרים ולא ארוכים ומייגעים. באהבה עופרה

caticat22

New member
הי עופרה

מה זה טיפול קצר עבורך? עד 5-6 פגישות מקסימום?

ע ו פ ר ה

New member
היי קטיקט

טיפול קצר בעיני הוא כל טיפול שלא יהיה ושיקח מספר פגישות עד מספר חודשים ספורים ולא שנה או יותר. בדקתי את שניהם ומצאתי שאפשר לעבור תהליכים מאוד עמוקים בזמן קצר. היום ישנה מודעות גדולה יותר מבעבר ולכן האפשרויות רבות יותר. תקרא גם את התגובה שלי לקטיקט. בהצלחה. עופרה

caticat22

New member
הי חמודה ,

הבעיה שלי היא ממש קטנה כי בסך הכל אני מרגישה חסרת ביטחון לפעמים ולא תמיד, לכן אני חושבת שאצטרך טיפול קצר יחסית.

גק שפרד

New member
בפסיכולוגיה וב"הסוד" מדברים על הבנת הנפש.

שילוב של שניהם יכול להצליח. (;

גק שפרד

New member
++

ומצד שני, כשאת אומרת לעצמך שאת לא תצליחי לשנות את העקרונות שלך לבד, את יוצרת מציאות שלבדך את לא מספיק חזקה כדי ליצור שינוי. וזה שקר. את יכולה לשנות את העקרונות, ההבנות וההשקפת עולם שלך לבדך. האמונה שתצטרכי להסתמך על מישהו מבחוץ כדי להביא לשינוי היא שקרית. את פשוט בוחרת להאמין בה, במודע או לא במודע.

ע ו פ ר ה

New member
אני מסכימה עם מה שכתבת

ועדיין אני חושבת שלעיתים כשמישהו מבחוץ עוזר לנו לשאול את השאלות, הוא מאיר לנו מקומות שלא ראינו קודם. הוא גם יכול להראות לנו דרך ראייה שונה. אפשר למצוא חברים שיראו לנו את הדרך ואפשר למצוא מנחים / מטפלים שיעשו זאת. כל אחד יעשה כטוב בעיניו. בסופו של דבר התשובות תמיד נמצאות בתוכנו והשאלה היא איך אנחנו מגיעים אליהן. באהבה עופרה

caticat22

New member
אהבתי ../images/Emo13.gif

התשובה באמת נמצאת בתוכנו אבל לפעמים פשוט ניתן לקבל עזרה מאחרים כדי למצוא את התשובה לבעיה

caticat22

New member
הי, תודה על תשובתך.

אני מניחה שזו באמת טעות להגיד "אני לא יכולה לבד". אני יודעת שבעצם אין דבר שאני לא יכולה לעשות. אין לנו גבולות, חוץ מהגבולות שאנחנו מציבים לעצמנו כשאנחנו אומרים "אני לא יכול". עם זאת, למרות שלבד גם הגעתי לשינויים חיוביים אני מניחה שעזרה מקצועית לא תזיק. אני בוחרת לחשוב שאני יכולה לעשות הכל לבד אבל כמו שעופרה אמרה, לפעמים התשובה נמצאת בתוכנו ואנחנו נזקקים לעזרה מאדם אחר כדי לעזור לנו להגיע אליה

למעלה