ייעוץ קריירה /הכוונה ללימודים/ תואר ראשון

midnightshowtix

New member

היי, שלום לכולם

אני בת 24. רוצה תואר אקדמי ראשון.
רוצה שזה יהיה פתח למקצוע מעניין או קריירה אבל אין לי שום מושג מה אני רוצה לעשות. יש אלף רעיונות של דברים מעניינים שהייתי רוצה ללמוד, אבל מה אני רוצה לעבוד בכל יום בחיים שלי עד פנסיה - אין לי מושג.
הייתי בעשרות ייעוצים והכוונות ושום דבר לא עוזר. משנה את דעתי כל 5 דקות.
מה שאני טובה בו וגם מתעניינת בו: ניהול (כרגע מנהלת משמרת בתפקידי עברתי קורסים והסמכות בשביל זה ואני די טובה בזה, זה מעניין אותי)
אוהבת אומנות על כל סוגייה וטובה בזה (רישום וציור פוטושופ, עריכת סטילס וידאו - לא ברמה הכי מקצועית אבל ברמה טובה) יש לי תעודת מקצוע של מאפרת.
פסלתי עיצוב גרפי כי התואר היחיד הוא 4 שנים והוא במקומות מאוד רחוקים ממני שהדרישות אליהן מאוד גבוהות, ולא מתאים לי) + גם הרבה בתי ספר גבוהים מציעים בזה לימודי תעודה וקורסים. שתמיד אפשר להוסיף את זה (אולי לתואר ראשון באומנות ? לדוגמה)
פסלתי גם תעודת הנדסאי כי אני מעדיפה להעביר את שנותיי בלימוד לתואר אקדמי ראשון)
רוצה ללמוד בעיר קרוב לבית (באר שבע) כי צריכה לעבוד תוך כדי ורוצה להשקיע גם, בלי להיות תלוייה בנסיעות שיגזלו לי זמן ואנרגיה.
באוניברסיטת בן גוריון מצאתי שני דברים שעניינו אותי אך לא בטוחה:
1) תואר באומנות - נשמע ממש מעניין אבל אמרו לי שהרמה שם לא טובה ושאין מה לעשות עם זה בכלל.
2) תואר בניהול מלונאות ותיירות - מאוד מחוברת לטיולים ונסיעות, ומשהו שאני טובה בו. שזה גם ניהול וגם טיולים ותיירות שזה נושא אהוב וקרוב לליבי,(מארגנת לי טיסות וטיולים כל כמה חודשים כמה כמה שנים רצופות בקביעות, מאוד נהנית מזה)
אך שאיפת חיי היא אינה להיות מלונאית ולעבוד בזה - ממש לא. בקיצור נשמע מעניין אבל אם אני לא באמת רוצה לעבוד במלון מה יצא לי מזה ?
אהבתי גם שחלק מזה הוא מנהל עסקים כי זה כן משהו שהייתי רוצה בו ידע (לצערי הפסיכומטרי שלי אינו מתאים לניהול חד מחלקתי)

הייתי רוצה להתמצקע בתחום האיפור בו יש לי תעודה מקצועית אך כיוון שאין בתחום זה שום תואר מעדיפה להשאיר כרגע תחביב ואולי אי פעם כעסק פרטי.
(אולי יש תואר שאפשר להמריא משם בתחום האיפור? כגון, מנהל עסקים?)

לא רוצה בשום אופן חינוך או עבודה עם ילדים. אין לי ראש מתמטי, לא אוהבת להתעסק בזה.
בעלת 4 יחידות במתמטיקה , 5 אנגלית. הפסיכומטרי שלי הוא 520 וסכם עם בגרות 559
בתיכון הגברתי תקשורת וקולנוע והייתי טובה מאוד, אך זה כבר לא מעניין לי וגם הבנתי שאין בזה ביקוש ועבודה. מעדיפה תואר של 3 שנים כי אני לא הכי צעירה בשביל זה

תודה רבה רבה למי שיקרא את ההודעה הארוכה ויעזור, כל עזרה תתקבל בברכה.

ערב טוב.

שלום לך. שאלת שאלה כל כך טובה, שהתענגתי לקרא אותה פעמיים, לפני שאני עונה לך. ומדוע היא טובה?
כי את שואלת בקול רם שאלות שהרבה אנשים לא שואלים, או משתיקים, מתפשרים ולבסוף, כאשר הם מסיימים את התואר, אם בכלל, מסתבר שהוא לא מעניין אותם ואין להם רצון כלשהו לעסוק בזה. ראי למשל בוגרי משפטים. כל שנה מסיימים כ 4,000 סטודנטים בישראל, לימודי תואר ראשון במשפטים. כמה מהם עוסקים בזה בפועל? כמה מהם פורשים לאחר כמה שנות עבודה? וכמה מהם מתפשרים וממשיכים לעבוד בעבודה שהם לא אוהבים, אבל "אין ברירה".
כמובן יש את אלו שנהנים וטוב להם והם רבים.
לדעתי האישית, אדם צריך לבנות מסלול קריירה. כלומר, לענות לעצמו על השאלה: "מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדול" - בואי נלך עם דבר שציינת - ניהול ונניח שתרצי להיות מנכל"ית של חברה גדולה ולהשפיע על הרבה אנשים.
ברור שהיום אין לך לא השכלה מתאימה ובטח לא ניסיון תעסוקתי. אבל אם תסמני את זה כמטרה לעוד 10 שנים קדימה, תוכלי להתחיל בלימודי מנהל עסקים ומשם להתקדם..... לא אוכל להסביר כאן את כל התהליך כי זה ארוך.
דרך לדעת "מה ארצה לעשות כשאהיה גדול" זה לבדוק באמת, במה אני טוב, מה אני עושה בקלות, מה הדברים, שכאשר אני עושה אותם, כייף לי, אני מסופק, אני צומח. אם אין לך מושג איך לענות על זה, את יכולה לעשות אבחון כישורים. מבחן די פשוט שיכול לסייע לך ולתת לך את רשימת חמשת הכישורים החזקים שלך, החוזקות שלך. משם, לבחור מסלול קריירה - ממנו לגזור לימודים.
מקווה שהצלחתי מעט לעשות לך סדר.
אם יש לך עוד שאלות מוזמנת לשאול או לשלוח לי מייל
בהצלחה רבה

midnightshowtix

New member
וואו תודה רבה על התשובה המושקעת

נראה לי ממש מפחיד להחליט החלטה כזו
למשל, ואם כן אחליט שבעוד 10 שנים ארצה להיות מנכלי"ת בחברה גדולה, מי מבטיח לי שזה יקרה? ואם יום אחרי קבלת התואר לא אחשוק בזה יותר? חוץ מזה שזה נורא קשה להגיע לתפקיד כזה, ואם לא אהיה הכי טובה/ מצטיינת?
מאמינה שאם אני לא נהנית מהמקצוע אני פשוט אסבול ואני לא מוכנה לעבוד בעבודה שתאמלל אותי ותעשה אותי מדוכאת. אני לא יכולה לדעת מה יהיה מחר, איך אוכל לדעת מה יהיה עוד 10 שנים?

אני יכולה למצוא כמה דברים שאני טובה ואוהבת לעסוק בהם, אך אלו תחומים שונים אחד מהשני, ולכן אין כל כך אפשרות לשלב בניהם למקרה ואחד לא יצליח
האם כדאי להתחיל לפחות בלימודי תואר ראשון (לא משנה במה) שיקנה לי ידע וילמד אותי ללמוד קשה, לדעת מה אני אוהבת או לא, אפילו אם לא אעסוק בזה בעתיד? שווה "לבזבז" על זה 3 שנים?
איפה עושים אבחון כישורים? עשיתי כמה וזה יצא בדיוק מה שכתבתי כאן ניהול/ אומנות על כלל סוגייה

תודה רבה על התשובות והעזרה, מעריכה מאוד, יום טוב!

כמעט כל מקצוע שביררתי היו תגובות של "לא כדאי ללמוד כי" 1)אין ביקוש 2)אין כסף 3)קשה להצליח (או צריך פרוטקציות)
אז אני שואלת, אם אין לי את היכולות ללמוד הייטק/כלכלה, ייתכן שאין מקוע מכובד שאוכל לעבוד בו? משהו לא מסתדר לי, ואני לא מוכנה להתפשר על "סתם" לימודים"

וואו תודה רבה על התשובה המושקעת

אני מצליח להבין שעולם "המבוגרים" מתוך דאגה אליך, הוציא לך את האוויר מהרבה רעיונות טובים... אני רוצה להציע לך שאת צעירה מאוד, רק בתחילת דרכך. יש לך המון שנים לעבוד ולחיות. למה לדבר על פשרות כבר היום? כן, בחיים צריך הרבה פעמים להתפשר. מערכת זוגית מבוססת על פשרות בלתי נגמרות.
אבל כשמשייכים את הקריירה שלנו למה שיגרום לנו להיות מוגשמים בחיים, למה כבר להתפשר? אני נכה בן 55, עוד מעט - אז כן, אני נאלץ להתפשר על חלומי להיות הפרימה בלרינה של להקת המחול בת שבע - זה כבר לא יקרה במחזור החיים הזה (בצחוק, כמובן) אבל את בתחילת הדרך, כל הדלתות לעולם עצום ומלא אפשרויות לפנייך......
לגבי הניהול והאופציה להיות מנכל"ית, כמובן שנתתי את זה כדוגמא, ולאו דווקא כהצעה מעשית עבורך, אבל מה שעושים במקרה שאת מסיימת ללמוד וכבר לא תרצי בחלום שלך להיות מנכל"ית הוא "חישוב מסלול מחדש" - אני עשיתי זאת כמה פעמים בחיים - אני עדיין חי
לא קורה שום דבר וזה תמיד עדיף על להתפשר על משהו שלא מתאים לי.
שתי אבחנות אני מבקש להציע לך: נכון, אף אחד לא מבטיח לך שתהיי מנכלי"ת חברה או שום תפקיד אחר. אני יכול לשער שאת רואה את עצמך עוד כמה שנים נשואה, בדירה משלך עם X ילדים - מאיפה הידע הזה? ומה יגרום לזה לקרות?
אבחנה ראשונה - כאשר יש לנו תוכנית ואנחנו פועלים על פיה, אנחנו מגדילים את הסיכויים שלנו שדברים שאנחנו רוצים יקרו.
אבחנה שניה - תמיד כדאי לזוז קדימה, לעשות, לעיתים לטעות ולפעמים להצליח. ככה מובטחת לנו התקדמות בחיים - זה תמיד עדיף מלשבת ביציע, לא לעשות כלום, כי אולי אעשה טעות - ואז, אויי. כן צריך יהיה להתפשר.... עצוב.
לגבי אבחון כישורים - יש הרבה סוגים, אני אישית מציע את המבחן כישורים של מכון גאלופ. חברה בין לאומית עצומה שמוכרת בתחום הסקרים, שבשנים האחרונות פתחה מחלקה ענקית בתחום מחקר הכישורים של בני האדם וכמות האנשים בעולם שעשתה את המבחנים שלהם היא במיליונים כך שרמת המובהקות של האבחון שלהם, מאוד גבוהה.
אם תרצי פרטים נוספים תפני אלי למייל הפרטי, או בהודעה פרטית ואשמח לשלוח לך.
מקווה שסייעתי לך
בהצלחה

midnightshowtix

New member
אלף תודות על התשובה המעניינת ומקצועית

תודה רבה, אקח לתשומת ליבי ואנסה לחשב את המסלול שלי
תודה גם על הצעת העזרה

למעלה