ייעוץ קריירה

ייעוץ קריירה

שלום לכולם.

חשבתי לעצמי על לימודי הדנסאי בניין, התחום מעניין אותי. בנוסף לזה, אני גם רוצה ללמוד לתואר. כרגע אני מכוון לגיאוגרפיה ולאחר מכן לתכנון ערים, אולי.

מלבד הסיבה שתחום תכנון הערים וגיאוגרפיה מעניינים אותי, זו גם תעודת ביטוח למקרה שאגלה שענף הבנייה לא מתאים לי, היות שיש הרבה שמדברים על כך שענף הבנייה במרדף מסביב לזנב של עצמו והמשכורות די נמוכות. ותנאי העבודה לא קלים באתר הבניה, ההתמודדות הבלתי פוסקת עם קבלני המשנה,נותן העבודה,הדיירים, יוצרת שחיקה מנטלית גבוהה. סביבת עבודה לא נעימה, לא מפרגנת, שוק שסובל מאי אמינות, רמאויות, מוסר תשלומים לקוי, ביצוע ברמה ירודה, קבלנים מתחת לכל ביקורת וכו' וכו'.

יש ערך מוסף כלשהו לדיפלומה של הנדסאי בניין בתחום? זה יכול להכניס אותי לנישות מסוימות ואולי גם פחות מוכרות? ולהפך, אם ידוע לכם, האם לתואר בתכנון ערים או רק תואר ראשון בגיאו' יש ערך מוסף בענף הבנייה, להנדסאי או מהנדס בניין? אם אכן יש ערך וזה יעזור לי אני לא ארצה לוותר.
תודה לכל העונים!
 

משה12333

New member
למה שלא תלמד הנדסאי חשמל? בנוסף לתואר ההנדסאי אתה

עוקף בבת אחת את כל הרשיונות לעבודות בחשמל שקיימים בישראל (חשמלאי מעשי, חשמלאי מוסמך, חשמלאי ראשי, חשמלאי טכנאי, חשמלאי הנדסאי).

הלימודים הם רק שנתיים בלימודי בוקר (לומדים בכלל רק שלושה ימים בשבוע) ובסיומם אתה רשאי לעבוד בעבודות חשמל עד לזרם של 3X630 אמפר.

אתה גם רשאי לתכנן רשתות בזרם זה תחת פיקוחו ואישורו של מהנדס חשמל.

מובטחת לך עבודה בתחום, סביב השעון עם הכנסה של עשרות אלפי שקלים בחודש ואף יותר מכך. אפילו בשבתות ובחגים אתה תעבוד.

כדאי לך להיכנס לתחום החשמל אם אתה מתעניין בפרוייקטים של תשתיות.

לאחר קבלת הדיפלומה (מבחנים פנימיים +מבחני מה"ט + פרוייקט גמר של מה"ט) אתה יכול להשלים בלימודי המשך לתואר ראשון בניהול במשך שנה באוניברסיטאות בארץ כי הן פתחו מסלולים מיוחדים לבעלי דיפלומת הנדסאי.

המכללה שמומלצת בחום היא מכללת אורט סינגאלובסקי בדרום ת"א שמהווה את ספינת הדגל ללימודי חשמל בישראל. שם גם תמצא יחס אישי שלא תמצא בשום מכללה אחרת.
 
למעלה