ייעוץ שיווקי - דורשה עזרה

nickd

New member
ייעוץ שיווקי - דורשה עזרה

אהלן, אני נמצא בשלבי תכנון הקמת עסק קטן (אני סטודנט ועתיד לשלב עבודה כעצמאי ולימודים). אני צריך לקבל הדרכה בכל הנוגע לרכישת לקוחות.. אני צריך להתאים שיטת פרסום לסוג הפעילות שלי! תודה

gamacom

New member
ייעוץ שיווקי

לפני שאתה מחליט איך לרכוש לקוחות אתה צריך להגדיר טוב טוב מי הוא קהל היעד שלך.האם המוצר שאתה עומד למקור מיועד לקהל יעד מקומי? מה זה מקומי מבחינתך ארצי? אזורי העיר שבו אתה גר? האם המוצר הוא עבור שכבת גיל מסוימת? או חתך של השכלה או מקצוע רשימת לקוחות של מפעל לאקטרוניקה לא דומה לרשימה של לקוחות של רשת להפצת מוצרי קוסמטיקה. כאשר תקבע מי קהל היעד שלך ניתן יהיה לאתר את רשימת הלקוחות במידה ואתה זקוק לייעוץ נוסף ופרטים שלח לי אימייל ושיהיה בהצלחה גמאקום

danchen

New member
ספר פרטים...

נשמח לעזור לך אבל כל קודם אתה חייב לספק עוד פרטים בסיסיים - מה העסק, מה מוכרים, מי קהל היעד, מה החלופות הקיימות וכו'. ברור שאתה לא מעונין ולא מתבקש גם לחשוף יותר מידי אבל משהו בסיסי הכרחי כדי שניתן יהיה לענות לך ברצינות.

nickd

New member
שלום

עסק לאחזקת בניינים מוכרים שרות... שרותי נקיון בעיקר קהל יעד? - בניינים של בתים משותפים
רב קומתיים תודה

danchen

New member
אתה רוצה בעצמך לנקות בנין או שניים

או לפתוח עסק שמעסיק עובדים שיעשו זאת? הגישה שונה בשני המקרים - אם זה רק אתה ואתה מחפש בנין או שניים לדמי כיס, אז אתה צריך לתלות פליירים בלוחות המודעות של כמה בנינים + לדבר עם וועד הבית (לדפוק בדלת בלי בושה) + ללכת לחברות ניהול בתים משותפים (קטנות - יש הרבה בתל אביב) ולהציע דרכן את שירותיך. אם אתה רוצה להקים חברה התקשור צריך להיות שונה קצת למרות שהאמצעים לא שונים בהרבה - תוסיף לדפיקה על הדתות ולפליירים את דפי זהב, ניירות חברה עם הצעות מודפסות מסודרות וכו'.

nickd

New member
תודה על התשובה...

ובכן, בשלב ראשון אני מתכוון לבד לנקות את הבניינים (בין 2 ל- 3). מאחר שאני סטודנט פשוט לא אהיה מסוגל להתמקד ביותר בניינים בשל אופי השרות שבכוונתי לספק. אני מתכוון להרשם כעוסק פטור, כשלב התחלתי. ברור, כי ברגע ש"אכנס" לתחום ... תוך חצי שנה, לערך אני מעוניין להתרחב ולספק שרות לבניינים רבים - וכן, זה יצריך ממני להפוך לעוסק מורשה ולהעסיק עובדים, אם כי במספר מצומצם. אז, אני צריך כבר בשלב זה ליצור איזשהי הכרה בקיומי באיזורים בהם אני עתיד להתפתח, על אף העובדה שעדיין אני לא מתכוון לכסות את כל האיזור (מבחינת מתן השרות). ה ש א ל ה אם אני צריך כבר בשלב זה להתייעץ עם יועץ שיווקי או, בינתיים אפשר לפתח דברים ללא מעורבות מומחה בפרסום (וניהול המותג)... מה גם, התקציב שלי לא יאפשר, עדיין, נקיטת צעדים שיווקיים "רציניים"... ויחד עם זאת אני מודע כי שיווק זו פונקציה חשובה, ברם לא יחידה, שאצטרך להפעיל, אם ארצה שהעסק יצליח, ישגשג, לא רק ישרוד אלא גם יתקיים.

סודה

New member
תשמע לדעתי אתה פשוט צריך להתחיל

לעבוד עם הרגליים. תתחיל להסתובב בבתים- לברר מי ועד הבית , ולגשת ולהציע את השירות אפשר גם לתלות שלט יפה ומנוסח היטב בלוח המודעות הציבורי בבתים באזור שלך בתקווה שמישהו יענה. לדעתי אתה ממש לא צריך עזרה שיווקית בשלב זה בשביל להשיג שניים שלושה בתים. זאת לא נראית לי משימה נורא מסובכת. פשוט צריך להתאמץ קצת. ודרך אגב - עוד משהו קטן - אל תשכח להפיץ בקרב כל מה שאתה מכיר את השירות החדש שלך ותבקש הפניות והמלצות עם מי לדבר. תתפלא כמה שזה עובד נהדר אם מתפעלים את זה. בהצלחה.

למעלה