ייעוץ - תודה !

sivaneyes

New member
ייעוץ - תודה !

היי
מאז שילדתי את בני אני מניקה באופן מלא, מדובר בקצת יותר מ3 חודשים
לא היו לי בעיות מיוחדת , ויתרה מכך כל הזמן הזה הרגשתי שיש לי הרבה חלב , לפעמים אפילו יותר ממה שצריך - באמת שהתברכתי.
בשבת האחרונה החלו לי כאבים בשד הימני , לא כאבים של גודש ( מהם כבר סבלתי כך שידעתי להבדיל) וכעבור כמה שעות עלה לי החום וסבלתי מקור וצמרמורות קשות.
למחרת היום זה כבר עבר, אך נותרתי עם כאב בשד, כאב שמרגיש חיצוני , ורגיש למגע.
מאז , אני מרגישה שהגוף שלי לא מייצר חלב כמו שהיה, ושאין כמות מספקת, ומעבר לכך אפילו בניסיון לשאוב( מהחשש שאולי יש צינורית חסומה או משהו בסגנון ) ראיתי שלא ממש יוצא חלב.

אןדה מאוד להתייעצות , מה זה המצב הזה, האם זה טבעי אחרי 3 חודשים שירד כמות החלב, ואם לא מה עלי לעשות ?
תודה מראש :)

ירידת כמות החלב

שלום לך, ככל הנראה וממה שאת מתארת נראה שהיתה לך דלקת קלה של השד, במידה ועבר ולא המשיך החום יש להמשיך להתנהל כרגיל בהנקה. תיתכן וזה נבע אכן מצינורית חסומה. במצב כזה ע״מ לעזור לה להיפתח רצוי בזמן ההנקה לבצע עיסוי עמוק במקום הכואב ותוך כדי יניקה ועיסוי זה יכול להשתחרר. בגיל הזה לתינוק יש צרכים שונים מאשר בתחילת ההנקה, במידה וממשיך לעשות מספיק פיפי וקקי ועולה יפה במשקל אין צורך להתאמץ להעלות את הכמויות. אני מציעה שתתייעצי עם יועצת הנקה שתתרשם מהכמויות ומהכאב ותעזור לך כיצד להתנהל. שיהיה בהצלחה!

למעלה