ייעוץ

softouch

New member
ייעוץ

אני לומדת שנה ג' בפסיכולוגיה וחינוך. הממוצע שלי לא מזהיר בפסיכו', 83. יש לי עוד 10 נק', 2 חובה, 8 בחירה, ועוד סמינר ששווה 15% מהציון ממוצע בתואר. אני לא יודעת אם יש לי סיכוי מספיק סביר בכדי לשפר. אני מתלבטת אם להרשם לקורס הכנה למתא"ם, אם בכלל יש טעם.גם בגלל הממוצע, וגם בשל סיבות נוספות: הבחינה בוחנת יכולות מסויימות שנקודת הפתיחה בהן אצלי היא נמוכה, אני לא טובה בלהתרכז לאורך זמן, קשה לי לקרא הרבה ברצף, קשה לי לשבת הרבה זמן במקום (add), ואני תמיד טועה בחישובים הקטנים, קושי לעיתים בהבנתהנקרא (טועה במבחנים על הבנה לקויה של השאלה, ולא על אי ידיעה), יש לי בקיץ בחודש שמתחיל הקורס למתאם 7 מבחנים, סמינר בפסיכו', 3 עבודות. אין לי מושג איך אני אשרוד את זה מלבד לצפות בעצמי קורסת\נכשלת בתחושת חוסר אונים וקפאון מרוב לחץ\חרדה בכל המצב הזה. אני לא מתמודדת טוב עם לחץ.
לצערי נרשמתי ליותר מידי קורסים בסמסטר ב', עד היום מתחרטת עליה. אני נוטה להעמיס מעבר לכמות הריאלית שיכולה להתמודד איתה. יש לי קושי עצום בארגון וניהול זמן, ומעט שעות מהיום מצליחה ללמוד ולכתוב בשביל הלימודים וכל מה שדורש ריכוז ומאמץ מנטלי. אני לא טובה בלכתוב עבודות:(. בכלל כל התואר התובעני הזה דורש ממני הרבה כוחות נפש ומכניס לחרדה ודכאון. אבל אני מניחה שהרבה סטודנטים לפסיכולוגיה יכולים להזדהות עם זה...אני פשוט מתקשה במקצועות הומניים עם הרבה מלל, לקרא, לזכור, לקלוט, להפנים.

כל האמור לעיל, גורם לי לתהות אם בכלל מתאים וכדאי להמשיך בכיוון + להתאבד בשביל לנסות להתקבל לתואר שני. בין אם ע"י שיפור ציונים וממוצע דרך עודף קורסי בחירה, ובקורס הכנה למתא"ם, המלצות וכו'. עשיתי גם השנה עבודת שדה בחונכות לילד עם בעיות...
השאלה העיקרית, אילו אופציות יש לאנשים שמסיימים תואר בממוצע שלא מאפשר להתקבל לתואר שני, או ציון מתאם לא מספיק, או שלא ניגשו למתאם ? אילו הסבות קיימות לתארים אחרים שמכירים\מקצרים מסלול קצת לבוגרי פסיכו' ?

softouch

New member
מה ז"א?

כרגע אני כבר לומדת.
הכוונה לתואר שני? רוצה אירגונית.
או עבודה עם קשישים אבל אין בפסיכולוגיה מגמה ספציפית לזה.
מבוגרים קלינית זה טיפול בשיחות פרטני\קבוצתי, לכל המבוגרים.
אני מתכוונת, למישהו שדואג לרווחה ומצב נפשי של אוכלוסיית קשישים, בבתי חולים, בתי אבות, מחלקות גריאטריות.

אני לא יודע אם זה מספיק לארגונית

אבל כמו שערן אמר - עבודה סוציאלית יכולה להיות בחירה טובה בהתחשב במשפט האחרון שכתבת.
עוד תואר שני שאפשר לשקול הוא זה:
http://hw.haifa.ac.il/gero/hebrew/geroinshort.html
(מתעצל לשים קישור
)

softouch

New member
מוכר:)

המסלול הזה מיועד, עבור מי שכבר במילא נמצא בתחום הטיפול, וצריך פשוט עוד תעודה\הכשרה\העמקה. למשל פסיכולוג, שירצהלהתמקצע בתחום, ידרש בתואר שני כלשהו כמו קלינית, שיקומית, ואז יוכל לעשות את המסלול הזה *בנוסף*. לא במקום. לעשות את זה לא מקנה רישיון פסיכולוג לצורך העניין.

ועבודהסוציאלית אני ממש ממש ממש לא רוצה.

למעלה