ייעוץ

sigal 27

New member
ייעוץ

אחי התגרש ויש לו ילדה בת 3. לפי הסכם הגירושין הילדה אמורה לישון אצלו כל שבועיים בסופ"ש. כאשר מגיע אותו יום ומגיע הערב הילדה ממש בוכה
ולא רוצה לישון איתו. היא בוכה ורוצה את אמא שלה. כל שבועיים אותו הסיפור. האם צריך לוותר לילדה ולתת לה לישון אצל האמא שלה או להתעקש לישון עם האבא?
לאחרונה היא ממש עושה בעיות וגם מתעוררת ובוכה באמצע הלילה שרוצה את אמא שלה.

אחי לאחר שהתגרש חזר לגור בבית עם ההורים. לכן לא כל כך נוח כי לילדה אין ממש חדר משלה וזמנית היא ישנה איתו. יכול להיות שזה גם
גורם לה לא לרצות לישון אצלו. אנחנו לא ממש יודעים. כשמגיע הרגע לישון היא פשוט רוצה את אמא שלה.
השאלה מה לעשות האם להתעקש שתישן או לוותר? אחי חשב אולי שבגיל מאוחר יותר תבוא לישון אצלו (גיל 6) האם זה יכול לגרום לבעיה?
האם רצוי שהילדה תישן אצל אבא שלה כבר מגיל מוקדם?
נשמח לתשובה שכן הנושא מטריד אותנו. תודה.

גרא.

New member
sigal 27,לא רצוי שהילדה תישן פיזית עם אביה

באותה מיטה,כפי כנראה שהיא התרגלה לישון עם אמה,אלא לרכוש לה מיטה מתאימה שתמצא מכורח
המציאות בחדר בה אביה ישן.הילדה חייבת ללמוד ולפתח הרגל שינה לישון אצל האב,כחלק מהסדרי הראייה
שיש בין ההורים.לא נאמר מתי נעשה הסדור הזה,אבל בדרך כלל זו שאלה של זמן,עד שהילדה תתרגל לישון
אצל האב.מצבים כאלה שכיחים אחרי גירושין,.ויש צורך בהבנה ובסבלנות.

אפשר לנסות להבין מה קשה לה, ממה היא מפחדת

הרבה פעמים ילדים מבינים דברים אחרת ממבוגרים - לא כתבת מה היא אומרת, ממה היא מפחדת וכו'
אם היא לא עונה, אפשר לנסות שיחה אצל בעל מקצוע - אבל כרגע יש מצב של חוסר הבנה וזה מצב לא טוב לגבי ילדה שההורים שלה רק עכשיו התגרשו.
יכולות להיות הרבה אופציות לחוסר הבנה - אפילו לדוג. שהיא דואגת שאמא שלה ישנה לבד בבית והיא רוצה להיות איתה,,
נראה לי ששווה לברר את העניין לעומק, כי הילדה נמצאת במצב שלא מבינים אותה,, ומצד שני צריך לשמור על הסדרי הראיה והגבולות של ההורים,,
דנה

טליה 70

New member
לדעתי

צריך להרפות עכשיו ולא ללחוץ על הילדה ולהכריח אותה לישון אצל האב (מה גם שהוא לא גר בדירה משלו). לחץ רק יגרום נזק ואולי נזק בלתי הפיך. עליו לומר לה שהוא לא יכריח אותה לישון ושיגרום לה להרגיש שכייף לה איתו ושהיא יכולה לחזור ולישון אצל אמא. לדעתי צריך לתת לזה זמן והדברים יסתדרו מאליהם.

ladybug4NLP

Active member
לדעתי בהחלט יש לעמוד על כך שהילדה תישן

בבית אבא.

זה לא כדי "להכריח"אותה אלא כדי לעמוד בהסדרי ראיה שבית המשפט קבע.

אפשר להבין שאולי היא לא רוצה לישון אצל אבא ובטח יש לכך סיבות רבות . אפשרויות הן: אני נותנת עונש לאבא, אני מעדיפה את אמא, אני מעדיפה את המקום הרגיל שלי, המקום של אבא פחות נעים וכו'.

ולמרות זאת כבר ראיתי ילדים ששנים מאוחר יותר באו בטענה להורה (אם זה אבא או אמא) שלא הכריחו אותם, שלא נלחמו מספיק עליהם.
הילדה קטנה, לא תמיד יודעת לעבד את התחושות שלה. יש אפשרות שהאב ימצא לעצמו זוגיות חדשה וחשוב מאד לשמור על רצף.

ולצערי... יש הורים (צד זה או אחר) שאח"כ טוען כי הצד השני לא עמד בהסדרי ראיה (וזה כולל גם שינה אצל הצד השני).
ויש גם ילדים שכשהם גדלים הם באים בטענות להורה שויתר עליהם בקלות.

וגם לצערי, במקרים כאלה הזמן אינו עושה את שלו לגבי הויתור. זה שהבית הנוכחי של האב הוא לא ביתו זה לא משנה. זה ביתו מבחינת הילדה
מה גם שהאב גר עם ההורים - וזה אומר הסבים של הילדה שהקטנה מכירה , ויש כאן עוד אפשרות לקרב בין הסבים לילדה.

רצוי מאד שתהיה לילדה מיטה משלה, פינה משלה (אפילו קטנטנה), אולי כדאי שתביא אתה מהבית צעצוע או בובה שהיא אוהבת או אפילו שמיכה מהבית או שמיכה אחרת זהה.

כמובן שרב הילדים לא אוהבים שינויים אבל בגיל 3 בהחלט אפשר להרגיל אותה ועם הרבה סבלנות.

למעלה