ייעוץ

שעמ

New member
ייעוץ

שלום אני בת 32+ילד. מרכיבה משקפיים למרלק מזה 7 שנים לערך- לפני 8 חודשים עלה לי המספר בשתי העיניים והוחלפו לי משקפיים. לפני חודשיים בדיוק התחלתי להרגיש שאני רואה פחות טוב בעין ימין כאילו שלכלוך מפריע לי בראיה או שעדשת המשקפיים שלי מלוכלכת- מפריע לי לפרקים- לא במשך כל היום. [ וגם תחושה כאילו שהעין יותר "כבדה"] במהלך חודש וחצי בקרתי אצל 2 רופאי עיניים ואופטימיטריסט ערכו לי בדיקת ראיה, לחץ תוך עיני, קרקעית העין, רשתית - לא נמצאה שום בעיה בנוסף כולם אמרו שהמשקפיים מתאימים לי מבחינת מספר וצילינדר ושאין שינוי באחד מהם לפני שבוע בקרתי אצל נוירולוג שערך לי בדיקה כללית ולא מצא בעיה שאלתי- האם להערכתך יש מקום לבדיקת MRI ? אני פשוט בחודש שישי ולכן לא אפשר CT ראש אני מאוד מודאגת שכן אני עדיין מרגישה את התחושה הזו של ראיה מעט פחות טובה בעין ימין משמאל- אני חוששת שזהו סימן לאיזו שהיא בעיה בראש כגון גידול או לחילופין סימפטום של ניוון או טרשת מה היית ממליץ לי לעשות מתוך ניסיונך? תודה רבה

בעיות בראיה

שלום רב, לעניות דעתי, כרגע אין צורך לבצע באופן דחוף בדיקת MRI. אני ממליץ לך על בדיקה חוזרת של נוירולוג ורופא עיניים, בעוד שבועיים. בתנאי שהבדיקות יהיו תקינות יכול להיות שהסימנים הסובייקטיבים יכולים להתאים לתופעות של הריון.כרגע הייתי ממליץ לבצע בדיקות דם הכוללות תיפקודי בלוטת התריס, כבד, כליות, רמת ויטמין B-12, CRP, ושקיעת דם. לאחר לידה בתנאי שהרגשות או מצבך לא ישתנה, אני ממליץ להמשיך בירור הכולל את שלל האופציות שמעמידה לרשותך הרפואה המודרנית. בכבוד רב,

למעלה