ייעוץ

hay11

New member
ייעוץ

שלום רב לפני כשנתיים חליתי בסרטן הלימפומה וכתוצאה מכך כרתו לי את הטחול ועברתי טיפולים כימוטרפים כחצי שנה, כיום אני במעקב. ברצוני לציין שבמקום עבודתי המבנה שבו אני עובד עשוי מאזבסט ולאחרונה נודע לי שחומר זה מסוכן ועשוי לגרום למחלות קשות ובעיקר " סרטן ". שאלתי האם יש לי עילה להגיש תביעה כנגד המעסיק שלי ומה הם סיכויי, אציין שבתקופת מחלתי נעדרתי כחצי שנה ממקום עבודתי וכיום אני ממשיך בעבודתי באותו מקום, אבקש חוות דעתך וכיצד עלי לנהוג. לתשובתך אודה
 
תשובה

בטרם תוגש תביעה כנגד המעסיק יש לבחון האם המעסיק התרשל או שנהג בניגוד לחובה חקוקה, כגון על פי פקודת הבטיחות בעבודה, בהתייחס לאסבסט. אמנם, אסבסט הינו חומר מסרטן, אך לא מעצם מבנה או גג עשויים מאסבסט. ידוע על סרטן שנגרם כתוצאה משביבי או אבק אסבסט, ולכן בין השאר הותקנו תקנות ספציפיות בנוגע לפינוי חלקי אסבסט ישנים. אם מומחה בתחום הרלוונטי יקבע, על פי מלוא הנתונים שיהיו בפניו, כי יש קשר סיבתי בין מחלת הסרטן למקום העבודה - אזי ניתן יהיה ככל הנראה להגיש תביעה כנגד המעסיק. האם פנית למוסד לביטוח לאומי בדרישה להכיר בפגיעה כפגיעה שמקורה בעבודה? אם כן - האם הביטוח הלאומי קבע כי יש קשר בין הדברים? אם כן - קיים קשר לכאורי בין המחלה לעבודה. עדיין, לצורך תביעה בבית המשפט, יהיה צורך בחוות דעת של מומחה לצורך קביעת הקשר הסיבתי על ידי ביהמ"ש.
 

hay11

New member
בהמשך לייעוץ

תודה לתשובתך רציתי רק לברר כמה זמן עומד לרשותי במקרה הנ"ל לפני שתהיה התישנות. ושוב תודה
 
התיישנות

תביעה נגד המעביד - עקרונית 7 שנים. אך יש לכך סייגים. תביעה נגד המל"ל - עקרונית שנה. אפשר גם להגיש התביעה אחרי שנה, אבל הפיצוי הכספי יינתן עד שנה רטרואקטיבית.
 
ומוסיפה

שלום רב, בחלק מהמקרים, ואם תביעתך תוכר כתביעה של מחלת מקצוע, תק' ההתיישנות היא 10 שנים (כנגד חברת הביטוח). בברכה,
 
למעלה