ייצוג בפגישה עיסקית חשובה

lehava2014

New member
ייצוג בפגישה עיסקית חשובה

שלום לכולם
יש לי רעיון בתהליך רישום .
אני רוצה לקיים פגישה עם נציגי חברות רלוונטיות על מנת למכור להם את הזכויות של המוצר תמורת אחוזים מהמכירות .
מאחר ואין לי ניסיון עיסקי ואני לא יודעת לבחון האם ההצעה שאני אקבל ( אם אני אקבל ) טובה או לא - זאת בנוסף לעניין של שמירת הסודיות , חשבתי למצוא איש עסקים / עו"ד מסחרי ממולח, שייצגו אותי בפגישות האלה .
האם יש למישהו המלצה טובה בעניין ? זה מאוד מאוד דחוף לי .
תודה רבה

Itzik RDVC

New member
אני יכול להמליץ על עורך דין

אני יכול להמליץ על עורכת דין מעולה.... ממולחת זה נשמע פלילי.... אם תרצה במסרים.

בכל מקרה, רציתי לומר לך שמכירת רעיון הוא עניין מאוד קשה ומאתגר.
בדרך כלל צריך להגיע לפחות למצב של אב טיפוס, או מוצר/שרות שכבר מתחיל לרוץ כפילוט לפני שמישהו יהיה מוכן לקחת את זה על עצמו ולשלם עמלה.

אין מחסור בעולם של רעיונות טובים, מה שחסר זה יזמים שישיקעו את עצמם ברעיון, ימצאו את הכסף, יעשו את השיווק ויפתחו את השוק.
הייתי במקומך מחפש איזה חבר או קרוב משפחה שאתה סומך עליו ועושה איתו סיעור מוחות האם בכלל יש סיכוי למכור את הרעיון.

אפשרות אחרת, לשלם ליועץ עסקי שכמובן ישמור על סודיות, גם כאן יש לי מישהו להמליץ עליו.

בהצלחה

lehava2014

New member
למה ממולחת זה נשמע פלילי ? (-:

אז ככה ..
יש לי אב טיפוס בסיסי שבניתי בעצמי - יש צורך "לשכלל" אותו מעט ולייצר אותו באופן מקצועי - מדובר בסדר גודל של עד 10,000 שקל - לי , לא שווה שהשקיע את הכסף הזה כי הרעיון והפונקציונליות ברורים גם עם האב טיפוס הקיים .
על כל פנים יצירת האב טיפוס זה כסף קטן לחברה שתקנה את זה .
מה שמוזר לי מכל השיטוטים שלי באינטרנט זה , שעם כל הרעיונות שיש לאנשים, לא מוצאים המלצות ממציאים עצמם על יועצים עיסקיים / עורכי דין / בוני אב טיפוס שסייעו להם וחבל...
לדעתי , השלב הזה של שיווק המוצר וכל הפן העיסקי הוא הכי מסובך והכי תוקע את המיזמים כי להרבה ממציאים את הידע והיכרות עם גורמים שיכולים לסייע .
על כל פנים, אשמח לקבל את פרטי עורכת הדין ויועץ העיסקי שאתה ממליץ עליהם - אם הם תותחים אמיתייים בתחום ואוכל להיעזר בהם .
תודה איציק

dias

New member
אני דווקא הייתי מתסכל על הדברים קצת אחרת:

למה למכור לחברה ? למה לא למצוא יזם ?
מי אמר שתמורת אחוזים ? יש עוד הרבה מודלים
לא בטוח שעו"ד רלוונטי בכלל בשלב הזה, יותר חשוב הצד העסקי, עו"ד נכנסים לתמונה בשלבים הרבה יותר מתקדמים.
ולגבי הסודיות- אם הרעיון פשוט להעתקה אז הסיכוי לשמור עליו אפסי ואין טעם בסודיות. אם הרעיון קשה להעתקה אין טעם לשמור עם סודיות...

roni54345

New member
מה היתרון בלמכור ליזם

על פני מכירה לחברה שעוסקת ישירות בתחום הרלוונטי ?
בנוגע למוצר - אכן מדובר במוצר שממש קל להעתקה . לא יודע כמה זה יעזור לי שהגשתי בקשה לפטנט אבל זה מה שיש .
אגב - אולי דווקא בגלל שזה מוצר שמאוד קל להעתקה , יזמים אולי יחששו יותר להיכנס מאשר חברה שעוסקת ישירות בתחום .

dias

New member
לחברה שעוסקת בתחום יש אינטרס להעתיק

קשה לענות בלי להבין במה מדובר, אבל יתכן ואפשר לפתח את המוצר לבד ולצאת לשוק רק כשהמוצר ממש מוכן ואז יש לך יתרון יחסי.
שוב, אם מדובר במוצר שקל להעתיק אז כל הנושא בעייתי מתלכתחילה...

למעלה