ייצוג מספרים בשיטת המשלים

carlos22

New member
ייצוג מספרים בשיטת המשלים

מה זאת אומרת להתיג מספר בשיטת המשלים ל2 או 1 לדוגמא המספר 12 בבסיס עשרוני למציאת המשלים ל אחד של מספר בינארי פשוט הופכים את כל הסיביות אבל למה הכוונה בייצוג לפי שיטת המשלים ?

אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך

להלן קישור לערך משלים לשתיים בויקיפדיה האנגלית. אני מניח שלהציג פירושו להראות את הייצוג בבסיס המבוקש. לדוגמא 12 על בסיס עשר הוא 1100 על בסיס 2 - ועל ידי הוספת אפסים מצד שמאל לרוחב הרגיסטר (נניח 8 או 16 ספרות בינאריות) אפשר להשלים אותו למשלים ל 2 או 1.

1ca1

New member
לפי איזה בסיס?

בהינתן ייצוג לפי בסיס r, אפשר למצוא ייצוג בעזרת משלים לr ואפשר לפי משלים לr-1, בדיוק באותו אופן כמו משלים ל1 או משלים ל2 (החישוב דומה מאוד, אם אתה מבין באמת מה אתה עושה במקום סתם להפוך סיביות). לגבי הייצוג, מדובר בייצוג של מספרים שליליים, כידוע לנו, קל! לחבר מספרים במחשבים, קצת יותר קשה לחסר (לא נתווכח כאן באיזה ארכיטקטורה), השיטה הכי טריוואילית הייתה לסמן בביט הראשון האם זה חיובי או שלילי, מכל מיני סיבות, יש מקומות שזה לא מתאים, אז החליטו, אני "מראש" מאפשר לעצמי לכתוב רק עד מחצית מהמספרים האפשריים (למשל אם יש לי n ביטים, אני אכתוב רק עד 2 בחזקת n-2 מספרים) ובשאר המספרים שיתפנו, אני "אכתוב" מספרים שליליים, עם המשלימים.

generala

New member
בשיטת

המשלים ל-2 מספר שלילי ייוצג ע"י כך שבתחילתו יש "1" (המרכאות מציינות את המילה לוגי - 1 לוגי). ישנו אלגוריתם (אותו תמצא בקישור שצרפו לך לויקיפדיה) לפיו מחשבים את המשלים ל-2 של מספר כדי שנבדיל בנקל בין מספר שלילי לחיובי לפי ה-1 או ה-0 המובילים. הדרך למשלים ל-2 עוברת דרך משלים ל-1 (האלגוריתם -- זוכר ?!) אותו יש לחשב על מנת למצוא את המשלים ל-2. יום טוב

למעלה