יישום לכה על עץ

hagi165

Member
יש לי משטח עץ של 4 מר כשהתקינו אותו לא יישמו עליו לכה כדי שתגן עליו. הוא היה בשימוש מזה כשנה.
אני רוצה למרוח עליו לכה.
באילו חומרים עליי להשתמש? יש צורך לבצע הכנות לפני מריחת הלכה? אם כן, אילו?
אודה לרשימת חומרים.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יש לי משטח עץ של 4 מר כשהתקינו אותו לא יישמו עליו לכה כדי שתגן עליו. הוא היה בשימוש מזה כשנה.
אני רוצה למרוח עליו לכה.
באילו חומרים עליי להשתמש? יש צורך לבצע הכנות לפני מריחת הלכה? אם כן, אילו?
אודה לרשימת חומרים.
איזה סוג עץ? מה הייעוד? שמש? חוץ? גשם?
בכל מקרה, סביר שהעץ ספג כל מיני ג'יפות במהלך הזמן, וכעת תצטרך לעמול קשה כדי ללטש אותו ולהכינו לצביעה.
אם זה איפיאה, יש שמן מיוחד שאותו מורחים ואין גם צורך בלכה. רק לחדש אחת לתקופה.
אם זה אורן, האם הוא עבר תהליך אימפרגנציה או שלא?
בעיקרון, הולץ לזור לא שקוף של יעקובי יכול לתת הגנה טובה. השקוף אינו מגן מקרינה אולטרא סגולה. רצוי 2-3 שכבות במברשת.
ואגב, הלכה על בסיס מים היא טובה ונוחה למשיחה, אבל היא אינה עמידה כמו החומר שהצעתי.

חן 1111

Active member
איזה מין עץ זה? ואיפה זה נמצא? בחוץ? בפנים?
בעיקרון אם זה עץ טבעי שלא עבר שום טיפול אז אתה צריך לשייף אותו ופשוט לצבוע לפי ההוראות שעל אריזת הלכה. אני אישית מעדיף לכה על בסיס מים, כי יותר נוח לעבוד איתה. יש לי ניסיון טוב עם לכה של טמבור וגם עם בונדקס. אם זה עץ חיצוני תוודא שהלכה מגינה מקרינת UV.
קח בחשבון שהעץ צריך להיות יבש. אם הוא בחוץ ונרטב בגשמים האחרונים, אולי עדיף לחכות לקיץ.

hagi165

Member
תודה על התגובות.

אתה צודק משה, העץ צבר לכלוך והשחיר ורק עם שפשופים של סמרטוט לך זה בערך יורד.
העץ עצמו מיועד לשימוש בתוך הבית/ חדר תליית כביסה/כביסה.
אני מניח שהעץ הוא אורן. ולא עבר שום הכנה ושום טיפול. פשוט, באו, חתכו והתקינו AS IS.
אם אשאיר את העץ כפי שהוא, אילו נזקים יכולים להיגרם? רקבון? מבחינה בטיחותית יכולה להיות בעיה?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה על התגובות.

אני מניח שהעץ הוא אורן. ולא עבר שום הכנה ושום טיפול. פשוט, באו, חתכו והתקינו AS IS.
אם אשאיר את העץ כפי שהוא, אילו נזקים יכולים להיגרם? רקבון? מבחינה בטיחותית יכולה להיות בעיה?
כדאי מאד ללטש היטב. בטוח שהעץ ספג "כל מיני" החל בנוזלים וכלה בשומנים. לכה לא תתפוס עליו כראוי, וגם ליטוש שטחי לא בטוח שיועיל...
מה יכול לקרות? עובש? ריקבון? בוא ולא נדון בזה... לא נעים...
אולי בטיחותית זה לא ממש בעיה, אבל זה גם לא נעים לעיניים...

חן 1111

Active member
תודה על התגובות.

אם האזור יבש רוב הזמן, לא צריכה להיות שום בעיה.

hagi165

Member
מצער שאתה סומך על בעלי מקצוע ומשלם ממיטב כספך ולבסוף מקבל עבודה רשלנית.

כמה מורכב יהיה לפרק את "הבמה" ולהתקינה מחדש? לבעלי חוש טכני בסיסי +

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מצער שאתה סומך על בעלי מקצוע ומשלם ממיטב כספך ולבסוף מקבל עבודה רשלנית.

כמה מורכב יהיה לפרק את "הבמה" ולהתקינה מחדש? לבעלי חוש טכני בסיסי +
לא יודע.. לא ראיתי... וזה כמובן תלוי גם ב"ידיים" של המפרק. אבל אולי אפשר ללטש עם מלטשת ידנית במקום? אין לי מושג...

hagi165

Member
"פירוק" - שחרור ברגים וקורות עץ, והתקנה לפי אותה מידה באותם חורים או ליד

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אן יש לך מברגה ואם תסמן כל לוח, אין בעיה. פרק ותרכיב בשאיפה לאותם חורים.
בכל מקרה, אם אתה כבר לוקח את הלוחות לליטוש, לטש קודם בגס ואחרי זה תעבור לעדין. (נניח להתחיל בנייר 80 ולסיים ב-200 אם יש גישה לזה.
וכן. גם בין שכבות הצבע כדאי ללטש בעדין, כי הצבע "מרים" זיפים. אפשר גם בעזרת מלטשת לחץ אוויר. עושה אחלה עבודה וניתן להשיג ניירות ליטוש ברמת חיספוס שונה כנדרש.

למעלה