יישום עקרונות תמ"א 35 למען עידוד הפריפריה

ש מים

New member
יישום עקרונות תמ"א 35 למען עידוד הפריפריה

ממליץ לקרא את הכתבה המצ"ב.
מהכתבה עולה דיעה ברורה וחדה כנגד שמאי אסיף ורם בנילנקוב, והיא תולה בהם את האשמה לעליית מחירי הדיור במרכז. הטענה היא שפעולותיהם, למען יישום עקרונות תמ"א 35 (ראוי לציין ששמאי היה מעורכיה הראשיים...) הם שגרמו לעליית המחירים. מה שהכתבה - בחוסר הגינות אופייני לעיתונות רדודה ו-"מטעם" - לא טורחת לציין הוא שהמדיניות שאותה נלחמו ליישם שמאי ובלינקוב (וגם יצחק "שייע" ישועה, ז"ל
) הוא שהמדיניות הזו נקבעה בתמ"א 35, בהתאם למסמך מדיניות "ישראל 2020" שאומצו ע"י ממשלות ישראל וכל הממסד התכנוני, וחובתם של בלינקוב ואסיף - כעובדי מדינה - היתה ליישם מדיניות זו.

אפשר לנחש מה דעתך לפי הסטטוס על ארנון סופר...

אבל לא רק שהוא בדעת מיעוט שבמיעוט בזעקתו על "מדינת תל אביב", הזיגזג הנוכחי (תוצאת המחאה) מביא את כל המערכת לבהלת יחידות דיור במרכז הארץ, ולזריקת תמ"א 35 בנושאי שמירת הסביבה. את מי מעניינת בכלל תעסוקה בפריפריה כשצריך להעלות קרבן לציבור שרוצה יח"ד, זולות, ועכשיו..?
אני דווקא קראתי בכתבה ביקורת על ההתנהלות הנוכחית, שמתעלמת מחשיבה לטווח ארוך.
פרופ' סופר לא חלם כנראה שמה שיחליף את תמ"א 35 יהיה גרוע ממנה הרבה....

ש מים

New member
נעמה, לא התבלבלת??

אנסה לענות בצורה מסודרת...

1. אני כלל לא מסתיר את דעתי בנושא (אבל דעי לך שדעתי היתה כזו עוד לפני שהתחלתי לאהוב את פרופ' ארנון סופר, ולמעשה עוד בימים שהוא היה מוקצה בעיני. כן, ככה הייתי... אגב. גם היום אני לא מסכים עם כל אמירותיו).
2. אני לא יודע אם ארנון במיעוט בנושא "מדינת ת"א. זה כלל לא מעניין אותי.
3. לא הבנתי את הטענה שאמירותיו של ארנון "מביאה את כל המערכת לבהלה...". מדיניות כמעט כל אמשי ומערכות התכנון, בממסד ובוודאי שבאקדמיה, אינן מושפעות מאדם זה או אחר (אני חושב שטענתך עושה עוול לאינטליגנציה ולמקצועיות של אנשי התכנון בכלל, מצד אחד, ומפארת ומגזימה מאוד בכוחו של פרופ' סופר, מצד שני).
4. אשמח לשמוע הסבר לאמירה על איכות הסביבה.
5. אין ספק שצריך תעסוקה בפריפריה, ולוא כדי להפחית את הנסועה והיוממות. אז...? איפה כאן המחלוקת ביננו?
6. בכלל, אני לא מבין מה פתאום הכנסת את פרופ' ארנון סופר לפה שלי (ומה הקשר שלו לכתבה?).

למעלה