יישור קו

man in wall

New member
יישור קו

יש לי אקווריום פנורמי 70 ס"מ. הוא הגיע עם חצץ צבעוני מגעיל ועם כיסוי עליון ללא תאורה. הוספתי לו מנורת פלורסנט עליונה , וכמו כן מנורת פלורסנט חלשה בצד בתור אור ירח. כמו כן יש לי פילטר של חברת ATMAN דגם AT-F201, ומשאבת אויר של חברת RENA דגם RENA AIR 100. באקווריום יש לי 2 דגי זהב טלסקופים , 5 דגי גופי בוגרים (2 זכרים ו-3 נקבות) וכמה עשרות דגיגוני גופי (עקב השרצות). כמו כן יש לי כמה צמחים אמיתיים וחלזון אחד. אני מעוניין ליישר קו באקווריום , והכוונה היא לעצב אותו מחדש אחרי שלמדתי מהטעויות שלי. אז יש לי כמה שאלות: 1. איזה חצץ כדאי? (אני נוסע ביום ראשון לאילת - האם כדאי להביא משם חצץ). 2. האם לסדר את הצמחים בפינה אחת או בקו ישר בגב האקווריום? 3. האם להוציא את דגי הזהב מהאקווריום? 4. אני שומע אנשים מדברים על פילטר ביולוגי. מה זה בדיוק והאם אני צריך אחד כזה? 5. האם כדאי לפצל את הכנסת האויר ליותר מנקודה אחת? בתודה מראש על כל התשובות אמיר
 

OZEEVI

New member
כדאי....

לקנות חצץ קוורץ לבן הוא מצוין לצמחים, לסדר את הצמחים במפוזר שיראה כאילו זה טבעי,כן, כדאי להוציא את דגי הזהב ולשים במקומם דגי להקות, אני לא כל כך מבין בפילטר ביולוגי, לא צריך לפצל את האויר, הוא מגיע לכל חלקי האקוריום
 

אורי-

New member
עוד קצת

פילטר ביולוגי - בד"כ המוכרים קוראים בשם הזה לפילטר תת קרקעי , יש לו יתרונות וחסרונות. יש לי אק' עם פילטר תת קרקעי , ואחד אחר בלי. אם אין לך צמחיה חיה אז אין בעיה איתו , בייחוד אם אין לך פילטר חיצוני. הפילטר התת קרקעי מנצל את רוב שטח הקרקעית לסינון ביולוגי , ולמעשה משתמש בחצץ שיש לך בלאו הכי ובמשאבת האוויר שגם היא מופעלת בכל מקרה. עיצוב - תתבונן בתמונות וקח השראה. יש כל מי שיטות וצורות לעצב אק' , בחר את המתאימה לך ביותר. חצץ מאילת - לא , מהסיבה הפשוטה שזו שמורת טבע , בנוסף הוא מתאים לציכלידים ולדגי מים מלוחים , כי הוא יעלה את רמת הקשיות של המים.
 

אורי-

New member
הגורמים :

צמחיה צריכה חצץ דק יחסית , פילטר תת קרקעי עשוי לגרום לגרגירים להכנס בין החריצים ולסתום את הפילטר. קשה לאפשר את דישון השכבה התחתונה. השורשים של הצמחים יסתמו את הפילטר ובגלל שהם יתפסו בו אז אי אפשר יהיה להעביר אותם לפינות אחרות / להוציא (ותמיד צריך להוציא , כי הצמחים מתרבים ויש צורך לדלל) יש גם דעות שהפילטר טוב לצמחים (עד שהוא נסתם) כי האוורור של הסביבה הקרקעית מונעת יצירת כיסים עם חיידקים אנארוביים שהפעילות שלהם תיצור גזים רעילים (אנארוביים - לא נושמים חמצן , הם חיים בכיסים "אטומים" שיכולים להווצר כשהחצץ מאוד דק , בשכבה עבה ומעט מלוכלך = לא "נושם") בנוסף יש אורור לשורשים מה שתורם להתפתחות טובה ומונע רקבון שורשים. הדעה שלי - בגלל שאק' צמחיה הוא סיפור יקר - שווה להשקיע עוד קצת בפילטר ביולוגי (יש אנשים שמוסיפים עוד פילטר שמיועד רק לסינון ביולוגי, אבל כל פילטר חיצוני יספיק)
 

גלעד cool7

New member
שאלה על פילטר ביולוגי...

יש לי פילטר נוסף, הוא לא רגיל חוץ מן ספוגים יש לו גם כדורים, הם שחורים, עשויים פלסטיק ומחוררים. האם זה תא ביולוגי (פילטר פנימי, יש לו ראש כוח הוא יחסית גדול בשביל פילטר פנימי)? והאם הכדורים הם אלו שמכילים את הבקטריות?
 

אורי-

New member
הכדורים הם "ביו בולס"

ומשתמשים בהם בעיקר באק' של מים מלוחים , בפילטר רטוב יבש , אם כי הם טובים כמובן גם למתוקים. הבקטריות נמצאות בכל חלקי המים , אבל המטרה היא לספק להם מקום שבו יהיה ריכוז גדול ככל האפשר של בקטריות + תנאים אידיאליים לפירוק (זרימת מיים טובה) , ולכן מצע ביולוגי טוב צריך גם לאפשר לכמה שיותר בקטריות להתיישב עליו + לתת למים לזרום , ולכן יש את הגלילי קרמיקה / כדורי ביו בולס. טוף רגיל ממשתלה עושה עבודה מצויינת ויעילה לא פחות. לשאלתך - זה דוגמא לפילטר שהוא רק "ביולוגי" (אין בו שום סינון כימי , וגם לא מכני - הפרדת חלקיקים ע"מ לתת מראה "נקי" למים)
 

גלעד cool7

New member
בטוח בקשר לחלקיקים?

הוא גם מסנן את המים כמו פילטר רגיל מניסיון. וגם יש בוא זוג ספוגים גדולים ו2 קטנים ממש צפופים. וכאשר שאני פותח אותו לניקיון, האם אני אמור לראות מושבת בקטריות? (משום מה איני רואה...). תודה.
 

אורי-

New member
אם יש ספוגים - אז הוא פילטר גם מכני

הספוג הגס משמש גם הוא מצע ביולוגי , ואילו העדין מסנן חלקיקים. את הבקטריות לא ממש רואים , אם כי פרלון קצת ישן מקבל גוון חום ללא קשר לכמות הלכלוך... בכל מקרה בקטריות זה יצורים קטנטנים חד תאיים שנמצאים בכל מקום , יש כמה סוגי בקטריות שכל סוג אחראי לשלב אחר בפרוק השיירים עד הפיכתם לניטראט הלא כל כך יעיל , שדרך אגב - יש בקטריות (אנארוביות) שמפרקות גם אותו. עקרונית , מבחינתנו - ניטראט הוא התוצר הסופי (רעיל אבל הרבה פחות מאמוניה וניטריט שהם שלבים במחזור החנקן) , והדרך להוריד את המינון שלו במים - רענוני מים שבועיים / דו שבועיים / חודשיים (כל אחד וההעדפה שלו , זה לא ממש תורה כתובה). צמחים צורכים ניטראטים ולכן מסייעים גם כן בהורדת המינון של הניטראט במים.
 

גלעד cool7

New member
מפילטר לצימחיה.... שאלות-

משום מה אני כושל בגידול צמחיה... הדגים היחידים שיכול להיות חשד שמפריעים זה שואלים מעופפים, אבל ממש לא נראה לי מה שקורה. נשאר לי רק צמח אחד, בין החזקים ביותר (איני זוכר את שמו, נמוך יחזית ועלים עבים) וגם הוא לפעמים מרקיב. נסיוני לגדל ולנסריות וכל מיני צמחים רגילים כאלו לא עלה בטוב, אמנם באותו הזמן שהו במים זוג פלקוסטומוסים אבל הייתה עוד סיבה על פי איך שצמחים נרקבו. דשן היה לי רק כדור קטן שמשקיעים ליד הצמח אחת לחצי שנה. תאורה המומלצץ לאקוריומים לבריאות צמחים ודגים. קרקע יחסית צפופה יותר מחצץ. ישנו רעיון למה אני כושל?
 

dz108

New member
צמחיה...

רוב הסיכויים שהצמח ששורד אצלך זה "אנוביה" (באנגלית - ANUBIAS - זו משפחה שלמה של צמחים עמידים), אני חושב שזה שורד כמעט הכל (חוץ מלובסטרים....שאצלנו אוכלים הכל). לגדל צמחיה, ולמצוא מה מתאים עם מה (תאורה / דגים / מים וכו') - זה לא פשוט וזה די דומה למציאת מינון וסוג הדגים הנכון באקווריום; ואני עוד לא מצאתי שיטה שהרבה יותר טובה מניסוי וטעיה...
 

aqualogic

New member
גידול צמחים טבעיים

שלום לך אמיר, אני מתעצל לכתוב לכן אפנה אותך לאתר שלי www.aqualogic.co.il שם כבר כתבתי כיצד ניתן להצליח בקלות לגדל צמחים בתנאי המים בישראל (קשים וחמים). שם יש גם מידע על מצעי שתילה תאורה ועוד.. בהצלחה, ארנון. www.aqualogic.co.il
 
למעלה