יישור שיניים בשיטת הגשר הפנימי

noamoser

New member
יישור שיניים בשיטת הגשר הפנימי

שלום, אני בת 18 ומעוניינת לישר את הלסת העליונה. מדובר ביישור אסתטי לחלוטין, שכן הבעיה היא ממש לא רצינית- כל השיניים העליונות ישרות לחלוטין, מלבד 2 השיניים הקדמיות שהן מעט מסובבות (מה שיוצר מעין מרווח קטנטן בניהן). הדבר מפריע לי מאוד, אני לא אוהבת לחייך עם שיניים, והתמונות שלי עם שיניים חשופות יוצאות מאוד לא פוטוגניות. ייתכן שהחוסר פוטוגניות נובעת מפשוט חוסר בפוטוגניות מולד, ללא קשר לשיניים, וייתכן, שזה בעיקר בגלל השיניים - ועל כן מומלץ וכדאי לישרן. בכל מקרה - לא אגלה עד שלא אנסה. אני עדיין מתלבטת האם לעשות את היישור, ואם אחליט שכן - השיטה היחידה תהיה ריבועים פנימיים (אין שום סיכוי לחיצוניים - בגלל העוול שזה יעשה לי, והבנתי שהשיטה שלפלטה שקופה שמתלבשת על השיניים היא יקרה וארוכה). על כן, אשמח לשמוע מפי מומחים בתחום, ומפי אנשים שיישרו את שיניהם בשיטה הזו, הכל אודות השיטה. מה הסיכונים? - האם זה כואב ומפריע במהלך היום-יום? יש שאומרים שזה חותך את השיניים - האם זה נכון? האם לאחר הרכבת הריבועים הפנימיים ניתן להבחין בשינוי בתנועות הפה, כלומר התרחבות התנועות, מכיוון שיש גורם נוסף בפנים (את הריבועים עצמם אמורים לא לראות, נכון?) האם זה יכול לגרום לשינוי/עיוות בדיבור?? מה לגבי אוכל? האם זה נתקע בריבועים באופן משמעותי?? עד כמה יישור השיניים בשיטה זו נשמר ביחס לשיטות אחרות, ובכלל?? כי הבנתי שיש סיכוי (גם עם קיבוע) שלאחר מס' שנים השיניים יחזרו לקדמותן. האם יש השפעה, לאחר תקופת היישור, להופעת שיני בינה ושינויים נוספים המתרחשים במבנה השיניים והלסת כתוצאה מגדילה, על שימור היישור שנעשה בעבר?? והאם בכלל שווה, לאור התמונה והמצב (שדרך אגב לא כ"כ טובה כי הייתה בעת יובש בפנים) להתחיל עם כל הסיפור הזה??? תודה רבה לכל העונים! נועה

למעלה