יישר -כח שם זמני 3

פגי1

New member
יישר -כח שם זמני 3

אין צורך לענות לכל לכל המשמיצים,הם באים והולכים,רע בארץ טוב בחוץ,זו דעתם של כל אלה ,על תקן ,עשו לי ,לקחו לי,דחפו אותי,מדינתעולם שלישי
ועוד ועוד,ילדים קטנים מסתגלים מהר מאוד,יותר מהצפוי,ובכלל אין צורך לתת דין וחשבון,לכל המשמיצים,מי שחוזר חוזר,מי שלא זו זכותו,שיבוסם לו,
אבל פה בפורום רוצים לעזור למי שכבר עשה החלטה,ככה הבנתי,ומי שמתלבט?כל ההשמצות לא יעזרו לו להחליט,ההתלבטות היא כבר סימן שמשהו
לא כל כך דופק איפה שהוא נמצא,אולי לא דחפו אותו,ואולי הנימוס הוא קוד התנהגותי,אבל יש דברים רבים מעבר לזה,חשובים לא פחות,לדעתי
כל המתלהמים לא מבינים על מה הם מדברים,אקדמאים נוסעים לתקופות קצובות,על ויזה מיוחדת,זו לא הגירה,זו לא ויזת עבודה פתוחה,רופאים למשל,
יכולים לעשות רק מחקר ,ואסור להם לעשות עבודה קלינית,הנסיעה היא לשם קידום,ולא לשם השתקעות,ומלגת לימודים,גם היא קצובה,והשכר נמוך מאוד
מכירה הורים ששולחים כסף למחיה,אז על מה הם מדברים?
ועצה לך,אם יורשה לי,אם בעלך אקדמאי?ישנן מלגות נסיעה לארץ לשם חפוש עבודה,צריך לקבוע פגישות,תשאלי בבית היהודי הם יודעים
בהצלחה

RonspotNL

New member
מצטער לאכזב אותך גברת

גם מי שנוסע לתקופה קצובה על ויזה ה ו א מ ה ג ר זה לא משנה מה מטרת הנסיעה אבל עזבי אין לך מושג על מה את מדברת

אספרסו2

New member
תרשי לי לצטט-

"כל שהוא בעל מעלות אישיות מטיב להכיר את פגמיה ומומיה של אומתו, והוא רואה אותם תמיד לנגד עיניו. ואילו כל כסיל עלוב שאין לו דבר משלו להתגאות בו נאחז באומה, שהוא שייך לה במקרה, כמוצא אחרון, ועליה הוא מתגאה. ומתוך כך בא הוא לידי זחיחות דעת והוא מוכן, מתוך הכרת טובה, להגן בכל ישותו על כל מומיה ומעשי האיוולות שלה ובכך לפצות עצמו על נחיתותו."
--ארתור שופנהאוור--

tomi32

New member
קל לומר במאה ה-19

מעניין מה היה אומר מאה שנה מאוחר יותר על פגמיה ומומיה של אומתו ועל אלו שהצטרפו אליה מרצונם ולא מכורח השתייכות מלידה.

אספרסו2

New member
אקטואלי מעכשיו

כתבה בערוץ 2 על העולים החולמים החדשים שמתפכחים ומוותרים על הסיוט הציוני.

tomi32

New member
מבחינתכם זה אכן סיוט

לא צריך להיות שופנהוואר כדי לנתח גרמני שהציונות היא סיוט בעיניו

tomi32

New member
מציאות משקרת?

בדיון שהתחיל עם שופנהוואר?
למזלי, אני לא צריך את ערוץ 2 כמתווך שיספר לי על המציאות בישראל. אני ממליץ גם לך לנסות להגמל ולחיות את המציאות שלך במקום שלך ולא של אחרים במקום אחר.

tomi32

New member
לא בדיוק

(קרא למעלה על מהות הפורום)
אבל הפורום דמוקרטי ומתיר העלאת דעות שחורגות ממהותו. דעתי היא, כפי שכבר הבנת, שדי הזוי שגרמני מטיף לישראלי על העמקה בחסרונות של העם אליו הוא משתייך. התמקדות במחיר הקוטג' תעשה שירות יותר טוב לדעות שאתה משרת.

tomi32

New member
לגיטימי אך לא מנומס

1. מהות הפורום ברורה מאד וזה לפחות לא מנמס להעלות שוב ושוב פוסטים ("דעו"ת" המנוגדות לכך.
2. לפחות בישראל עדיין לגיטימי (גם לא מוסכם על כולם) לטעון שלגרמנים (עדיין) אין זכות להטיף לנו על התעמקות בחסרונות של העם אליו אנו משתייכים.

אספרסו2

New member
עדיפה האמת

על נימוס מעושה וניגון תדיר על רגש האשמה הקולקטיבי הגרמני שאיננו.

tomi32

New member
מסכים לגמרי

אכן עדיפה האמת על נימוס מעושה ולגרמנים אין רגשות אשמה.

מהות הפורום הוגדרה בצורה מאד ברורה

ולא ברור לי למה, שוב ושוב אתה מרגיש צורך מוסרי להביע את דעתך כדי למנוע ממשפחות ישראליות בעולם לעשות את "טעות חייהם" ולחזור לארץ.
כמו שכבר אמרנו רבות בעבר, אני שמחה שטוב לך במדינה שבה אתה חי. מה איכפת לך איפה אני חיה ומה אני עושה עם חיי?
ברגע שתועלה פה השאלה, "אני לא יודעת אם לחזור לארץ ומענין אותי לשמוע דעות לכאן ולכאן" מבטיחה לקרוא לך. אבל נכון לעכשיו הדיונים שעולים בפורום, הם של אנשים שכבר עשו את ההחלטה ורוצים עזרה מבעלי הנסיון באיך לעשות את זה על הצד הקל ביותר.

אספרסו2

New member
כי התמונה הורודה

כאן לא משקפת את המציאות.ואם את לא רוצה לשמוע כאן מגוון דיעות את לא בתפקיד הנכון.

אני לא רואה כאן תמונה ורודה

ואני אפילו חושבת שאם היית מנסח את הנסיון שלך בצורה ביקורתית פחות, אז גם היית מועיל מאד לפורום.
חשוב לשמוע דעות של אנשים שחזרו לארץ, היה להם קשה מאד והחליטו לחזור למדינה שמהם הם באו. אבל יש צורה להביע את הדעה הזאת.
הדרך הביקורתית שבא אתה שופט אנשים, גורמת לדיונים להיות קיצוניים ולא משיגים שום מטרה.

חשוב גם לשמוע חוויות של משפחות שהגיעו לארץ, סבלו בשנים הראשונות ובסוף התאקלמו וטוב להם. כי אחרי הכל מי שמגיע לפורום החליט לעשות את הצעד, ושום סיפור קיצוני שלך לא ימנע ממנו לעשות את זה, אז למה לא לנסות לעזור? לענות על שאלות מנסיון ולהקל עליהם את החזרה לפחות בסידורים ובבלאגן של ההתחלה.
אולי צריך לפתוח פורום שנקרא "מאוכזבי ישראל" , אני אמליץ עליך לנהל אותו. שם נראה לי יהיה מקום מתאים לכל האנטי שלך. אבל נכון לעכשיו הפורום הוא "חוזרים לארץ", ופה מנסים לשמור על אופטימיות, אם זה לא מתאים לך אתה מוזמן לעזוב.

אספרסו2

New member
בסך הכל

אנשים באמת כבר לקחו החלטה ואין בי כוונה להטיף נגד,רק לא צריך לעטוף במלמלה
את קוצי הצברים

אני לוקח את הערתך לתשומת ליבי.

שםזמני3

New member
אכן

כן, באמת שלא היה ברור לי הלהט שלו, והעניין שלו ברווחת המשפחה שלי בלי לדעת שום דבר מעבר לכמה מילים שכתבתי כאן. וה"דיון" איתו כבר הפסיק לעניין אותי, אז לא הרגשתי צורך להשקיע אנרגיה בלנסות לשכנע מישהו שברור שלא מעוניין להקשיב.

ותודה על הטיפ לגבי המלגות נסיעה לצורך חיפוש עבודה בארץ. לנו זה כבר לא רלוונטי אבל אני אעביר אותו הלאה לחברים שלנו כאן שמתכננים לחזור לארץ בשנה הקרובה.

למעלה