ייתור

ייתור

היום פגשתי חבר של אבא שלי. הוא ביקש לשאול מה שלומו, ובסוף השיחה הוא ביקש למסור ד"ש. על מה אנשים חושבים כשהם מבקשים למסור ד"ש? ועוד אחד בעיתון של יום ראשון השבוע ("ידיעות", מוסף מחשבים): "הרשת, למשל, היא המדיום האידיאלי להפצת שמועות - אבל גם להפרחתן" (וכאן זה כבר מתוקן).

ניצלו"ש: ואתמול דיברתי עם מישהו

שטען שלא מכשירים בשר, אלא מְכַשְּרִים. האב"ש שלי לא חד-משמעי לגמרי. מישהו יכול לעזור לברור במחלוקת?

גנגי

New member
בצה"ל

מכשירים בשר. תשאל כל אחד ותראה שבטירונות מכשירים בשר טרי.

מה הבעיה?

יש בעיה עם להכשיר? חוץ מזה שזו עבודה מגעילה
מעולם לא שמעתי על לכַשֵּר, ולא ברור לי למה היא עדיפה או נכונה יותר מלהכשיר. יש נימוק מאחורי הטענה הזאת?

אותו בר-פלוגתא

(שטוען שהוא היה אחראי בעבר על הכשרת קריינים לרדיו) טוען ש"מוכשר" הוא בעל כישרון (ואני חושב כנגד זה, ש"מוכשר" הוא גם זה, וגם "שנעשה כשר") אז בדקתי באבן-שושן, ושם ההגדרות להכשיר ולכישר דומות למדי. לכן שאלתי אם יש לכם הוכחות טובות יותר לכאן או לכאן. אגב, גם אני מעודי לא שמעתי על הכישּוּר במובן הזה.

מסור ד"ש לנץ ../images/Emo13.gif

כדרכן של מילים, ועוד יותר מזה - של צירופי מילים, יש שהם מתקבעים כמונח לשימוש מסוים, ומאבדים בתודעת הדובר את משמעותם המקורית. הוא מוסר ברכת שלום. ה"דרישה" במובנה הראשוני כבר לא קיימת כאן.

אטיוד5

Active member
מה מוזר פה?

ביקש למסור שהוא דורש בשלומו. מפריע לך שמישהו דורש שלום? אומרים שעם שלם.

YoreShmaNa

New member
ניצלו"ש - מסתר טכנולוגי

נשמע היום ביומן הערב של גל"צ: "מועצת הבטחון מבקשת מסוריה להסיג את כוחותיה מלבנון ולהפסיק למשוך בחוטים שם בשלט רחוק.

למעלה