ייתי רוצה לשמוע על אומנה

ייתי רוצה לשמוע על אומנה

אנחנו זוג לשני ילדים. לי היה ברור מאז ומתמיד שיגיע יום ואקח אלי ילדים שזקוקים לאהבה ומשפחה. היום בן זוגי יותר ויותר מתקרב לרעיון וחושב על זה ברצינות. רציתי לשמוע במה זה כרוך, מי מקבל להיות משפחה אומנת, האם יש ילדים שלא חייבים לעזוב בשלב שהו. במה האומנה כרוכה. מה הדרישות מהמשפחה האומנת.
אשמח אם תשתפו אותי אלונה

היי אלונצינה וברוכה הבאה לפורום

כמובן שנשמח לשתף אותך בכל דבר. בין אם מידע ובין אם חוויות אישיות. באופן כללי, הארץ מחולקת לשלוש עמותות ציבוריות המטפלות בנושא האומנה על פי חלוקה גיאוגרפית. בקישורי הפורום תוכלי למצוא את מספרי הטלפונים של העמותות על פי איזור מגורייך. הגדרה של משפחת אומנה, הינה משפחה אשר לוקחת ילדים לביתה על מנת לתת בית חליפי לילד בגלאים 0-18 שנה, אשר הוריו לא יכלו, או לא מסוגלים לגדלו, כאשר משפחת האומנה תגדל את הילד בביתה עד אשר יוכל לחזור למשפחתו הביולוגית. הילד ימשיך וישמור על קשר עם משפחתו הביולוגית, (בתנאים כפי שיקבע ע"י המחלקה לשירותים חברתיים בלשכת המוצא ממנה הגיע לאומנה).(הגדרה זו נלקחה מפורום של משפחות אומנה בפורטל לשוויון זכויות וצדק חברתי) ולגבי דרישות ממשפחה אומנת תוכלי למצוא את מידע בקישורים על דרישות חובות וזכויות של משפחה אומנת מקווה שהתשובות הללו עזרו, ואני מקווה שאכן תצטרפו למשפחות האומנה שעושות עבודה נהדרת ומקודשת. אנו נשמח לשמוע הרהורים, מחשבות, בעד נגד ובכלל אשמח לראותכם כאן איתנו. בברכה חגית

דנה_כהן

New member
משפחה אומנת מהי?

כדי לקחת ילדים לאומנה את צריכה ליצור קשר עם לשכת הרווחה באזור מגורייך או עם השירות למען הילד ביפו. כמו כן יש עוד כמה גופים שאפשר ליצור איתם קשר. בהמשך את צריכה לעבור מבחן מסוגלות הורית ואם אתם הורים לילדים לא צריכה להיות שום בעיה ואולי אפשר לדלג על השלב הזה. ברור שאתם צריכים להיות מוכנים לתת לילד הרבה חום ואהבה ולגדלו כילדכם לכל דבר. המדינה גם משתתפת בחלק מההוצאות שיש לכם כמשפחה אומנת, אבל אני כמעט בטוחה שזה לא מכסה את כל ההוצאות בפועל. הילדים שנמצאים במשפחה אומנת יכולים לעזוב בשלב מסוים וכל מקרה נבדק לגופו. לילדים במשפחה אומנת יש קשר עם המשפחה הביולוגית.

למעלה