ייתכן שהמרכז טעה בחישוב הציון שהועבר לי?

ermando

New member
ייתכן שהמרכז טעה בחישוב הציון שהועבר לי?

שלום,

קיבלתי לא מזמן את תוצאות מועד אפריל (המותאם).

ציוני הוא 669, בהתפלגות הבאה:

כמותי- 139, אנגלית- 131, מילולי- 120.

מחישוב שעשיתי לפי טבלת האומדן שהמרכז הארצי מפרסם בכל בחינותיו שאותם מעלה לאתרו- הגעתי לציון 670.65.
חשוב לי לציין כי בין אם הציון הנ"ל יעוגל ל671 ובין אם יעוגל ל670- עדיין מדובר בפער שעשוי להיות משמעותי עבורי.

כעת, אראה לכם כיצד ביצעתי את חישובי (אגב, זה יכול להיות תרגיל פסיכומטרי לא רע חח) בהתאם לנוסחאות המפורסמות במועדי הבחינות.
אשמח לדעתכם:

139 כפול 2 (כמותי)+ 120 כפול 2 (מילולי)+ 131 (אנגלית) חלקי 5 יוצא 129.8.
כל זאת לפי נוסחת החישוב לציון המשוקלל.

טווח הציון המשוקלל הוא בין 126-130, אשר תואם לציונים הכלליים 645-672.
מחישוב מתמטי ניתן לראות כי כל נקודה בציון המשוקלל שווה 6.75 נקודות בציון הכללי (או שלפחות בטווח הנ"ל זה ככה):
126 תואם ל-645, 127 תואם ל-651.75, 128 תואם ל-658.5, 129 תואם ל-665.25 ו-130 תואם ל672.

0.8 נקודות בציון המשוקלל (רלוונטי לציוני האישי) שוות אם כך ל5.4 נקודות (6.75 כפול 8 חלקי 10).

כעת, אמיר את ציוני המשוקלל לציון הכללי:
129.8= 129 ששווה ערך ל665.25 בציון הכללי, ועוד 0.8 ששווה ערך ל5.4 נקודות בציון הכללי.
והסכום המתקבל מחיבור הגורמים הוא 670.65.

אגב, ממה שראיתי מכמה מועדים שמפורסמים באינטרנט- אופן המרת הציון המשוקלל לציון הרגיל הוא דבר שאינו משתנה, כך שאני מניח שאין כאן יחסיות או משהו כזה (אבל תקנו אותי אם אני טועה).
צדקתי בחישובי? יש טעם לפנות למרכז?

22youngguy

New member
אין טעם

הרי שלא סביר שבגלל 2 נקודות (או נקודה) אתה מתקבל / לא מתקבל לחוג כלשהו.

בד"כ הערעורים הם על הציונים עצמם - ולא על שיכלול הציונים לכדי ציון סופי, אל תשכח שכל אוניברסיטה מקבלת גם את התפלגות הציונים ולא רק את הציון הסופי.
את החישוב מבצע מחשב - ולא לפי הדרך שאתה מציין ( יש טווחים לכל נקודה, לא כל פסיק עשרוני שקול לנקודות פסיכומטרי. ).

אני נבחנתי במועד אפריל ו 2 מתוך שלושת הציונים שקיבלתי לא כתובים בטווח בכלל שבטבלה.

שיהיה בהצלחה!

הטבלה שהמרכז הארצי מפרסם

כפי שראית בעצמך, נקראת אומדן ולא לחינם.
הכוונה היא שזהו חישוב בסיסי ופשוט ביותר שנותן טווח ציונים מייצג אך לא ציון מוחלט. בנוסף, אמנם החישוב לא משתנה בין המועדים אך מה שכן משתנה הוא מספר התשובות הנכונות שמובילות לכל ציון גלם.

הסבירות שהמרכז הארצי טעה בציון שלך לדעתי היא אפס וערעור יהיה בזבוז כסף.

למעלה