יכולותיו המורשות של מעצב הפנים

יכולותיו המורשות של מעצב הפנים

שלום רב לכולם! נאמר לי כי למעצב פנים יש חופש במתן אישורים מסויימים. ולפיכך, להלן השאלות בנושא: 1. מהם זכויות החתימה של בעל תואר ראשון בעיצוב פנים B.DESIGN? 2. האם מעצב פנים יכול לתכנן ולחתום על בתים פרטיים (עד 4 קומות)? 3. כיצד יוצא מעצב הפנים לשוק העבודה? האם הדבר דומה לאדריכלים: תחילה מתמחה (אדריכל רשום) ואח"כ אדריכל מורשה? בברכה, א'

פנים והרשאות.

1. אין לו זכויות לטוב ולרע. 2. לא, הוא לא הנדסאי אדריכלות/בניה. 3. בדיוק אותו חרא כמו כולם, רק בלי התארים שאתה מדבר עליהם. בהצלחה

קצת יותר אופטימית....

1. בעל תואר ראשון בעיצוב פנים לא יכול לחתום על מסמכים מול הרשויות. 2. מעצב פנים יכול לתכנן בתים פרטיים אם הוא מרגיש שהוא יכול. (בשיתוף עם קונסטרוקטור) אין לו זכות חתימה על הגרמושקה. 3. מעצב פנים, שלומד לתואר ראשון, מחוייב להתמחות במשרד מעצבים/ אדריכלים כחלק מצבירת נקודות הזכות לתואר. משם השמיים הם הגבול. אצל מעצבים אין את החלוקה למתמחה/מורשה. מה שכן במשרדים יעשו הפרדה בין מי שהוא בעל נסיון בשוק ובין מי שהגיע "טרי" מהלימודים. בהצלחה

ש ו נ י 69

New member
האישור והיכולת נפגשים בתרנגולת

קודם כל יש גם מעצבות פנים, אבל לעצם השאלות. 1. מהם זכויות החתימה של בעל תואר ראשון בעיצוב פנים B.DESIGN?
יש להם זכות חתימה רק בבנק במידה והם בעלי החשבון. אבל כמו שאמר הקיפוד זה אולי חסרון אבל גם יתרון.כי לטוב ולרע מעצבים לא חותמים כך שגם נטל האחריות לא עליהם. 2. האם מעצב פנים יכול לתכנן ולחתום על בתים פרטיים (עד 4 קומות)?
ראיתי פעם מישהו שהיה חותם על בתים שפגש. אבל ברצינות, חתימה על תכניות הגשה וכו' שמורה להנדסאי אדריכלות ומעלה. 3. כיצד יוצא מעצב הפנים לשוק העבודה?
דרך הדלת. אני מקוה שלא תפגע מהציניות סתם נחה עלי הרוח.זה לא אישי. בגדול מה שאני יכול לומר לך מתוך נסיון לא מועט בתחום. מה שמוכר במקצוע הזה ולפי דעתי בכל מקצוע, זאת רמת המקצועיות האישית. אל כל התעודות אתה יכול לתייק בקלסר או במקרה הטוב למסגר ולתלות על הקיר. אמנם נכון, פורמלית כדי להתקבל לעבודה במקום רשמי צריך תעודות וכו' וזה כי הם לא מכירים אותך ואת יכולותיך. לדעתי אם תגיע למקום עבודה עם 2 קלסרים עבי כרס. באחד מונחות כל התעודות שצברת ובשני מונחות עבודות שביצעת בפועל. אין לי ספק כי העבודות יענינו אותם יותר מהתעודות. אז תשאל מיד אבל בשביל לצבור תיק עבודות צריך איפשהו להתחיל או במילים אחרות "איך צוברים את הנסיון שכולם דורשים כתנאי קבלה?" שאלה טובה ואין עליה תשובה חד משמעית. רק אומר לך כי ברוב המקרים המנכלים הגדולים התחילו כנערי שליחויות או תפקיד אחר בחברה. לצערי אין קסמים ובשביל הצלחה צריך לעבוד קשה. גם אלו שנולדו עם כפית זהב בפה צריכים לשמור כדי שלא תאבד להם. בהצלחה שוני

ש ו נ י 69

New member
פרט נוסף

שרציתי לציין ושכחתי קודם. אני מכיר לפחות כמה אדריכלים ומהנדסים. לא מעצבים. שהם מנהלים משרד עצמאי בזמן שאין להם תעודת אדריכל בכלל. או שהם הנדסאים או משהו דומה. לצורך החתימות והאישורים תמיד יש להם במשרד עובד מקצועי מורשה חתימה או שהם לוקחים את הפרוייקט יחד עם מישהו מורשה חתימה. הם מביאים מהבית את הידע המקצועי ואת הראש היחודי שלהם וכל השאר זה כבר טכני.

למעלה