יכולות לא ממומשות

מלאך71

New member
יכולות לא ממומשות

שלום לכם, אני חדשה, וברצוני לבקש עזרה בבעיה שמציקה לי מזה זמן רב. אני עובדת בארגון גדול בתפקיד מאוד קטן, יש לי תואר שני, אך היכולות שלי גבוהות מאוד. אני אומרת יכולות גבוהות, היות ובתקופה האחרונה ביצעתי פעולות שגרמו לשני ארגונים ענקיים לשנות את דרך התנהלותם. הבעיה היא שתמיד עשיתי זאת למען אנשים אחרים בארגון, כך שאף אחד לא יודע על קיומי. בארגון בו אני עובדת איני יכולה להביע את היכולות שלי היות ואני חוששת שהדבר ייגרום לריחות ותחושת איום מצד המנהלים הישירים שלי. ניסיתי פעם אחת ובאמת זה הביא לפתרון בעיה ענקית שהייתה קיימת כבר שנים, אך התחושה שלי היא שכעת המנהלים מרוחקים וכמעט שאינם מדברים איתי, כך שבחרתי מעתה "להוריד פרופיל" אך אני מרגישה מתוסכלת. מה עושים?

eynat122

New member
יכולות לא ממושות

שלום לך מלאך לפי דעתי טוב שהורדת פרופיל תחפשי לך מקום עבודה אחר שבו יעריכו את העבודות שלך למרות שמנסיון קשה למצוא מקום עבודה שבאמת מעריכים אותך נכון זה מתסכל שאת משקיעהה ולא מעריכים אותך אבל את נראת לי בחורה צעירה ואני בטוחה כי תמצאי מקום עבודה שיערכו את עבודתך ותלמדי דבר אחד לא תמיד צריך להשקיע בעבודה

coachingyou

New member
איך יוצאים מתסכולים....

שלום לך מלאך. תסכול הוא אחד הבולמים הגדולים ביותר שיש לנו. במקום לבדוק את המקור לתסכול, לתקן את הטעון תיקון - אנחנו נוטים לשמור הכל בבטן (להוריד פרופיל כדבריך) וליצור לעצמנו בעיה עם עצמנו - להיות מתוסכלים. האם הסיטואציה הזו מוכרת לך גם מתחומים אחרים ולא רק בתחום העבודה? שאלי את עצמך - מה עדיף לך: שאת תהיי מתוסכלת או שהמנהלים והממונים עליך יהיו מתוסכלים מהיכולות והפתרונות שאת מציעה? שאלי את עצמך - אם הצלחתי פעם אחת ובגדול (לפי התאור שלך), מדוע אני חוששת מהצלחה פעם נוספת? שאלי את עצמך - האם רק התחושה שהמנהלים מרוחקים היא הבולמת אותך? שאלי את עצמך - האם התחושה הזו היא אמנם 'אמת' ולא רק בתחושה שלך? שאלי את עצמך - האם בררתי את התחושה הזו עם המנהלים? או מישהו אחר? אלה דוגמאות לשאלות שרצוי לך לשאול את עצמך. ככל שתשאלי את עצמך יותר שאלות ותכתבי את התשובות - כך תוכלי לקבל תמונה יותר רחבה על מה שבאמת מטריד אותך. וכשתגדירי את הבעיה, זה כבר 50% בדרך לפתרון. רק אז תוכלי למצוא את הפתרון. מקווה שעזרתי לך קצת. שבת שלום, דורית גן-מור

מלאך71

New member
ראשית תודה לכם על התגובות אבל...

אני לא כל כך צעירה, ואני גם די מנוסה. ניסיתי לשתף את המנהלים שלי הישירים ברעיונות שלי, נראה שאנחנו מדברים בשתי שפות שונות, הם רואים את הדברים "בקטן", ולא מצליחים אפילו להתחיל להבין על מה אני מדברת. אגב, גם את הרעיון שהצעתי, ושהביא לפתרון מהפכני, הם תחילה אמרו שאין מה לעשות בנדון, וכעת כשנוצרה תוצאה כל כך משמעותית, הם מבקשים ממני להתמקד בתפקיד הקטן שלי. אסור לשכוח שבכדי שאוכל להתקדם אני זקוקה להמלצתם, והם גם יכולים "לסגור בפני את הדלתות".

coachingyou

New member
תחושות - לא רעיונות

הכוונה שלי (בתשובתי הקודמת) בשאלות שחשוב שתשאלי את עצמך הם על תחושות ולא רעיונות. אם תבואי למנהלים שלך ותציעי רעיונות - הם , כמו שכתבת, מקבלים זאת כחדירה לתחום שלהם וחריגה מהתפקיד שלך (גם אם הרעיונות שלך גדולים ומצליחים והכי טובים - הם ירגישו מאויימים). לכן את צריכה למצוא את הרגע הנכון ולדבר על תחושות - על תאום ציפיות, על הרגשות והחששות שלך בתחום חשיבה משותפת, שיתוף בחשיבה, בהמלצה, סגירת דלת וכדומה. מה שחשוב ביותר הוא: הציבי לעצמך את המטרה לשיחה הזו - והמטרה היא לא - ממש לא - להציע רעיונות חדשים. כאשר תהיה לך מטרה ברורה, מוגדרת בשפה חיובית, את צריכה להכין עצמך לשיחה, לבנות את הדברים שאת רוצה לומר, את טון הדיבור, שפת הגוף וכד'. אני תמיד מייעצת למתאמנים שלי שצריכים לבצע שיחה חשובה כמו זו שלך - לתרגל את השיחה, לבדוק כל מילה וכל משפט כאשר המטרה לנגד עיניהם. תתפלאי כמה דברים אנחנו אומרים תוך כדי שיחה - שלא שייכים לנושא ולמטרה לשמה באה השיחה. בהצלחה. דורית

מלאך71

New member
את בהחלט צודקת

תודה, אני בהחלט אנסה את זה, אמנם ניסיתי לבקש לדבר אבל בינתיים נעניתי בתשובה של "נדבר אחר כך", וכמובן ששיחה לא התקיימה. אבל אני חושבת שזה רק לטובה, היות וכמו שאת אומרת, רצוי שאתכונן לשיחה ואבדוק כיצד אני מציגה את הדברים שלי מבלי להראות מאיימת (כי אני באמת לא!), ולשמוע, גם אם זה יאמר "בין השורות" האם הם מעוניינים שאמשיך לתת רעיונות, או שהם מעדיפים שלא. בסופו של דבר אני מעוניינת להתקדם בעבודה ולעבור למחלקה אחרת, והם יהיו אלה שימליצו עלי.

coachingyou

New member
בהצלחה

אני מאחלת לך בהצלחה. השנה החדשה היא זמן מצויין להתחדש, להתקדם ואם המטרה שלך להתקדם בעבודה ולעבור למחלקה אחרת - שימי מטרה זו כמטרה לשיחה, כנקודת פתיחה. אשמח לעזור גם בעתיד. שבוע נפלא, דורית

תלתלית3

New member
האם יש עוד מקומת בחיים שהפחד משתק

אותך ואת מעדיפה לשמור על פרופיל נמוך ?

מלאך71

New member
תודה לכולם אתם פשוט מקסימים- הייתה שיחה

היום יזמתי שיחה עם המנהל, הייתה שיחה טובה בה הבהרתי את כוונותי הוא דווקא היה מאוד קשוב, ורצה לשמוע עוד ועוד על הרעיונות שלי. יצאתי בתחושה מאוד טובה, ואני מקווה שזה יעזור לי בעתיד. שוב תודה לכולם. אמשיך לעדכן אתכם בהמשך,

coachingyou

New member
כל הכבוד

כל הכבוד שיזמת את השיחה, כל הכבוד שידעת איך להעביר ולהבהיר את כוונותיך כל הכבוד ליישום העצות המגוונות שקיבלת בפורום וכל הכבוד לחשיבה החיובית - אין ספק ששיחות טובות עוזרות להווה ולעתיד. שתהיה לך שנה נהדרת.

מלאך71

New member
תודה, ושנה מקסימה גם לך וכמובן לכולם

זה באמת הזמן לאחל לכלום שנה של בריאות, אושר והגשמת חלומות, שנה ברוכה מלאת הצלחות. זכיתי להכיר את הפורום הזה, ועבורי זו מתנה שאקח ואעשה בה שימוש גם בשנה הבאה. המון תודה.

למעלה