יכולות של טייסים?

limon10

New member
יכולות של טייסים?

מדוע במיונים לטייס בצהל בודקים את היכולות של המתמודדים במתמטיקה ובמקצועות הראליים. בשביל מה טייס צריך ידע ויכולת דווקא במקצועות ראליים?
מה אם אני טוב דווקא במקצועות הומניים למה זה לא מתאים?
ובנוסף בודקים גם כישורים חברתיים. אני לא מבין למה טייס צריך כישורים חברתיים? אם הוא לבד במטוס? להפך דווקא בחיל רגלים אתה יותר נמצא עם אנשים ויותר מתערבב איתם

How I Disappear

New member
כי לא מחפשים אנשים שכשירים רק להטיס מטוס.

בקורס טיס עושים עוד דברים חוץ מלהטיס מטוסים.
כמובן שאתה לא חייב להיות בעל הכישורים החברתיים הכי טובים או להצליח במתמטיקה אבל הם כן רוצים לראות שאתה פתוח לעוד דברים, שאתה מסוגל לעשות כמה דברים ביחד.
רוצים לראות שאתה מסתדר עם אנשים. להטיס מטוס זה ממש לא לבד.
במטוס, אם יש לך נווט אז אתה מדבר איתו ואתם פועלים ביחד כדי להטיס את המטוס גם אם אתה זה ששולט במנוע וכד'. אתה גם צריך לדבר עם המגדל פיקוח וכו' וכו' וכו'.
בנוסף, בקורס טייס, עושים פעילויות כשאתה חלק מצוות ולכן רוצים לדעת שאתה תסתדר עם אנשים ויש לך יכולות להוביל קבוצה של אנשים (אתה לא חייב להיות בעל תכונות של מנהיג אבל שאתה שואף לשם).

לגבי המקצועות הריאליים, הם רוצים לדעת שיש לך ראש על הכתפיים ושאם הצלחת ללמוד למתמטיקה או פיזיקה, מקצועות שנחשבים לקשים ושאתה צריך לשבת על התחת המון זמן כדי להבין ולהצליח בתרגילים, אתה כנראה תהיה גם מסוגל ללמוד איך להטיס מטוס בכל מה שכרוך בזה ושתהיה מסוגל להתמיד בקורס ולא לפרוש באמצע.

בקיצור, קורס טייס זה אחד הקורסים היותר קשים שיש לצה"ל להציע ולכן רוצים לדעת שאתה באמת מסוגל לצלוח אותו ולכן אתה דרוש לכל מיני תנאים שהם קובעים.

netapet2

New member
קורס טיס

לגבי מתמטיקה ומקצועות ריאליים-

במהלך 7 השנים של הטיס, אתה עובר את ההכשרה על המטוס\מסוק, מה שזה לא יהיה, א-ב-ל, שנת לימודים שבנוייה משלושה סימסטרים -13 שבועות כל אחד [הכל לקוח מאתר ויקיפדיה, אבל אני גם יודעת את החלק הזה כי הייתי בכנס...] ולומדים בהם ארבעת מסלולי הלימוד לתואר: מתמטיקה ומדעי המחשב; ניהול מערכות מידע; כלכלה וניהול; פוליטיקה, ממשל וניהול. בנוסף, לומדים החניכים נושאים צבאיים, נושאים תעופתיים ושלושה קורסים באנגלית.

מקווה שזה מספר לגבי המתמטיקה וכד'.

לגבי כישורים חברתיים?
1. אתה עובר קורס שלם עם בנים [וכמה בנות גם] ואתה צריך לדעת להתנהג בחברה. אני אישית מכירה מישהו שהגיע לשלב מתקדם בקורס והוציאו אותו משם כי הוא לא הסתדר עם האנשים.
2. אתה צריך לדעת לתפקד מול אנשים ועם אנשים, במצבי לחץ וברגיל.

מקווה שעזרתי.

מסיבות רבות

וזה לאו דווקא שמישהו בעל יכולות הומאניות לא מתאים,
בסופו של דבר בודקים תפיסה מרחבית, וגם ידע ויכולות ריאלים שכן התואר הנלמד במהלך הקורס הוא ריאלי.
טייס נמצא כ-3 שנים במסגרת קורס וצריך לדעת להתנהל בצוות. וטיסה במטוס היא ממש לא טיסת סולו.

למעלה