יכול להיות שאני טועה

liataviv

New member
יכול להיות שאני טועה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

אני וההורים שלי.. לפני שהתגייסתי לצהל עבדתי שנתיים וחצי באיזה מקום מימנתי לעצמי את הרישיון (שאמרו שהם יממנו לי) לא משנה הם היו בחובות ואז זה הגיע למצב שהוצאה לפועל הגיעו הבייתה ואני שברתי תוכנית חיסכון שהם עשו לי ונתתיי להם 15000 ש"ח בכל התקופה שעבדתי בכלל לא נהנתי או חסכתי את הכסף כי הכל עבר אליהם לחובות שלהם התגייסתי והשתחררתי ולפני השיחרור לא היה להורים שלי נעים אז הם שאלו אותי מה אני רוצה מתנה אם אני רוצה רכב ידעתי שמצבם טוב כרגע ואם הם ייקנו לי אז הם יכנסו שוב לקשיים כלכליים נוראיים שהם לא יכולים לעמוד בהם אז סירבתי ועם הזמן הם שוב נכנסו לקשיים בשביל שטויות ושוב יוצא מצב שאני מממנת אותם כל הכסף של העבודה שלי מענק חיילים משוחררים שלי הכל הולך אליהם
נשארתי בלי שקל אין לי כסף לעשות את הטיול שרציתי לא הספקתי להנות אחרי צבא ממש כלום ואני עדיין מממנת אותם כשההורים שלי חוגגים עם הכסף שלי ואני רק שומעת כל הזמן אנחנו נחזיר לך וכמה לא נעים לנו אבל לי אין שום תוכנית חיסכון אין לי ממש כלום
והכי גרוע שאני לא יכולה לסרב להם
אני אוהבת אותם יותר מידי ולא נעים לי כי אני גרה בבית שלהם
איך אני עושה לזה סוף
|
עד עכשיו זה הסתכם ב...45,000 ש"ח לא כולל הרבה דברים... אני מרגישה מנוצלת יכולת להיות שאני לא צריכה להרגיש ככה
האם אני טועה
איך אתם הייתם מרגישים
ומה הייתם עושים במקומי

g i l i

New member
לדעתי...

תראי זה שאת גרה בבית שלהם זה טבעי, הרגע השתחררת לאן עוד יש לך ללכת, וחומזה את לא יכולה ללכת לשומקום כי אין לך כסף! תראי יש גבול- את יכולה לתת להם כסף לעזור להם בקצת- אבל מסתבר שהורייך הם כמו ילדים, את עוזרת להם פעם אחת הם יכולים לסמוך עלייך שתעשי את זה שוב, והם מרשים לעצמם לבזבז כספים- לפי מה שאמרת הם מוציאים את זה על שטויות תסבירי להם את מה שאת מרגישה, תלכו לייעוץ תדברו על זה אחל תשאירי את זה ככה שיהיה בלי שידברו על זה. אחר כך- את תצטרכי לתומך בהם והם לא משנה אם הם ההורים שלך ינצלו את זה.. תחשבי עאם שווה לך.. בסוף הם עוד יבקשו שכר דירה, נ.ב תמצאי עבודה אחרי השיחה ..

s h o o s h a

New member
לדעתי את טועה

בפעם הראשונה בה הושטת את ידך ונתת הסכמתך ל"שבירת" תכנית חיסכון כדי לעזור להם-כל הכבוד. באמת, כי לא הרבה ילדים היו עושים את זה. אבל - להפוך את זה להרגל? כלומר, בכל פעם שהורייך ישקעו במין צרה או חוב תבואי ותושיעי אותם? לא נראה לי. את אחרי צבא. עובדת ויודעת לדאוג לעצמך. במילה פשוטה עצמאית אי לכך, התחילי לדאוג לעצמך ולעתידך. חיסכי מספיק כסף כדי לצאת לחיים חדשים, שלך, עצמאיים. הם יקלעו לקשיים, תמיד תהיי שם כדי לעודד אבל לא כדי להיות "ילדת-בנק". הם כבר מספיק גדולים. שיתחילו הם לדאוג לעצמם.

s h i r k u s h

New member
../images/Emo26.gif

לדעתי עלייך לכנס את הורייך ולהסביר להם שאת מרגישה מנוצלת כי את סה"כ נתת להם מכספך כי רצית לעזור ולתמוך בהם אבל את לא יכולה לשלם מכספך כל הזמן ולתמוך בהם כי את צריכה לבסס את עצמך. ביחד תנסו להגיע לפיתרון לגבי המצב הכלכלי. כל הכבוד על התמיכה שלך במשפחתך!

עינת

New member
כאמא

לא יכולה לחשוב בכלל על האפשרות שילדי יממנו אותי כבת יכולה להבין אותך ובכל זאת אין זה תפקידך להושיע את הורייך כל הזמן עם כל הכבוד תפקידם לפרנס אותך לא את אותם. המצב הכלכלי קשה? את גרה בבית? את יכולה לעזור בתשלום חשבונות למשל (נגיד את חשבון הטלפון או החשמל) אבל זהו! זו דעתי. שבי עם הורייך ,שוחחי איתם, הסבירי להם שעלייך לבנות את חייך וכיוון שהם לא יכולים לעזור לך את חייבת לדאוג ולעזור לעצמך!

d i a m o n d

New member
....

את לא היית ממש חכמה במילים קלות שהבאת להם כסף....לי אישית אין יחסים משהו עם אמא ואני אחרי הצבא לא אביא לה אפילו אגורה שחוקה אבל זה אני עם המצב שלי..אני לא יודע מה אצלך...

lady d23

New member
דעתי..

מצד אחד את טועה, מצד שני את צודקת. במהלך 18 השנים שגרת תחת קורת הגג שלהם הם ממנו אותך. לימודים, אוכל, נסיעות, רהיטים, אם נכנס לקטנות אז גם טלפונים, חשמל וכו'. זה מצטבר להרבה יותר מ45,000 שקל.. מצד שני, את רק בת כמה? 20? 21? וזו זכותך להנות מהכסף שלך. דברי איתם, ותתחילי לתת להם פחות. זה אולי לא נעים, אבל אני בטוחה שגם לא כ"כ נעים לך להיות עץ של כסף...

tty2

New member
מצב עדין....

ראי, אני לא יודע על מה ולמה הורייך נכנסו לקשיים כי את מכנה את זה "שטויות" אבל, אני יודע דבר אחד... אני אעשה הכל בשביל לעזור להוריי ולא משנה המחיר. שימי לב שאמרתי לעזור, לא לממן... אם יהיה לי כסף עודף ללא שימוש בו, אני אתן אותו בשמחה להוריי... אני יודע שאם הייתי מגלה שהוריי לוקחים ממני כסף כדי לממן רכישה בלתי מוצדקת של דברי מותרות... הייתי מאוד כועס! השאלה היא האם באמת הם הסתבכו בגלל רכישת מכונית, למשל, או שהם הסתבכו כי אין כסף לשלם מיסים... זה הבדל מאוד גדול בעיני... אני גם חושב שאת בהחלט יכולה לשבת לדבר איתם אבל את צריכה לצפות לתגובות קשות כי אם תגידי להורייך שאת מרגישה מנוצלת, הם עלולים להגיב בתגובה של עלבון...."גם אנחנו מרגישים שאת חייה בבית ומנצלת אותנו" או משהו בסגנון... יש לי ידידה במצב דומה שאבא שלה הסתבך קשות והיה מבקש ממנה ומאחיה לתת לו מדי פעם כסף... עד כדי כך שהיא רשמה לו צ'ק (לא גדול במיוחד) והצ'ק חזר בגלל שהוא רוקן לה את החשבון. המצב הסתבך עד כדי צו עיכוב יציאה מהארץ שהוצא נגדה בגין החוב של אביה... כיום, היא חיה בארה"ב לשם ברחה (בצורה חוקית לגמרי עם ויזה) כי לא יכלה להתמודד עם הבקשות של אביה לכסף... שם, אמרה, הוא לא יכול לבקש ממני כי הוא ידע שאני ממנת את עצמי...

למעלה