יכול להיות שחתול בן 11 פרש?

לולוטש

New member
יכול להיות שחתול בן 11 פרש?

אובדת עצות..

יש לי חתול בן 11 שכל חייו היה שובב ונמרץ, שדון ממש, שחי לרוב בחוץ, לא מוכן אחרת.. יש לו שטח ענק להסתובב בו.
בעבר הוא היה יותר צמוד אלי אבל בשנה האחרונה הוא כבר היה מגיע רק לאכול. למרות זאת, תמיד כשהייתי קוראת לו הוא היה מגיע.
בחודשים האחרונים השתנתה לו ההתנהגות מאוד והוא הפסיק לברוח מהילדים במשפחה, לא אכפת היה לו כמו בעבר.
לפני שבוע הוא נעלם. חיפשנו אותו המון והוא פשוט נעלם. עוד לו אבדה תקוותינו אבל רציתי לשאול - יש סיכוי שהוא פשוט פרש?
אני בגרון חנוק.. לא יודעת איך להתייחס להיעלמות הזאת.. אף פעם הוא לא נעלם לשבוע, פשפש קטן..
אני רק רוצה להיות שקטה - מה שלא נותן לי מנוח היא המחשבה שאולי הוא במצוקה, אולי הוא נפצע.. אולי הוא נלחם וברח..תמיד הוא היה לוחמני.. אבל אם אני יודעת שהוא פרש הכאב גדול אבל לפחות אוכל להיות שקטה.
אני לא יודעת אם באמת יש משהו להגיד ותודה למי שקרא עד עכשיו אבל אשמח לתגובות אם יש לכם ניסיון דומה

Yukita

Active member
מנהל
לא

הסיכוי שהוא "פרש" - כלומר הרגיש שהגיע זמנו והלך למות בסתר - נמוך ביותר. למעשה, ההתנהגות הזו פשוט לא קיימת. מה שבאמת קורה הוא שחיה מרגישה חולה ולכן מתחבאת, כי בטבע לחלש אין הרבה סיכויים אם הוא חשוף. אם היא מתאוששת - חוזרת לפעילות, ואם לא - מתה לבד.
&nbsp
במקרה שלכם, ישנן מספר נקודות נוספות שמחזקות את ההשערה שלא היתה פה שום "פרישה מרצון":
א. החתול כלל לא היה זקן (11 זה מבוגר, אך לא זקן. חתול מטופל, שמקבל אוכל ומים ולוקחים אותו לטיפול רפואי בעת הצורך, יכול לחיות גם 20 שנה ואפילו יותר)
ב. כבר ראיתם שהתנהגותו השתנתה. חתולים לא מדברים איתך ואומרים לך "כואב לי בבטן, כואב לי בשיניים" - הם מסתירים ככל האפשר את מכאוביהם ולכן הרמז לשינוי במצב הבריאותי הוא בשינוי התנהגותי. האם לא לקחתם אותו לבדיקה וטרינרית כאשר הבחנתם בשינויים כל כך גדולים בהתנהגותו?
&nbsp
לצערי, ולמרות שודאי לא התכוונתם לתוצאה כזו, נראה שמה שקרה כאן הוא שהחתול הראה לכם שמשהו לא בסדר, אך אולי לא הבנתם את הרמז ולכן הוא לא קיבל טיפול, המצב החמיר, וכעת - אם הוא לא נפטר כבר - הוא שוכב באיזו פינה נסתרת ומחכה שיעברו לו הכאבים. אם הוא חולה באמת, הם לא יעברו אלא יחמירו והוא ימות.
&nbsp
קשה מאוד למצוא חתול שמתחבא, אך אולי יהיה לכם מזל. חפשו בכל מקום קטן אליו הוא היה יכול להדחק, חפשו מתחת לשיחים, מאחורי בלוני גז, בתוך מחסנים ובכלל בשטח. צאו לחפש גם בלילה מאוחר, כשהכל שקט - אולי יענה לכם ביללה לקריאותיכם ותצליחו לשמוע ולאתר אותו. כבר איתרתי בעבר חתולה של שכנים שנפגעה ממכונית והצליחה לברוח מהכביש אך לא להגיע הביתה, ובטיול לילה הכלבים שלי מצאו אותה אחרי שחיפושים באור יום לא העלו דבר. היא לא היתה רחוקה בכלל, ממש קרוב לבית, אבל היא סבלה מאוד והיתה זקוקה לטיפול חירום.

לולוטש

New member
הוא חתול מטופל מאוד,

תודה על התגובה המקיפה.
ההתנהגות שלו השתנתה אבל הוא נשאר חיוני ושמח
לא היה איזשהו צורך לקחת אותו לוטרינר, אני יודעת שהתנהגות של חתולים משתנה בסביבות השנים האלה, כשהם מתחילים להזדקן.
הוא גם יודע איפה הוא מקבל טיפול כשיש צורך ולכן גם כשהוא פצוע או חולה הוא היה מגיב לי כשהייתי קוראת לו ועכשיו כלום..
זה הדבר השונה - שהוא לא מגיב לי. אני לא מכירה את ההתנהגות הזאת..

Yukita

Active member
מנהל
לצערי נראה לי שכאן טעית

שינוי בהתנהגות היא לא סתם בגלל זקנה. כשמזדקנים - גם חולים יותר, מפתחים לפעמים בעיות כמו בעית כליות או סכרת ואלו מתבטאים רק בדברים כמו שינויים בהרגלי מתן שתן (דבר שקשה לראות בחתול שאינו גר בתוך הבית) ושינויים בהתנהגות.
&nbsp
שינוי התנהגותי הוא הסימן המתריע. נראה שהשתכנעתם שגיל 11 הוא כבר זקן כזה שצריך להצדיק שינוי רציני בהתנהגות, וזה לא מדויק. יש אמנם שינויים קטנים בהתנהגות עם הזמן, אך לא כאלו שתיארת. מה שתיארת מתאים מאוד לתיאור של חתול חולה שצריך ביקור אצל הוטרינר. הרי מה זה "משהו שמצדיק טיפול וטרינרי"? בדיוק מה שתיארת - בריחה ממגע, חוסר רצון ליצור קשר. זה מעיד בדרך כלל על כאבים או הרגשה כללית לא טובה.
&nbsp
כאמור, לא נראה לי שהתכוונתם לרע, אבל במקרה הזה הנחתם שהשינוי בהתנהגות הוא טבעי - ומה שתיארת ממש לא טבעי. רק לשם דוגמא אספר לך שלפני שבוע הייתי בקשר עם בעלת חתול שבזמן האחרון החתול שלה התחיל לנשוך מדי פעם, היא חשבה שזה מסיבות התנהגותיות אבל התברר בסוף שהיו לו בעיות שיניים במצב די מתקדם וגם דלקת אזניים. הוא לא היטה את הראש או גירד את האזניים ולכן לא חשבו סתם כך על דלקת אזניים, וגם שיניים בחתול זה לא בדיוק משהו שקל לבדוק מקרוב.
&nbsp
אמנם אמרת שגם כשהוא היה פצוע או חולה הוא היה מגיב לך, אבל עלייך להבין שלא כל מה שהיה הוא גם מה שיהיה. המצב הפעם היה שונה, אך עדיין היה בסבירות גבוהה מאוד מצב רפואי. בהחלט יתכן שהמצב שלו כבר הדרדר מדי והוא נפטר, אבל עדיין המלצתי היא לא להשאר תקועים ברעיונות העבר אלא להקדיש את המאמץ לחיפוש משמעותי בלי להתבסס מדי על הרעיון שהוא יבוא מעצמו.

לולוטש

New member
לא מדויק

לא כתבתי על "בריחה ממגע, חוסר רצון ליצור קשר", להיפך, הוא התקרב לילדים יותר בזמן האחרון כשהיה מגיע לאכול.
הוא תמיד היה בא והולך, עברנו דירה לפני שנה וחצי ובמקום החדש היה לו שטח פתוח ענק. הוא תמיד התעקש להיות יותר בחוץ מאשר בפנים ועכשיו גם יכולתי לאפשר לו את זה בנחת, לכן גם ראינו אותו פחות

Yukita

Active member
מנהל
כרצונך

אם אינך רוצה להשתכנע - לא תשתכנעי. כל שינוי בהתנהגות שניכר לעין הוא סימן שלעתים קרובות מעיד על בעיה רפואית, כך שגם אם התבלבתי ודיברתי על התרחקות במקום התקרבות, היו לכם סימנים. כאמור, איני רואה כאן שום כוונות רעות, אבל אין שום טעם לשכנע את עצמכם שמדובר באיזה תהליך טבעי ושגיל 11, שאינו נחשב לזקן במידה כזו, הוא תהליך שבו הולכים לחפש מקום למות. זה לא מה שקרה.

אני מקווה שאתם כן מחפשים בשטח. בהצלחה, אני מקווה שיימצא ואז אולי יוכל לחיות עמכם עוד כמה שנים טובות.

לולוטש

New member
מחפשים

הדבר שבאמת ביקשתי לדעת זה האם יש מצב כזה שחתול בגילו - מה שנקרא - פורש..
ועל זה קיבלתי תשובה ברורה. בהחלט נמשיך לחפש אותו
תודה לך

Yukita

Active member
מנהל
כולנו כאן מחזיקים לכם אצבעות

אולי באמת לא היה חולה אלא נפגע באיזו תאונה.

לולוטש

New member
בבוקר היום השמיני... הוא חזר!!!

פצוע בגרון מקרב רציני
רעב וטורף
אבל נראה חזק וטוב.
מלך!!!

תודה רבה Yukita

Yukita

Active member
מנהל
וואו!

אולי באמת התחבא עם הפצע שלו... מזל שהתאושש וחזר!!!
&nbsp
&nbsp

למעלה