יכול להיות שיש לי מעט חלב?

יכול להיות שיש לי מעט חלב?

ילדתי לפני שבוע. התאומים מאוד קטנים ומתעייפים מיניקה מהר. אז יוצא שאני לא יכולה להניק או ממש מעט. אתול התחלתי לשאוב, יאמר שלא שאהבתי הרבה פעמים כי לא יצא ביומים האלו, אבל בפעמים ששאבתי יוצא לי סה"כ אולי 50cc. גם אין לי בכלל גודש בחזה.
זה מאוד מתסכל כי התכוונתי להניק, לא חשבתי על לשאוב, שלא לדבר על תחליפים.
אני שותה מים, לוקחת חילבה מאתמול.
מאוד מסתכל. איך יכול להיות שאין גודש ואין שפע חלב? זה קשור לכך שהלידה היתה קיסרית? את הילדה הראשונה הנקתי שנה בלי בעיה, היה חלב, היה גם גודש בהתחלה, כל התופעות שהיום אינם.

בעייה באספקה? לא בטוח...

הי ומזל טוב!! כל הכבוד לך על המאמצים ועל הנכונות!
קודם כל בלי לחץ, אנסה לעזור, אך אני זקוקה למעט יותר פרטים:
באיזה שבוע היה הקיסרי? מה היו משקלי הלידה ומה משקלם עכשיו?
מה הם אכלו עד עכשיו? האם נתת רק בקבוקי תמ"ל או גם שאוב באילו כמויות? האם נתת את הקולוסטרום בהתחלה?
סליחה על עומס השאלות, אך המידע חשוב.
לידה קיסרית יכולה להשפיע על חלב האם, היא יכולה לעכב קצת את התהליכים ולכן חשוב - אם התינוקות לא נצמדים כראוי, פשוט לסחוט חלב או לשאוב.
האם התינוקות היום על השד מהלידה? גם אם לא ינקו "הרבה"? הדבר חשוב כי גירוי של השד והפטמות מאותת לגוף להתחיל לייצר חלב.
באופן כללי - אם התינוקות יונקים ממך, גם אם נרדמים אך ממשיכים לינוק ממך כל היום, ויש להם הרבה יציאות (קקי ופיפי) ועליה במשקל תקינה, זה אומר שיש לך מספיק חלב,
בדיוק כפי שתיארת שהיה עם הבת הגדולה שלך.
אם התינוקות לא יונקים יעיל, לא מרוקנים את השד, הגוף לא יקבל איתות לייצר חלב, ולא יייצר חלב לשניים, לכן במקרה כזה חשוב לשאוב ו"ללמד" את התינוקות לינוק ממך.

מחכה לתשובות שלך.

עונה

הקיסרי היה בשבוע 36.6
משקלי ילדים: 2.5, 2.250 וירדו 10%. כששוחחרתי יום שישי המשקלים עמדו על 2.250 ו-2 בערך.
בבית חולים אכלו הנקה והרבה תחליף, בעיקר תחליף. קולסטרום נתתי וגם חודש לפני הלידה כשהייתי לוחצת על הפטמות היה יוצר נוזל.
מיום שבת התחלתי לשאוב, כרגע פעם ביום כי זה לצערי מה שהתאפשר לי. נתתי גם וגם (תחליף, חלב שאוב ומעט הנקה)
התינוקות נמצאים על השד, אני מנסה לשים אותם ממש הרבה, היום הקטן מצץ 13 דקות שזה שינוי לעומת עד אתמול ש-2 דקות מספיקות לו להרדם ולא לזוז. השניה היותר גדולה, יש לה יותר כוח לינוק.
אני שמה אותם על השד גם אם בוכים או סתם בשביל למצוץ.
אני מפחדת לתת להם הנקה בלבד מהסיבה שלא יוכלו מספיק. מאמינה שבהנקה הם צורכים בערך 20 סיסי לעומת 40 פלוס מינוס בבקבוק.

שאלה

את נותנת תוספת תמ"ל אחרי כל "ארוחת" הנקה?

זה טוב שהם הרבה על השד.

אם יוצא שפריץ זה אומר שיש לך זרימה, תשתמשי בזה כשהם נרדמים, לשים אותם עלייך בעור לעור וללחוץ על השד כשנרדמים כדי להעיר אותם עם הזרם של החלב.

כדי להקטין כמויות תמ"ל, מציעה לך לשאוב אחרי הנקות ואז זה לתת בבקבוק בהאכלה איטית כמה שיותר, עם הרבה הפסקות.

יש לך הדרכה מקצועית/יועצת/מדריכת הנקה? אולי כדאי שמישהי תראה אותם וככה להחליט אם צריך את התוספות בכלל...

navi85

New member
תסמכי על עצמך ועל ההנקה- אם תרצי יצליח

אני ילדתי בקיסרי ב37+0 בדיוק אותם משקלים. ופשוט התעקשתי רק להניק למרות שהקטנה שלי הייתה ממש מתקשה.
הייתי מצמידה אותה לציצי וממש סוחטת לה תוך כדי הנקה כדי שלא תתעייף מההנקה.
בשבועיים הראשונים הייתי בארוחת אחת ביום מוסיפה לה עוד 40 סיסי אחרי ההנקה בשאוב וזהו! אחרי שבועיים התחילה לינוק כמו שצריך.
אני יודעת שאולי זה נראה לך מתיש עכשיו אבל זה משתלם. לי המליצה היועצת בביח לנסות לשאוב קצת אחרי הנקת בוקר והנקת ערב כדי שהגוף יגדיל כמויות. בפועל לא השתמשתי במנות השאובות כמעט בכלל (תרמתי) אבל הגוף באמת התרגל לייצר יותר. ופשוט כל פעם שנראה לך שהם רעבים תצמידי ותסחטי להם. אם התיאבון והמציצה יבוא החלב.........
הכי חשוב תסמכי על עצמך ועל הגוף שלך. הגוף שלנו מכונה מדהימה

איזה מענה אופטימי, את לא מבינה איך עודדת אותי

בדיוק חשבתי היום, אם אני עושה נכון, כי ביומים האחרונים למעט תחליף בלילה כי הם סיימו את השאוב, לא נתתי תחליף אלא רק הנקתי, רעבים - הנקתי, בכו - הנקתי, לא רגועים - הנקתי.
והיום חשבתי אולי הם עדיין לא אוכלים הרבה? הקטן אני רואה שיש שיפור, אם שבוע שעבר ינק 2 דקות אתמול כבר 10 דקות.
הם יונקים עד 10 דקות לכל היותר ואז נרדמים, ודופקים שינה רצינית 3-4 שעות.
קודם בצהרים אמרתי אולי אני מגזימה ומרעיבה, אז אחרי הנקת כל אחד נתתי חלב שאוב וכל אחד אכל עוד 20 סיסי! זה המון, ובהנקה עובדה שהם לא לקחו את זה אלא התחילו לנמנם עד שדחפתי להם שאוב.

בקיצר:
אני לא יודעת אם מבחינתם, מבחינת עליה המשקל, זה בסדר שאני אמשיך עם הנקה בלבד, איך אני יכולה לדעת שהם אוכלים מספיק ושבעים.

כמה הקטנים שלך עלו במשקל ובני כמה הם?

navi85

New member
עונה

קודם כל אני ממש שמחה שהצלחתי לעודד אותך. אני באמת מאמינה מניסיוני בכל מה שכתבתי.
לדעתי הלא מקצועית בלבד, תמשיכי ככה בהנקה ושאוב בלבד ותוך זמן קצר כמות החלב תעלה. פשוט תהיי רגועה. את רגועה הם רגועים... ואת חייבת לזכור שאת חייבת לייצר ביקוש כדי שתהיה כמות. תנסי לשאוב אחרי הנקות...
אם הם ישנים ככה טוב לדעתי זה סימן שאוכלים מספיק.
אותי טיפה הלחיצו מטיפת חלב בשבוע הראשון כי הייתה שקילה שהבן עלה קצת ושקילה אח"כ הגברת שהיה לה קשה בהנקה לא עלתה בכלל באיזה יומיים.
ואז אמא שלי אמרה לי שאני לא חוזרת בינתיים לטיפת חלב, שהילדים יונקים ויש לי חלב ולהירגע. התקשרתי ליד שרה והשאלתי משקל תינוקות וככה במשך חודשיים בערך שקלתי את הילדוד לפני מקלחת אחת לכמה ימים כדי לוודא שהכלבסדר וכדי שלא ילחיצו אותי מטיפת בחלב. והם עלו בסדר גמור. עלו בהתחלה משהו כמו 700-1000 בחודש הראשון. אבל אני זוכרת שאם הקטנה לא הייתה עולה מספיק הייתי נותנת לה יום יומיים של קצת תוספת אחרי הנקה באמצע היום (40) סיסי וזה מייד היה מקפיץ לה את העלייה.
כמו שאמרתי לך תוך שבועיים בערך כבר לא קיבלה שום תוספת שאוב (כן המשכתי לסחוט לה תוך כדי הנקה כדי שישתחרר לה יותר חלב עד שהיא התחזקה והיה לה יותר כוח בהנקות.
את לא מאמינה כמה זה משתלם ההנקה. כמה יצאתי עם הילדים בחופשת לידה. הסתובבתי בכל מקום בכל מצב בכל שעה. יאללה עוד קצת ההתחלות תמיד קצת קשות. וברגע שההנקות נהיות מהירות זה בכלל שטויות.
אגב, עד היום הגברת שלי הרבה פחות אכלנית מהאדון, יש ביניהם פער של קילו עכשיו. היא גם תמיד אוכלת יותר לאט ממנו. אופי של רזה, אין מה לעשות

איך לדעת שהתינוקות יונקים מספיק?

הי
נשמע שקיבלת פה תמיכה מדהימה וטוב שאת שואלת, מתייעצת. זה טבעי לגמרי להרגיש חוסר ביטחון בסיטואציה הזאת
של הנקת תאומים. יש נשים שמסתבכות עם הנקה של אחד, אז לא פלא שנרגיש לפעמים מבולבלות כשמניקים שניים.

נשמע שיש לך אינטואיציות טובות ונראה שאת פועלת נכון. לתת הם הנקה, עוד הנקה, על כל בכי וכל חוסר רוגע.
זאת בדיוק הדרך של הנקה לפי דרישה.
הרי הנקה היא לא רק האוכל ולכן את מספקת להם את כל מה שהם צריכים דרך ההנקה...
את תשפטי את ההנקה שלהם לפי "הזמן", כלומר מה שחשוב הוא כשהם על השד הם יהיו פעילים:
תינוק יונק פעיל, בליעות,(רואים את זה בסנטר שהם מעבירים חלב ובולעים בלוע), לא רק תנועות מהירות של הפה...
יש תינוקות יעילים יותר ויש כאלה שבגיל צעיר יהיו יעילים פחות וזה גם לפעמים מאוד קשור למשקלים שלהם ולשבוע שבו נולדו,
ולכן שאלתי אותך מה המשקלים, מה השבוע שבו נולדו וכו'.
השלמה של 20 סיסי שאוב זה בסדר גמור בשלב הזה, אך אני אומרת את זה מרחוק בלי יכולת להתרשם בפרטים, כמובן.

אם הם מקבלים רק חלב אם (ללא תמ"ל בכלל) צריך שיהיו להם הרבה יציאות. לפחות 4 חיתולי קקי ולפחות 6 חיתולי פיפי.
אם את רואה רוגע אחרי הנקות ואם את מרגישה שהשד מתרוקן, זה גם סימן להנקה.
יש תקופות שהם יהיו מאוד מאוד לא רגועים וירצו לינוק הרבה, אפילו כל שעה וחצי, זה נורמלי.
אולי אתם בקפיצת גדילה (שבוע וחצי??)
תינוקות זקוקים לארוחות קטנות וכך עובדת ההנקה לפי דרישה.

מציעה לך להפשיט אותם כשהם נרדמים על השד ולהמשיך ללחוץ על השד תוך כדי כדי שהם ימשיכו לבלוע חלב, לא רק "לנמנם" עליו.

ושוב, אם את רוצה, את מוזמנת גם לפנות אליי במסר, אם את לא רגועה וננסה לדבר בטלפון.

כל הכבוד לך
ותמשיכי להנות!

עונה ועדכונים:

עדיין מקבלים הנקה +שאוב. היציאות שלהם מינימום 4 חיתולי קקי, מגיע גם ל-6.
ה"קטן" שינק בהתחלה 2 דקות עכשיו יונק 10 דקות בערך עד הנימנום, ואוהב לינוק. יכול לשבת לי על הציצי שעות.
ה"גדולה" שבהתחלה היתה יונקת יפה יותר ממנו, עכשיו עושה לי צרות, מזה משתוללת על הפטמה ומתנתקת.
השלמות שאוב:
איך שאני מוציאה אותם מהציצי, גם אם ישבו עליו חצי שעה כולל שינה, הם מתעוררים כעבור 10 דקות ורוצים עוד. משמע הם רעבים עדיין. אזי אני נותנת השלמה. הקטן לוקח עד 30 סיסי בערך והגדולה גם יותר. כלומר, אני חייבת לתת השלמה, אחרת הם רעבים.
זה מצב תקין? ֿאני צריכה להמשיך לתת השלמות? עד מתי?
ומה אני עושה עם הגדולה שנאבקת על השד וכל הזמן מתנתקת, מהבקבוק היא טורפת בגרגרנות, שומעים את הקולות שלה ברוך השם מזה חזק. איך אני מרגילה אותה יותר ציצי?

לפי התיאור שלך....

אני מבינה שהקטנה ינקה טוב ועכשיו התחילה "להאבק" על הציצי? כלומר, כאילו שלא נוח לה?
האם זה קורה גם בתחילת ההנקה כשיש זרם חזק או רק לקראת האמצע כשהזרם נחלש?
כמה הם שוקלים ואיך העליה במשקל?
זה טבעי שהתינוק רוצה הרבה ציצי, תני לו עוד ציצי במקום תוספת ותראי מה קורה.
ההשלמות שאת נותנת הן קטנות וזה בסדר אך ייתכן שהן מיותרות - אני אומרת ייתכן כי אני לא רואה את המצב מקרוב. חייבים להעריך את מצב האספקה שלך כדי לדעת אםיש או חסר...
ניסית להעביר יממה שלמה ללא תוספות ולראות מה קורה?
דברי אתי, אנסה לעזור, אני מתנצלת שנעדרתי מהפורום.

למעלה