יכול להיות שפתאום שכחתי איך עושים..

E r A n 1982

New member
יכול להיות שפתאום שכחתי איך עושים..

יכול להיות שפתאום שכחתי איך עושים ריג...?! אחרי אלפי ריגים שעשיתי (טוב, 2 וחצי), אני נלחם עם הלייטוייב על ריג מסכן. תתקנו אותי אם אני מתבלבל בשלבים, או שאני באמת יכול להאשים את הגירסה האחרונה של LW.. (8.2) הוספתי עצמות, עשיתי היררכיה, איפסתי את הרוטיישן שלהן. זהו, כבר בשלב הזה אני יכול לשמור את הקובץ, להעלות אותו מחדש ולראות את הדמות שלי מרוחה על כל המסך. איזה כיף. פיצ'ר חדש? טעות שלי?

Human Vision

New member
מה קרה ערן ? זהו ... לא מתפקד ?

אתה מאפס את הרוטיישן לפני ההיררכיה ולא להיפך !!! איך אתה יכול אחרי שאתה עושה PARENT לאפס רוטיישן ????? זה מה שגורם לדמות שלך להימרח ... היא לא מבינה מה לעזאזל אתה עושה לעצמות שלה ??? ותמיד תוכל לקבל איזה שיעור פרטי או שניים בעד סכום סימלי כמובן
מקווה שעזרתי .. ואם לא .. לא נורא ...

Human Vision

New member
דרך אגב ....

יש לי טכניקה חדשה שמאפשרת לעשות ריג ללא איפוס רוטיישן !!! וזה הרבה יותר קל , כיף ונוח

E r A n 1982

New member
הממ.. באמת?

עד כמה שאני זוכר זה לא הסדר הנכון. וגם אם אתה עושה איפוס לפני ההיררכיה, אז העצמות יקבלו ערכים חדשים לפי הפרנט ויצאו מהאיפוס שלהן.. לא? אני עדיין מאשים את הגירסה האחרונה.. לא יכול להיות שאני טועה, נכון? :) ואני תמיד מעוניין ללמוד.. אבל איך זה קשור אליך? (;

E r A n 1982

New member
וואלה....

מסתבר שזה כן באג חדש. או שהם פשוט שינו את הדרך שעושים ריגים ב8.2 ... סתם לידע כללי למי שמעוניין: בגירסאות הקודמות, איפוס הרוטיישן היה מאפס את הערכים של הסיבוב בעצם ומפעיל אותה. בגירסה האחרונה הוא מאפס, אבל לא מפעיל את העצם. אפשר לעשות את זה ידנית ולהפעיל את כל העצמות, והריג יפעל כמו שצריך. אבל ברגע שיוצאים מהתוכנה ומעלים את הקובץ מחדש הוא כבר לא יפעל... אז אפשר להשאיר את התוכנה פתוחה לנצח (...) או פשוט לעשות את הריג בגירסאות קודמות. ואם מישהו חושב שאני טועה אז שיודיע לי בבקשה.

Human Vision

New member
אוייי .... אתה ממש מקרה אבוד !!!

אין שום באג בתוכנה !!! נכון ששינו מעט את הכללים ליצירת ריג אבל זה רק פשוט יותר. תתקדם הלאה ... השיטה שאתה מכיר סתם מטופשת וכבר לא עובדת מגרסא 8. אני ממליץ לך ללמוד שיטה חדשה ולא להתקע עם ריג ב- 7.5 . אני עשיתי לאחרונה ריג פצצה שעובד מצויין בלי לאפס רוטיישן בכלל !!! (ראה דוגמת אנימציה שנעשתה עם הריג הזה) אבל אתה לא מבין איך לימוד קשור אליי ... אז ... תתמודד לבד

E r A n 1982

New member
כן כן...

עזוב, אני לא הולך להתווכח איתך, זה אבוד מראש. אני רק אגיד שהשיטה הזאת עבדה תמיד (עד 8.0.1), ולא פועלת רק בגירסה האחרונה. אני לא צריך ללמוד שום שיטה חדשה, בלייטוייב לפחות... ויופי שאתה לא מאפס רוטיישן.. גבר.. :) רק חבל שאתה לא מתחיל את הערכים של הסיבוב מאפס, וזה דופק הגדרות אחרות. הסתדרתי לבד, תודה.

Human Vision

New member
אני מוכרח לציין ...

שזה אומנם מפתיע אבל יש משהו במה שאתה אומר
זה באמת כדאי לאפס את הרוטיישן ולהתחיל מאפס. זה הרבה יותר נוח. אבל הריג שלי כולו ב-IK ואני מזיז רק את ה-CONTROLERS שהם מאופסים. אז זה ממש לא משנה עם העצם מאופסת או לא כי אני לא נוגע בה בכלל. אבל כל מה שזז ב- FK ואתה משתמש בו בהחלט מומלץ לאפס !

E r A n 1982

New member
תמיד כדאי לאפס..

ככה למשל אתה יכול להגדיר כמו שצריך את ההגבלות סיבוב של העצם, שזה טוב גם לIK וגם לFK. לא נורא, בקרוב מאיה! :) וKatarzis, הדברים החדשים הם שיטות AA חדשות, פריסת UV בSubPatch ועוד המון באגים חדשים. שווה לגמרי! :)

טל33

New member
מאוד משנה אם העצם מאופסת או לא.

יכול להיות שבצורה העקומה משהו שLW עובדת זה בסדר אבל בתוכנות אחרות יש חשיבות לכיוון של העצם.IK זה נחמד ונוח אבל לא תמיד עובד טוב.נסה לעבור לFK ותראה מה קורה.שלא לדבר על רוטציות בLOCAL,WORLD או GIMBAL . אפילו דבר פשוט כמו SPLINE IK יכול להוציא אותך מדעתך אם כל עצם תפנה לכיוון אחר

Human Vision

New member
אתה צודק בהחלט !!!

אבל ... העצמות בהחלט בכיוון שהם צריכות להיות (אחרת אין מצב שזה יעבוד) תמיד מומלץ שה - PITCH יהיה ביכוון התנועה המרכזי. מה שהתכוונתי זה שאם אתה משתמש ב- CONTROLERS ולא בעצמות עצמם זה לא משנה עם הערכים של הרוטיישן הם 0,0,0 או משהו אחר. העיקר שהעצמות פונות לכיוון הנכון. האיפוס עוזר רק לנוחות שאם למשל אתה רוצה לחזור לפוזה ההתחלתית אתה יכול פשוט להחניס ברוטיישן של העצם 0,0,0. ודרך אגב ... ערן ... אתה צודק ! קודם כל היררכיה ורק אח"כ איפוס ! הצלחת לבלבל אותי ... פשוט לא עשיתי את זה הרבה זמן .

Human Vision

New member
ובכל זאת ...

אם יש לך שאלות לגביי איך עשיתי את הריג או איך עשיתי את האנימצייה ? אני שוב אומר ... אשמח ללמד אותך תמורת סכום סימלי
תתפלא - אבל יש לך עוד הרבה מה ללמוד ממני !!! ובכלל ... לכל אחד יש מה ללמוד מכל אחד. (מה לעשות ? צריך לשרוד בעולם הזה)

Katarzis

New member
שתי שאלות:

1. מה חדש בגרסה 8.2? 2. האם יש לך לינק לטוטוריאל לריג החדש? תודה.

Human Vision

New member
אוקיי ... אז ככה .

לגביי מה חדש בגרסה 8.2 אני לא ממש זוכר חוץ מהעובדה שאתה יכול לפרוש UV ב- SUBPATCH (אני חושב שערן יכול לעזור יותר) לגביי השאלה שנייה ... אין טוטוריאל לריג החדש. הוא נמצא בספר שנקרא - Lightwave 3D 8 Cartoon Character Creation ומשם גם מידלתי את הדמות באנימציה הנ"ל. אחלה ספר ... מומלץ בחום !!!

d o g b i t e

New member
let me explain what happened

in lightwave 8 the bones worked fine if you can get by the random crashes. in 8.2 the bones got screwed and thing started glitching. in the newly released 8.2.1 they fixed these bugs and its supposed to work.

למעלה