ילדה בת ארבע וחצי שמאוד מזלזלת באביה

kereniluz

New member
ילדה בת ארבע וחצי שמאוד מזלזלת באביה

היי, יש לי שלושה ילדים. אך הבעיה שלי זה עם בתי בת ה-4 וחצי. היא נורא קשורה אליי, ורק אליי...לא לאביה. היא ממש פיתחה אנטי כלפיו. נגיד הוא בא לחבק אותה, היא מתנגדת. המון פעמים דוחה אותו ואומרת לו שיש לו ריח "מסריח"...מה שכמובן לא נכון, כי הוא באמת מריח טוב..אני אפילו באותו רגע שהיא אומרת מנסה להריח וזה ממש לא נכון. לא מוכנה שיקלח אותה, רוצה רק אותי, אפילו בערב כשמבקשת כוס מים, אוי ואבוי אם הוא יביא לה, זה ישר צרחות.. אני ממש לא מבינה מאיפה זה בא. הוא באמת אבא טוב, דואג, משקיע בילדים המון. הבן שלי בן ה-5 וחצי מת עליו... והוא מתנהג עם שניהם אותו הדבר. אני ממש רוצה לפתור את העניין, זה מאוד פוגע בו, וגם בי...זה כבר ממש לא לעניין, כאילו הוא איש זר לה. ואני שוב מדגישה- הוא אבא ממש טוב....משקיע בילדים, לוקח אותם למקומות, רוחץ, מכין להם ארוחות, בבקשה את עזרתך.. תודה, קרן

הכול יכול להיות גם אחרת...

שלום רב, בתך בת ה4 וחצי רוצה קשר עם אביה. היא מצאה דרך שלא כ"כ מוצאת בעיניכם כדי ליצור איתו קשר. היא מצאה דרך לזכות בהתיחסותו דרך התנגדות, אמירות כמו "מסריח" וכו'. מה עושים? מבינים שהיא יצאה אתכם לטיול ועלתה בטעות על שביל לא נכון. תפקידכם לעזור לה לחזור לשביל של התנהגויות נאותות לשם השגת התיחסות אישית. מה עושים? אבא צריך להתחיל לבנות קשר ביוזמתו בדרכים חדשות: כגון: לשתף אותה בעולמו, להציג בפניה אלבום תמונות משנות ילדותו ולספר לה סיפורים, להתחיל לספר "סיפורי אבא" מה ראיתי היום? מה עשיתי?, להתקשר אליה מהעבודה ולספר לה שמעתי עכשיו ברדיו על... חשבתי שיעניין אותך. דרכים בונות קשר ותקשורת טובה לומדים בהרחבה בבית ספר להורים. שווה להצטרף לקבוצה לומדת וללמוד. לפעמים אנחנו משקיעים המון בדרכים לא יעילות שמובילות לתוצאות לא רצויות. אני מאמינה ויודעת שהכול יכול להיות גם אחרת ועליכם לחשוב איך להוביל שינוי. מה דעתך? עינת

למעלה