ילדה בת שבע חצופה..

איליין

New member
ילדה בת שבע חצופה..

בוקר טוב לכולם, יש לי ילדה מקסימה ונבונה בת 7 אבל הבעיה היא סגנון הדיבור שלה. היא מדברת עם כל כך הרבה כעס בקול שלה ולפעמים הדיבור שלה נשמע כמו איזו "פריחה" סליחה על הביטוי רק אין לי דרך אחרת להסביר את זה... היא עונה בצורה כל כך מגעילה - אני מנסה להסביר לה שזה לא יפה לדבר ככה אבל היא פשוט לא מתייחסת מה לעשות?

איליין

New member
כנראה הגיל...

זה באמת כנראה הגיל...אבל אני לא כל כך מבוגרת להגיד שזה הגיל שלי... אבל מה עושים בנדון? המצב ממש בלתי נסבל.

anat30g

New member
לומר לה היא נשמעת נורא

הבת שלי אמנם רק בת 6 - אבל היא למדה מחברות איזה טון דיבור ונוסח של שיחה של "כאילו" מבוגרים והיא מנסה לדבר ככה ונשמעת נורא... אמרתי לה חד וחלק שהיא נשמעת טיפשה כשהיא מדברת ככה - שככה לא מדברים - שזה מעליב ופוגע לא רק בי שהיא משוחחת איתי ככה - אלא גם בעצמה - כי אנשים יחשבו שהיא טיפשה ומטומטמת... כן השתמשתי במילים האלה - וחיכיתי אותה ואת צורת הדיבור שלה בהקצנה - הילדה היתה המומה - היא לא חשבה שזה נשמע ככה... היא גם היתה המומה שאמא שלה אומרת לה שהיא נשמעת טיפשה ומטומטמת - כי בחיים שלה אף פעם לא אמרתי לה מילים כאלה. עכשיו היא מדברת רגיל. אני מציעה לך לומר לבתך שהיא מדברת כמו "פרחה" שזה לא כבוד גדול להיות "פרחה" ואם היא רוצה שיתחסו אליה בכבוד שתדבר בכבוד אל אחרים.. אל תפחדי להיות בוטה - לפעמים הזעזוע הוא הפיתרון. בהצלחה - ענת

דסי אשר

New member
היא מדברת עם כל כך הרבה

כעס... אני חושבתת שתארת תיאור מאד רגיש את מה שהבת שלך אומרת דרך ההתנהגות "החצופה " שלה. על מה את יכולה לחשוב, שהיא כועסת עליו? כעס הוא רגש, ולרגש אין הגיון. מה יכול להכעיס אותה? לפי דבריך, האם יכול להיות שהיא כועסת כבר הרבה זמן, אבל אז לא בטאה זאת בחוצפה. אלה הצעות למחשבה, אינך חייבת לענות לנו. אם היית רוצה בכל אופן ללכת הלאה, לא לבד, את בוודאי יודעת את האופציות העומדות לפניך בפורום . דסי

איליין

New member
טון דיבור...

נכון, האמת היא בנראה לי בזמן האחרון (שנה בערך) שהיא כועסת על כולם לא כל הזמן אבל יש כעס - אליי ועל אח שלה ועל אבא שלה וכו´ (שאנחנו גרים בנפרד דרך אגב). היא גם העלתה שוב את הנושא בחודש האחרון למה אנחנו לא ביחד? והסברתי לה שוב את הנושא ....כואב ככל שזה יהיה לא נהייה אף פעם יחד.

למעלה