ילדה בת שנה וחצי עם קשיי הירדמות

• פותח הנושא zori5
  • פורסם בתאריך

zori5

New member
ילדה בת שנה וחצי עם קשיי הירדמות

שלום, יש לנו ילדה בת שנה וחצי שבחודשים האחרונים לא מסוגלת להרדם לבד.(יש לה אחות בת 4 ו שלושה חודשים).יש לנו שגרה קבועה של הערכות לשינה מקלחת,אוכל,סיפור ולישון בערך בשעה 20:00. ברגע שמגיעה למיטה שלה מתחילה לבכות ולצרוח חייבת שנעמוד על ידה במיטה ורק כך נרדמת (יש לצייון שזה יכול לקחת בין 30 דקות לשעה ובמשך כל הזמן בודקת שאנחנו שם).מתעוררת לפחות פעם אחת במהלך הלילה ושוב אותו סיפור לא נרדמת עד שאנחנו עומדים לידה.ניסנו כבר הכל,שיטת חמש הדקות,התעלמות,החזרה למיטה בלי לדבר. ה כ ל שום דבר לא עובד... יש לציין שהיא הולכת לגן,מסתדרת יפה ישנה בצהריים בלי בעיות אין לה בעיות אכילה.אנחנו מבלים עם הבנות מהשעה 17 כמעט כל יום. אנחנו כבר עייפים,מותשים,ומודאגים (אין לנו מושג למה היא מתנהגת ככה) המון תודה!!!

ספק במחשבות ביטחון במעשים.

שלום רב, הילדה מתנהגת כך כי היא מבולבלת. היא התבלבלה כלומר, הבלבול שלכם בלבל אותה. ילדים צריכים הורים החלטיים ועקביים. אני מצטטת אותך:" ניסנו כבר הכל,שיטת חמש הדקות,התעלמות,החזרה למיטה בלי לדבר. ה כ ל שום דבר לא עובד..." הילדה בודקת גבולות. ילדים בודקים גבולות כשהגבולות לא ברורים להם. הניסיונות שלכם מספרים שגם אתם מתלבטים. לכן, עליכם לעצור, לבדוק מה המטרה שלכם? ואיך אתם רוצים להשיג אותה? כלומר, לתכנן. להיות סגורים על עצמכם ונחושים. אז תצאו לדרך שקולה, ברורה ועקבית. המסר יעבור לילדה והיא תשתף פעולה. בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

zori5

New member
קשיי הירדמות

יש משהו בדברייך.. אנחנו באמת כבר מבולבלים ובעיקר עייפים. מה הדרך הטובה ביותר ללמד אותה להרדם לבד? בלי שנעמוד לידה עד שתרדם. המטרה הכי חשובה לנו שהיא תלמד להירדם לבד. נשמח אם תוכלי לכוון אותנו איך עושים זאת בלי לפגוע בה ובביטחון שלה. המון תודה.

פרוייקט מתוכנן

מעבירה שאלה ותשובה שכתבתי בפורום. מזמינה אותך לקרוא. ולספר לי האם הכיוון יכול לעזור גם לך? שלום רב, אני מבקשת את עצתך על מנת שאוכל להחזיר את בני בן השנה ו- 5 חודשים למיטה משלו. לפני כ 8 חודשים בני חלה לתקופה ארוכה, הוא היה מקיא תוך כדי שינה והחשש שזה יקרה כשהוא במיטתו ואני לא אהיה נוכחת, גרם לי להעבירו לידי במיטה הזוגית. כאשר הוא הבריא ניסיתי להחזירו למיטת התינוק שלו אך הוא סרב בתוקף. ניסיתי להתעקש איתו כמה לילות אך הוא בשלו! החלטתי לקנות לו מיטת נוער, ולהחזירו לשינה עצמאית, ואני מבקשת כלים כיצד לעשות זאת ולנחול הצלחה. אשמח לתגובתך המהירה תודה אתי ) נושא: ברגישות ובנחישות מאת עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר. אתי שלום רב, ההחלטות: 1. להחזיר את בנך להרדמות ושינה עצמאיות. 2. ללוות אותו ולעזור לו בתהליך. הן שתי החלטות חשובות. כאשר הורה יודע מה הוא רוצה, בודק ומאמין שזה לטובת הילד זו התחלה טובה. במצב כזה יוצא ההורה לפעולה מתוך החלטה שקולה שנוסכת בו בטחון ונחישות. ארבע מילות מפתח נוספות הן: הדרגתיות סבלנות, התמדה ורגישות. עד כאן כל התורה כולה על רגל אחת . הילד התרגל לישון אתכם בחדרכם . נעים לו יחד והוא לא מוכן לוותר. צודק. הדרגתיות – הכוונה להעביר אותו למיטה בחדרו כאשר אחד ההורים נמצא לידו (כלומר, ליצור תנאים דומים לאלו שהיו כשישן בחדרכם). בשלב ראשון אפשר לשבת לצידו ולנגוע בו. בשלב שני: לשבת בלי לנגוע. שרק ירגיש את הנוכחות. "אני איתך". שלב שלישי: לשבת עם הכיסא בפתח החדר. שלב רביעי :לשבת צמוד לחדר. עכשיו מובנת הסבלנות. נכון? תהליך זה דורש מאיתנו התגייסות סבלנית לזמן הנדרש לעשות את השינוי ולהתרגל למקום החדש . הארה: רצוי להקדים מידי ערב טקס קבוע לפני כיבוי האורות. מרגע כיבוי האורות לשמור על תנאי לילה: חושך ושקט. התמדה: הצלחה בחינוך בכלל ובהקניית הרגל חדש בפרט היא עקביות. ההורה חייב להיות עקבי. חוסר עקביות מעביר מסר של כוונות לא רציניות. הילדים מבחינתם בודקים למה אנחנו מתכוונים באמת ? זגזוג פוגע בסיכוי להצליח ב"פרוייקט". ו...מילת המפתח הנועלת את הרעיון : רגישות. רגישות לילד. בלי הטפות, ביקורת וכיוצ"ב בקול נעים עם אמפטיה רכות והבנה. אתי, האם קיבלת כיוון? אשמח אם תשתפי אותי בהתקדמות. בהצלחה, עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר.

הפנייה

שלום רב אתמול התכתבתי עם zori5 נושא: ילדה בת שנה וחצי עם קשיי הירדמות נסי לקרוא את ההתכתבות שלנו . ספרי לי אם מצאת תשובה לשאלתך. עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה