ילדה בת שנתיים וחצי

galya13

New member
ילדה בת שנתיים וחצי

הילדה הגדולה שלי בת 2.5 והיא הולכת לגן כבר כימעט 5 חודשים בערך. בהתחלה היה לה קשה להיסתגל. בסוף היא הולכת לגן, אבל הרבה פעמים מעדיפה לשחק לבד בגן. גם כל פעם שבאים אלינו אורחים הביתה היא מתביישת ובכלל לא מדברת, ממש אף מילה. וכשפונים אליה היא ישר מסתירה את הפנים ולא עונה. עושה כזה פרצוף כאילו מתביישת. סתם רק רוצה לציין שיש בבית 2 שפות (רוסית ועברית). אני קצת חוששת מזה שלא יהיו לה בעיות חברתיות בעתיד (כמו שהיו לי כל הזמן, עכשיו כבר לא). האם יש דברים שאני יכולה לעודד אותה להיות חברתית? האם יש סדנאות או משהו לילדה? או שאולי זה עוד מוקדם לקבוע בגיל הזה משהו?

galya13

New member
עוד תוספת למה שכתבתי

רק רציתי להוסיף שהיא גם ילדה מאוד רכושנית ולא אוהבת להיתחלק בצעצוים עם ילדים אחרים. ובכלל מעדיפה לשחק לבד. לא אוהבת לשחק עם ילדים בגילה.

נאוה ר

New member
גליה שלום!

איך השפה שלה? האם עם מבוגרים היא כן משחקת? במה היא משחקת? האם כבר יש משחקי דמיון? האם איתכם היא משחקת? האם יוזמת משחק איתך או שאת צריכה ליזום? במה את מעדיפה לשחק איתה? בגיל הזה יש עדיין משחק אחד ליד השני ויש רכושנות.

galya13

New member
עונה

השפה שלה בסדר, היא מדברת בינתיים ב-2 שפות. לפעמים באותו משפט מערבבת מילים מכל שפה. לפעמים היא מדבר ת לא ברור. למרות שאני רוב הזמן מבינה אותה, אבל לא כולם. עם מבוגרים היא משחקת, רק איתי, עם אבא שלה, עם סבתה (שהיא מאוד אוהבת אותה). מישהו שהיא לא מכירה היא לא משחקת. אולי בעצם אם היא תכיר אותו קצת, והמבוגר השני יזום משחק, אז אולי תשחק, אבל עדיין כזה תתבייש קצת. היא כן משחקת במשחקי דמיון, כמו להאכיל את הבובה או להשכיב אותה לישון וכו'. איתנו היא כן משחקת ואפילו מעדיפה לשחק איתנו הרבה פעמים, מאשר לבד. אבל בגן השעשועים הרבה פעמים מעדיפה לשחק לבד, ולא עם ילדים אחרים. אפילו עם אחיינים שלי לא ממש משחקת. אולי רק עם אחד מהם, וכי הוא יוזם משחק. היא לא יוזמת. אבל לפעמים מבקשת משחק מסויים שהיא רוצה לשחק. היא בוחרת. כוונה למשחקי קופסאות. אני לא תמיד האמת יש לי סבלנות לשחק איתה. אבל לפעמים אני כן נהנית לשחק איתה. במיוחד אני אוהבת להקריא לה ספרים. היא עדיים עם המוצץ בפה, ןנראה לי שאולי זה מעקב אצלה התפתחות של השפה. אבל עדיין אני חושבת מוקדם לגמול אותה, כי כרגע יש לה הרבה שינויים (כמו הסתגלות לגן לפני 5 חודשים, אחות חדשה שנולדה לפני חודש). דרך עגב לתינוקת היא מתייחסת יפה. מלטפת אותה בראש. היא מאוד אוהבת אותה ועוזרת לי לטפל בה.

משחק בגיל שנתיים וחצי

גליה שלום, אני מצטרפת לשאלותיה של נאוה אודות רמת השפה והמשחק שלה (גם לבד). כמו כן, האם קשיי ההסתגלות לגן עדיין קיימים או שחלפו? איך משתלבת בגן מעבר למשחק עם חברים, האם משתתפת בפעילויות? בעיקרון, גיל שנתיים וחצי הוא גיל בו עדיין יש ילדים רבים המשחקים משחק מקביל (אחד ליד השני ולא אחד עם השני) וכן תופעת הרכושנות מאד נפוצה. אם אין קשיים מעבר לכך, לא הייתי דואגת. מקסימום אפשר להתחיל להזמין ילד או ילדה מהגן הביתה אחה"צ מדי פעם ולעשות "תיווך" כך שיהיה גם מעט משחק משותף, מלבד המשחק המקביל0 דוגמא לתיווך: "עכשיו נועה משחקת בזה, נחכה בתור. נספור עד 10 ואז יהיה תורך" וכו'. לגבי הרכושנות, מאד עוזר לפני שמזמינים ילד אליכם הביתה לעבור עם הילדה על המשחקים שלה, להסביר לה שהילד הוא אורח וצריך לשתף, אבל גם לתת מקום לחוסר הרצון לשתף ולתת לה לבחור שלושה משחקים או פריטים שבהם לא מסכימה לשתף בשום אופן, ואותם להחביא באיזשהו מקום. כך היא מרגישה שעדיין יש לה משהו "משלה" למרות ה"פולש" שהגיע. לגבי ביישנות ממבוגרים, שוב מדובר בתופעה טבעית (התלויה כמובן בטמפרמנט של הילד), אך יש לבדוק את עוצמת הביישנות, האם לאחר זמן חשיפה מסוים היא "משתחררת" ונפתחת? האם כלפי אנשים מסוימים נוח לה יותר ואחרים פחות? עד כמה היא ביישנית ועד כמה את מרגישה שהיא חרדה או מפחדת (אם בכלל?) וכו'. אני לא בעד "סדנאות חברתיות". הסדנא החברתית הכי קשה היא בגן. אם היא מתמודדת ב"זירה" החברתית שבגן כל היום, למה לדרוש ממנה התמודדות אינטנסיבית גם מעבר לכך? בהצלחה! שרית.

galya13

New member
תשובות שלי

לגבי התסגלות לגן אני חושבת שהיא כבר הסתגלה ולא בוכה כשהיא הולכת לגן. היא הייתה בוכה בגן בבקרים ועכשיו היא כבר לא בוכה, לטענת הגננת. גם גננת אמרה שהיא כבר הסתגלה לגן. בגן היא לא ממש אוהבת לשחק עם ילדים, מעדיפה להיות לבד רוב הזמן. לפעמים כן משחקת. אבל יש כל מיני חוגים בגן, אז דווקא שם היא כן משתתפת ואוהבת כל מיני פעילויות, כמו חוגים ולצייר וכו'. לגבי להזמין ילדים מהגן קצת בעיה. כי אני לא רואה את ההורים. כי רוב הילדים מגיעים לגן בהסעה. וגם עם ההורים באים כל אחד בשעה אחרת. גם זה גן לגילאים מ-1 עד 3, והרבה ילדים בגיל 1+. אז הם עדיין קטנים בשביל להזמין אותם הביתה, נראה לי. גם בגן הזה ראיתי לא נהוג להזמין ילדים הביתה, אולי כי הילדים עדיין קטנים. לא יודעת. האם יש עוד דברים שאפשר לעשות בגיל הזה? והאם להזמין ילד אחר, לא מהגן גם משפיע על החברתיות שלה או יותר חשוב שזה ילד מהגן?

תני לה את הזמן

הנושא של הזמנת ילדים הביתה ממש אינו עקרוני בגיל שנתיים וחצי. לקראת גיל שלוש שנים הנושא החברתי יהיה יותר משמעותי ואז אפשר יהיה ליזום יותר פעילויות חברתיות משותפות (גם ללכת יחד לגן שעשועים באביב ובקיץ זו פעילות משותפת). אם יש שכנים או חברים עם ילדים שאיתם ניתן להיות באינטראקציה כלשהי, טוב מאד. אם לא, תני לה לפתח את כישוריה החברתיים לאט לאט, כרגע נשמע שהתנהגותה תואמת לגילה. בהצלחה! שרית.

למעלה